Sayur Jambu Golok Bersama Sotong

April 11, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Isnin Sahabat...
Sedikit Perkongsian Buat Sahabat...

Sayur lemak jambu golok bersama sotong..Dua hari lepas dapat jugak masak dan makan sayur jambu golok ni..Lama dah tak makan..Bukan selalu dapat makan sayur jambu golok..sebab buah jambu golok berbuah masa musim mencandat sotong jer..Kiranya bila musim mencandat sotong adalaaa jambu golok ni.Kalau tak memang tak merasaa laa.Bila dah ada jambu golok kat depan mata.apalagi memang sah sah laa Lya buat sayur..

Sayur jambu golok ni kalau nak citer kesedapan rasa dia..memang tak reti nak citer lagu mana...Tapi Lya boleh kata..Memang sedap dan lazat..Sapa sapa orang negeri Terenggganu..memang tahulaaa akan kesedapan sayur jambu golok ni..Kalau orang ganu yang tak makan tuu..memang rugilaaa sebab bukan sokmo boleh makan sayur jambu golok..sekali setahun jer..

Sayur Lemak Jambu Golok Bersama Sotong , Sayur Jambu Golok , Sayur Buah Jambu Golok , Jambu Golok Buah Gajus , Resipi Sayur Jambu Golok , Cara Masak Sayur Jambu Golok , Resipi Mudah Sayur Jambu Golok , Resipi Sayur Jambu Golok
Ni laa rupa jambu golok atau dalam bahasa best sikit buah gajus..Kat teganu kitaorang panggil jambu golok jer..

Sayur Lemak Jambu Golok Bersama Sotong , Sayur Jambu Golok , Sayur Buah Jambu Golok , Jambu Golok Buah Gajus , Resipi Sayur Jambu Golok , Cara Masak Sayur Jambu Golok , Resipi Mudah Sayur Jambu Golok , Resipi Sayur Jambu Golok
Ni ler rupa sayur jambu golok bersama sotong yang telah siap dimasak.


Nak tahu cara masak sayur jambu golok tak ?..Kalau nak tahu Lya pernah kongsi resipi sayur jambu golok kat sini...Klik link merah ni nanti  muncul laa resipi tu ya..  



Artikel Menarik yang Lain

7 sang pencerita

  1. agak dah! waktu kak lya post kat ig tempoh hari dalam hati husna mcm dapat agak jambu golok nih buah gajus.. sebabkan dya berbuah ikut musim.. hihihi..

    waktu balik kg hari tu m.ngah buat kenduri doa selamat dya nk p umrah, m.lang husna ada buat pajeri jambu golok nih.. husna first time dgr buah nih boleh buat macam2.. hahaha.. tp x mkn pon risau tak boleh trima..

    ReplyDelete
  2. sedap ye lya, tak pernah kak ana makan lagi buah gajus ni, daun dia adalah buat ulam tu :)

    ReplyDelete
  3. aihhh..trigger ase ...lekat tekok

    ReplyDelete
  4. Sekali pandang eh buah gajus ni..hihi...baca lagi...yeyyy betul..

    ReplyDelete
  5. First time tengok ni..x pernah makan lagi buah gajus..apa rasanya erk?

    ReplyDelete
  6. first time dengar menu ni. Tapi nampak sedap..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..