Kuiz Cabaran Minda Sihat Sekolah Rendah Dan Menengah Virtual Peringkat Kebangsaan 2021

Kuiz Cabaran Minda Sihat Sekolah Rendah Dan Menengah Virtual Peringkat Kebangsaan 2021 | Kuiz cabaran minda sihat sekolah rendah dan menengah virtual peringkat kebangsaan 2021 anjuran Kementerian Pendidikan Malaysia dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri Kedah akan dilaksanakan pada hari ini 13 Julai 2021 bermula pada pukul 3.00 hingga 5.00 petang yang akan diadakan serentak seluruh negara. 

Kuiz cabaran minda sihat sekolah rendah dan menengah virtual peringkat kebangsaan 2021, kuiz online 2021 dapat sijil KPM, Kuiz online 2021 dapat sijil

Syarat Syarat Penyertaan Kuiz Cabaran Minda Sihat Sekolah Rendah Dan Menengah Virtual Peringkat Kebangsaan 2021


Kuiz online cabaran minda sihat sekolah rendah dan menengah peringkat kebangsaan 2021 ini, terbuka kepada semua murid tahap 2 (tahun 4, 5 dan 6) untuk sekolah rendah dan semua murid sekolah menengah. 

Setiap murid yamg ingin meyertai kuiz ini dibenarkan mendaftar dan menjawap soalan kuiz ini sekali sahaja. 

Jangan lupa lengkapkan maklumat diri sebelum menjawap soalan kuiz dalam borang google form yang telah disediakan.

Kuiz cabaran minda sihat sekolah rendah dan menengah virtual peringkat kebangsaan 2021, kuiz online 2021 dapat sijil KPM, Kuiz online 2021 dapat sijil

Markah Layak Mendapat E-sijil


E-sijil akan di berikan kepada semua pelajar yang melepasi markah minimum yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur seperti di bawah;

• Emas : 80 - 100 markah
• Perak : 70 - 79 markah
• Gangsa : 60 - 69 markah 
• Sijil penyertaan : 40 - 49 markah
• Tidak layak mendapat sijil : 0 - 39 markah

Penglibatan anak anak dalam kuiz secara online dengan adanya sijil seperti ini dapat membantu untuk pemarkahan PAJSK akhir tahun nanti. Jom sama sama kumpul sijil dan markah PAJSK.

Link Penyertaan Kuiz Cabaran Minda Sihat Sekolah Rendah Dan Menengah Virtual Peringkat Kebangsaan 2021


Berikut KakYa kongsikan link penyertaan untuk kategori sekolah rendah dan juga sekolah menengah. Klik link di bawah pada waktu yang ditetapkan untuk sama sama join kuiz online ini. 

HARAP MAAF KAKYA HANYA DAPAT LINK UNTUK SEKOLAH RENDAH DAN SEKOLAH MENENGAH TERENGGANU SAHAJA. INI ADALAH LINK YANG DI KONGSIKAN OLEH CIKGU ANAK ANAK. UNTUK SEKOLAH DI NEGERI LAIN SILA RUJUK GURU ANAK ANAK SAUDARA SAUDARI. HARAP MAKLUM.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

KUIZ CABARAN MINDA SIHAT SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH VIRTUAL PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2021

PAUTAN MURID JPN TERENGGANU

Terima kasih atas sokongan untuk menyertai Kuiz Cabaran Minda Sihat yang dianjurkan.

Berdasarkan sambutan yang amat memberangsangkan penganjur membuka peluang lebih panjang kepada murid untuk menjawab kuiz berkenaan. Sistem dibuka sehingga jam 10.00 malam ini (13 Julai 2021). Bersama-sama ini dipanjangkan pautan mengikut negeri. Terima kasih.

SEKOLAH RENDAH TERENGGANU

https://docs.google.com/forms/d/1cWTrebBpzM-nAY37JnLKbL1I6VTOp3_0LlkXfee6g0k/edit

SEKOLAH MENENGAH TERENGGANU

https://docs.google.com/forms/u/1/d/1x_E1hxCYBS2BZjcWUSMpbGtzSzUz8Mq0GQUG0J46uhg/edit?usp=forms_home&ths=true


Hadiah Wang Tunai Dan E-Sijil


Kuiz online cabaran minda sihat sekolah rendah dan menengah peringkat kebangsaan 2021 ini turut menyediakan hadiah wang tunai dan juga sijil penyertaan.

Johan : RM300
Naib Johan : 200
Tempat Ketiga : RM150
10 Hadiah Saguhati : RM30

MINDA SIHAT : Emosi Terjaga Kehidupan Sejahtera


UPDATED TERKINI* 

Ini KakYa dapat dari perkongsian sekolah anak anak... Harap dapat membantu pada yang belum dapat join kuiz ini. 

*KUIZ CABARAN MINDA SIHAT SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH VIRTUAL PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2021*

Terima kasih atas sokongan untuk menyertai Kuiz Cabaran Minda Sihat yang dianjurkan.
Berdasarkan sambutan yang amat memberangsangkan penganjur membuka peluang lebih panjang kepada murid untuk menjawab kuiz berkenaan sehingga jam 8.00 pagi esok (14 Julai 2021). 

Link di atas boleh guna untuk NEGERI LAIN JUGA . Nanti bila klik pilih JPN negeri masing masing. InsyaAllah dapat join nanti.

Catat Ulasan

66 Ulasan

  1. Tq ingatkan KakYa. Insha Allah petang ni anak2 akan join.
    All the best utk semua :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama2 PH. Jom sama2 kita join dan kumpul sijil serta point untuk PAJSK

      Padam
    2. kak tak leh masuk pun link yg kuizminda sihat tu yg di bagi

      Padam
    3. kak tak leh masuk pun link yg kuizminda sihat tu yg di bagi

      Padam
  2. Asslam kak , nk tnye dkt mane bolh dpt brng maklumat diri ye >><

    sbb dkt gmr ke2 , nmbr 3 >> dia ckp kena isi dulu brng maklumat diri ~~

    Mohon jwb TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti jam 3 petang bila dah klik link merah tu nanti akan ada minta maklumat diri. Isi maklumat diri sebelum menjawap soalan kuiz. Itu sahaja setakat yang saya tahu dan boleh kongsikan. Setakat ni ini sahaja link yang diberikan untuk kuiz ini. Harap maklum dan selamat menjawap kuiz untuk anak anak sekolah rendah dan menengah.

      Padam
  3. Memang tak dapat nak masuk pun.

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum...line kuiz jem x boleh masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam .. Ya saya pon tengah nak masuk juga masih belum boleh lagi.

      Padam
  5. macam mana nak masuk ye kene tekan di mana saya tak tahu

    BalasPadam
  6. Link tengah sesak memang tak dapat masuk. Anak anak saya pon masih mencuba. Seluruh Malaysia tengah serbu link ni sekarang ni. Buka jam 3 tamat jam 5 memang ramai la yang tengah klik.

    BalasPadam
  7. Tipu ke? sampai sekarang tak boleh masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kenapa pulak saya nak tipu bukan dapat duit pon. Tolong jaga sikit percakapan Encik tu kalau nak komen kat blog peribadi orang lain.

      Padam
  8. 3.00 - 5.00..link pun tak boleh masuk...lanjutkan sikit tempoh tu..tak dapat hadiah pun tak apa..janji ada sijil utk markah PAJSK...

    BalasPadam
  9. link tak boleh buka kenapa?

    BalasPadam
  10. X leh masuk... Trifik jem teruk nie

    BalasPadam
  11. Mohammed Lee Chun Pan13 Julai 2021 3:27 PTG

    oiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi bahasa tak boleh ke guna bahasa elok sikit main oii oii

      Padam
  12. Selamat ptg ya, saya nak tahu adakah server ada problem atau masalah kerana saya tidak dpt utk mengakseskan link tersebut, katanya too many request.

    BalasPadam
  13. anak saya sampai sekarang tak blh masuk lagi

    BalasPadam
  14. masih tidak dapat untuk masuk ke link tu

    BalasPadam
  15. ... nak buat kuiz ke apa ker online... tapi tak mampu nak handle masalah log in... tak payah lah buat pada masa hadapan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus sungguh komen encik. Tapi jangan komen pada post saya .. Saya up kat blog saya untuk bagitahu pada orang lain tentang kuiz ni. Kalau encik nak komen menghentam rasanya Encik komen kat pihak penganjur jer la. Saya takde kena mengena sekadar berkongsi info untuk pembaca blog saya sahaja.

      Padam
  16. Tak boleh masuk pun????
    Scammer ke ni?
    Dah mcm nak register utk vaksin AstraZeneca laaa plak........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kenapa pulak scammer nya .. itu link yang dibagi untuk kuiz ni itulah yang saya kongsi. Seluruh Malaysia tgh serbu dua link ni mmg la tak dapat nak masuk. Encik komen kat pihak penganjur laaa kalau tak puas hati bukan duk komen tak baik kat blog saya ni. Saya hanya berkongsi info sahaja.

      Padam
  17. link masih tak boleh nk klik,sygnya anak2 tak dpt nk join

    BalasPadam
  18. Dah 40 minit tapi tak dapat masuk pun. Cuba lah buat dua sesi..terlalu banyak orang sampai tak dapat mok tekan link. Harap buat yang lebih bgus di masa hadapan. Thanks.

    BalasPadam
  19. Ada yang dah boleh buka link ke?

    BalasPadam
  20. aduss...pasal link pun boleh marah2, rilek laa...game je kut...yg puan ni pun hanya share utk makluman...betul laa macam citer pramlee dulu-dulu...pasal t@*** pun boleh gaduh...haih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas komen membina. Ya betul kita sekadar berkongsi dengan kita kita di marah dan si sumpah seranah. Jenis takde sifat sabar langsung. Malu kat anak2 jer ..

      Padam
  21. Masih tak boleh masuk untuk sekolah rendah.

    BalasPadam
  22. Kuiz minda sihat kategori Menengah tak boleh join

    BalasPadam
  23. Dah cuba pukul 3 hingga 3.45... tak berkesan.. Ada yang boleh ke?

    BalasPadam
  24. maaf...dari jam 3 xdapat2 nak masuk smpilah jam 3.57 ptg..ada link baru ke?

    BalasPadam
  25. Bijan Sini Situ Kahilah Lindun diti Lindun semuak13 Julai 2021 3:59 PTG

    3pm sampai 5pm waiting time ke ?

    BalasPadam
  26. Dr pkl 2.50 pm sampai skrg x dapat masuk

    BalasPadam
  27. Dari pukul 2.50pm smpai skrg xdpt masuk

    BalasPadam
  28. Bijan Sini Situ Kahilah Lindun diti Lindun semuak13 Julai 2021 4:07 PTG

    Maafkan sy , sy x tau ni blog anda ........maaf ye......

    BalasPadam
  29. Siapa2 yg dapat tembus masuk, harap bagitau yaaa....

    BalasPadam
  30. boleh saya tahu ada sape sape yg dh dpt masuk tak?

    BalasPadam
  31. https://docs.google.com/forms/d/1qv0FpU9syYVST7FSqpkhJQsn6B0qEJVygxb_KkrIMFA/closedform

    saya boleh bukak sampai sini aja.........mana lah tau boleh membantu

    BalasPadam
  32. Admin page ni jgn laa terasa hati... JPN Kedah yg patut take the blame..... Niat anda cuma nak war-warkan benda baik.....

    BalasPadam
  33. Xdpt masuk.. tkutt xsempatt.. Dh nk pkul 5 😩

    BalasPadam
  34. Tak leh masuk pun.Dia tulis "You don't have permission to access /MindaSihatKategoriRendah on this server." tu je.

    BalasPadam
  35. INFO TERKINI...

    Mohon sabar sat..
    Link baru sedang diusahakan..

    Masa akan dilanjutkan smpi pkl 10mlm.

    Info dr
    Pen. Pengarah HEM, JPN Kedah

    BalasPadam
  36. Untuk makluman Tn/Pn ...Link pertandingan minda sihat baru sedang diusahakan..

    Masa akan dilanjutkan smpi pkl 10 Malam. Murid boleh memcuba bila² masa sahaja sehingga malam ini.

    Maaf atas kesulitan

    Info dr
    Pen. Pengarah HEM, JPN Kedah




    [ Ini info Cikgu saya sent 👆🏻]

    BalasPadam
  37. saya pun tak dapat masuk lagi。。。。。kenapa ya?

    BalasPadam
  38. kalau ada link baru tolong share kan ye

    BalasPadam
  39. Untuk makluman tn/pn..Link pertandingan minda sihat baru sedang diusahakan..

    Masa akan dilanjutkan smpi pkl 10mlm. Murid boleh memcuba bila² masa sahaja sehingga malam ini.

    Maaf atas kesulitan

    Info dr
    Pen. Pengarah HEM, JPN Kedah




    { Dari Cikgu saya 👆🏻}
    Semoga kita semua bersabar dan dapat join ... Aminn...✨

    BalasPadam
  40. dah lebih pukul 5...saya dari tadi cuba, tak dapat dapat

    BalasPadam
  41. Kenapa tak boleh bukak??!sepatutnya kenalah ikut zon sebab line mmg bizi dan terlalu ramai yg masuk sampai org lain yg mmg nak masuk pun tak boleh masuk!! bukan nak mrh ke apalah kan tapi just fikir lah satu malaysia ni dah ada berapa ramai then nak jwb ikut masa yg sama mana boleh!!mohon pertimbangkan balik yea🙂

    BalasPadam
  42. Dah pukul 6 X boleh masukkkkkkkkkkkkkkk🤬🤬🤬

    BalasPadam
  43. Dr pukul 3 cuba tak dpt..tanya cikgu di sek pun dh bg link baru pun tak boleh masuk..boleh bantu saya?

    BalasPadam
  44. sudah jawap, tapi bila dapat keputusan ? semak dimana?terima kasih.

    BalasPadam
  45. hi saya nak tnya,sijil semua org dh dapat ke? sebab kawan saya ada yg dah dapat , saya check email takde pon ... ke ada yg tak dapat lagi

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.