Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia

April 06, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia


Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia.Yahooo ya beda beduuuu...dapat jugak naik Observation Tower.Waktu Lya dan family berkunjung ke Legoland,kami berpeluang untuk menaiki Observation Tower.Teruja sebab dapat menyaksikan pemandangan indah dan menarik di seluruh kawasan Legoland.Rugi laaa sapa sapa yang pegi Legoland tapi tak naik.Ha aa mula mula Akif pon tanak naik tau, sebab dia macam ada gayat sikit laaa...Tapi bila dah duk kat dalam tu ok jer siap boleh snap gambar lagi..Kira ok la tu..Takde dah tanda tanda gayat..


Ketinggian minimum untuk menaiki Observation Tower,120 sm dan jika ditemani orang dewasa tiada had tertentu dikenakan.Umur minimum 1 tahun  dan tiada had umur sekiranya ditemani oleh orang dewasa.Kalau nak naik kena ukur ketinggian dulu tau..Tapi nak naik bersama family tak yah nak ukur ukur bagai ..Naik jer.


Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu
Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia.Tinggi jugak ni tengok dari bawah..Mula mula pandang Observation Tower ni ..teringat pulak Menara Taming Sari kat Melaka,sebijik dah rupa bentuk cam Menara Taming Sari..

Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com
Ni acara WAJIB...Jom bergambar duluuu...Datang jauh jauh kenala ambik gambar..Buat kenang kenangan..Bila lagi laaa ada peluang datang sini lagi..Sementara ada peluang ni kita rakam gambar pepuass ya anak anak..

Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com
Meh Umi pon nak masuk kamera gak..Asyik muka Akif jer masuk kamera..Sesekali Umi tumpang sekaki ..Tu pon Akif takde..Kalau dia ada kat sebelah ni..Tak muat Umi nak bergambar ngan Kakak dan Abang Iman..Kikikikikiki..
Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com
Nahhh..tak gayat dah dia..Siap boleh gelak gelak gerak sana sini lagi tuu..Pastu sip boleh snap gambar lagi..Kalau dulu masa naik menara Taming Sari langsung tak buat apa2..Cakap pon tak sebab gayat..Kali ni alhamdulillah dia dah tak gayat lagi..


Pemandangan Menarik Dari Observation Tower Legoland 


Observation Tower akan membawa kita naik ke atas dengan cara berputar.Jadi kita dapat tengok keseluruhan kawasan kat legoland dan juga kawasan sekitar legoland dengan lebih jelas...Bila dah naik benda ni..memang tak sah laa kalau tak tengok kat bawah..mesti nak tengok jugak kan kan kan..Nah kita kongsi satu dua gambar dari atas untuk tatapan pembaca blog Lya.

Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com


Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com

Observation Tower Legoland Johor Bharu Malaysia , Observation Tower  , Legoland, Legoland Johor Bharu , akifimtiyaz.com

Ok citer Observation Tower tamat kat sini...Kita jumpa lagi untuk cerita menarik lain sepanjang kami di Legoland.Nak baca cerita kami kat Legoland boleh KLIk link kat bawah ya..Jumpa lagi..Terima kasih sudi jadi pembaca di www.akifimtiyaz.com




Artikel Menarik yang Lain

17 Sahabat Setia

  1. alaa....rindulaa nak g lagiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha lain kali g laaa lagi yaya..bawak laaa King Anis g sana

      Delete
  2. wow memanrik...tengok memang nampak sebijik macam menara taming sari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa arz mcm sebijik dah taming sari kat melaka nunn

      Delete
  3. Best ni kak...sebab boleh nampak keseluruhan legoland ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt pergi laa jua..rasai pengalaman duk ats sana

      Delete
  4. anak sy sibuk nak ke legoland,tpi dia kecik lg
    hahah tggu besar sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecik2 pon ok gak Zie..hehehe seronok ada anak2 ni..

      Delete
  5. dkna bawak mikhail naik tempoh hari.. nangis gak la dia..bila dah sampai atas, elok diam pandang kiri kanan teruja sebab tinggi hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nangis plak daaa...bila dah gerak makin tggi tu dia excited laaa tu dkna..

      Delete
  6. kenapa nampak best sgt ni... nak pi lagi lahh..,

    ReplyDelete
  7. aaa memang sebiji mcm Taming Sari kay Melaka ni kan..

    ReplyDelete
  8. wow tak gayat dh.. apalagi jom pi lagi... syokkk tu!

    ReplyDelete
  9. Wahh best... melihat dunia dari mata burung... seronok... :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.