Percutian Ke Legoland Malaysia Bersama Anak Anak

April 02, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Buat Sahabat...

Legoland Malaysia Destinasi Percutian Kesukaan Anak Anak Legoland.Baru baru ini kami sekeluarga berpeluang ke Legoland Malaysia.Alhamdulillah dapat juga bawa anak anak kedestinasi percutian pilihan mereka.legoland adalah destinasi yang sentiasa menjadi pilihan anak anak bilamana Umi dan abah tanya..Cuti nanti nak pergi mana ??..Ok jawapan UTAMA pastinya Legoland.Syukur alhamdulillah impian anak anak terlaksana..

Ok Lya cerita sedikit mengenai Legoland Malaysia.Legoland Malaysia merupakan sebuah taman tema yang dibuka di Nusajaya,Johor pada 15 September 2012.Taman tema ini menyediakan lebih 40 tunggangan interaktif,persembahan dan tarikan.Legoland Malaysia juga merupakan taman tema Legoland yang pertama pernah dibuka di Asia semenjak penubuhannya.Pembukaan rasmi taman tema ini dilancarkan oleh Sultan Ibrahim Ismail pada 22 September 2012. Legoland malaysia ialah kompleks bersepadu yang berukuran 5,500,000 kaki persegi (510,000 m2).Kawasan ini juga merupakan taman industri Nusa Cemerlang yang terletak dalam Iskandar Malaysia iaitu sebuah kawasan ekonomi yang terdiri daripada pusat gaya hidup seperti peruncitan,pejabat,hotel, perkhidmatan pangsapuri dan juga unit kediaman.sumber Wikipedia..



Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia
Ok kita mulakan sesi bergambar di mercu tanda LEGOLAND.haruslah berselfie dan berwefie ya tuan tuan dan puan puan...Tempat wajib la kiranya bila dah datang sini..Jom jom posing..Bukan selalu boleh posing kat sini..Dah datang sini jangan lupa snap gambar banyak banyak kat mercu tanda Legoland.

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia
Anak anak mood baik lagi masa ni..Cuaca pon ala ala tak berapa panas sangat laaa..Boleh la posing untuk dua tiga keping gambar..Nampak jer tak berapa panas tapi panas jugak sebenarnya..

Ok sebelum masuk menjelajah kat dalam Taman Tema ni kena beli tiket dulu.Takde tiket camne nak masuk.Tiket boleh di beli dekat kaunter tiket sebelah kanan sebelum check point ke Taman tema.

Waktu Operasi Legoland Theme Park Johor Bharu


Waktu Operasi Legoland Theme Park Johor Bharu ialah pada jam 10:00 pagi dan berakhir jam 6 petang.

Harga Tiket Harian (Taman Tema,Taman Air & Kombo) Legoland Malaysia - Tiket Standart 


Harga Tiket Harian (Taman Tema,Taman Air & Kombo) Legoland Malaysia - Tiket Standart   , Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia
Harga di atas merupakan harga biasa di mana pelawat-pelawat boleh membeli tiket dengan harga tersebut di Tiket Kaunter LEGOLAND Malaysia.

Harga Tiket Harian (Taman Tema, Taman Air Dan Kombo) Legoland Malaysia 



Harga tiket di atas merupakan harga selepas diskaun.Tempah sekurang-kurang 7 hari lebih awal dan nikmati diskaun sebanyak 20%. (Tiket bayi kena beli di kaunter tiket LEGOLAND, ia tidak dijual di web juga).Ahli Pas Tahunan Standard dapat menikmati harga istimewa ke Taman Air dengan hanya RM58 sahaja. Sila tunjukkan Pas Tahunan anda yang sah semasa membeli tiket Taman Air. 

Harga Tiket Kombo 2 Hari ( Taman Tema,Taman Air) Legoland Malaysia 


Harga Tiket Kombo 2 Hari ( Taman Tema,Taman Air) Legoland Malaysia  , Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia
Hanya sah untuk 2 hari berturut-turut di kedua-dua Taman Tema & Taman Air.Harga tiket untuk Bayi ke Taman Air RM11.Pihak Legoland tidak menjual Tiket Kombo 2 hari untuk bayi,oleh itu bayi dikehendaki membeli tiket setiap hari di kaunter tiket LEGOLAND. Ia tidak dijual di web juga.

Harga Tiket Promosi MYKAD Legoland Malaysia 


Harga Tiket Promosi MYKAD Legoland Malaysia , Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland MalaysiaPromosi MYKAD hanya boleh didapati di kaunter tiket LEGOLAND Malaysia.Promosi MYKAD hanya sah untuk warga Malaysia.Sila tunjukkan MYKAD anda semasa membeli tiket di kaunter tiket LEGOLAND Malaysia.

Pas Masuk Tahunan (12 Bulan) Legoland Malaysia 


Pas Tahunan - Nikmati akses tanpa had bagi permainan dan tarikan selama 12 bulan. 
Pas Tahunan Standard - Taman Tema sahaja 
Pas Tahunan Premium - Taman Tema + Taman Air

Tiket Ekspedisi VIP Legoland Malaysia 


Tiket Ekspedisi VIP Legoland Malaysia , Legoland Malaysia , Harga Tiket  Legoland Malaysia
Tempahan mestilah dibuat 3 hari lebih awal.Had minimum 2 pengunjung,maksimum 12 pengunjung.Jangka waktu lawatan 5 jam,lawatan bermula pada 9 pagi.Lawatan tidak boleh bertukar milik dan pembatalan lawatan akan dikenakan cas penuh.

Untuk maklumat  lanjut,anda boleh  layari :  www.legoland.com.my


Ok dah TAMAT citer bab bab tiket..Jadi kita selongkar pulak cerita seterusnya...

Taman Tema legoland Malaysia terbahagi kepada enam kawasan iaitu Miniland : Asia In Lego Bricks,Imagination, Lego Technic,Lego Kingdoms, Land of Adventure dan juga Lego City.Kiranya tempat tempat ni memang sesuai laaa untuk kanak kanak dan juga orang dewasa.Pendek kata tak menyesal la datang Legoland.Satu family boleh bergembira.Jom alami kepelbagaian di Legoland.

MINILAND
- Lihat dunia melalui perspektif Gulliver di MINILAND yang menjadi tarikan utama di setiap Taman Tema LEGOLAND.

 THE BEGINNING
- Pengembaraan anda bermula disini! Bendera yang berkibar dan dua buah menara menandakan pintu masuk ke LEGOLAND® Malaysia.

IMAGINATION
- Tempat yang khusus bagi mereka yang menggemari kajian dan eksperimentasi.

LEGO TECHNIC
- Di  LEGO TECHNIC, semuanya lebih laju, lebih besar dan penuh dengan aksi.
 
LEGO KINGDOMS
- Sebuah jambatan gantung akan membawa anda masuk ke dalam sebuah istana besar yang merupakan identiti tersendiri LEGOKINGDOMS.

LAND OF ADVENTURE
- Kawasan ini tersembunyi di dalam hutan dan dikelilingi oleh haiwan liar dan makhluk yang menakjubkan.

LEGO CITY
- Kapal terbang dan bot sedia menunggu arahan anda di lapangan terbang dan juga di pelabuhan.

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Theme Park


Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland , Teman Tema Legoland Johor Bharu ,
Jom kita posing lagi...Posing dan terus posing...Masa ni mood nak posing melompat lompat.Jadi kita posing jer laaaa...

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland , Teman Tema Legoland Johor Bharu ,
Ni dia hero Umi..Jom bergambar lagi..Selagi tak puas selagi tu laa kitaposing ya Akif..

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland , Teman Tema Legoland Johor Bharu ,
Sebelum kita meneroka lebih jauh..Kita posing dulu kat tempat menarik di Legoland..Memang wajib la posing dulu..Dah siap posing nanti boleh laa kita main main kat dalam sana...

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland , Teman Tema Legoland Johor Bharu ,


Legoland Theme Park 


Untuk entri ini Lya sekadar post entri bergambar untuk tatapan anda..Gambar gambar sekitar Legoland Theme Park.Oleh kerana kami berada dua hari kat Legoland.Hari pertama kami habiskan dengan bergambar dan join permainan yang sesuai untuk kanak kanak.Untuk hari kedua tunggu entri Lya seterusnya..


Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Miniland Legoland Malaysia 


Jom kita terokai Miniland yang terdapat di Legoland Malaysia.Miniland terdiri daripada Indonesia,
Brunei,China,Kemboja,Johor,KLIA,Kuala Lumpur,Loas,Myanmar,Filipina,Lanun,Pelabuhan
Tanjung Pelepas,Putrajaya,India,Thailand,Singapura dan Vietnam..Ni antara gambar yang sempat Lya ambik masa kat sana...Banyak sangat sebenarnya,tapi kena skip jugak laa untuk buat satu entri.

Taj Mahal India 

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Taj Mahal telah dibina oleh Maharaja Mughal Shah Jahan sebagai tanda ingatan terhadap isterinya. Ia dianggap sebagai karya agung seni bina Mughal. Ia dibina oleh beribu-ribu orang pekerja dan mengambil masa lebih dua puluh tahun untuk disiapkan!

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Pelabuhan Tanjung Pelepas

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Pelabuhan Tanjung Pelepas merupakan pelabuhan bagi kapal kontena yang terletak di timur muara Sungai Pulai di barat daya Johor, Malaysia. Ia menerima kunjungan kapal yang pertama pada 10 Oktober 1999 dalam operasi percubaan selama tiga bulan. Ia juga telah mencatatkan rekod dunia sebagai pelabuhan yang paling pesat berkembang dengan satu juta unit TEU (unit bersamaan 20 kaki) kontena yang telah dikendalikannya selepas 571 hari beroperasi.

Putrajaya Kuala Lumpur 

Legoland Malaysia , Harga Tiket Legoland Malaysia , Legoland Malaysia Destinasi Percutian Sekeluarga , Jom Ke Legoland Malaysia

Putrajaya ialah sebuah bandaraya terancang yang terletak 25 km di selatan Kuala Lumpur dan berfungsi sebagai pusat pentadbiran kerajaan persekutuan Malaysia. Pusat pentadbiran kerajaan telah dipindahkan dari Kuala Lumpur ke Putrajaya pada tahun 1999 disebabkan oleh kesesakan di Kuala Lumpur. Walau bagaimanapun, Kuala Lumpur masih kekal sebagai ibu negara Malaysia, di samping menempatkan kediaman rasmi Yang di-Pertuan Agong dan Parlimen serta berfungsi sebagai pusat komersil dan kewangan negara.

Ok dah panjang berjela jela duk mengarang..Ini saja yang dapat Lya coretkan untuk tatapn sahabat.Terima kasih sudi meluangkan masa membaca entri Lya..

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 sang pencerita

  1. wahh seronok la anak anak kak lya kan dpat ke legoland

    ReplyDelete
  2. Wah.. Seronoknya. Memang berangan nk g sini. Tp belum kesampaian.. Hehe

    ReplyDelete
  3. Wahh seronok... quality time bersama keluarga... sgt2 menarik. Pengalaman dan kenangan manis buat seisi keluarga... :) :)

    ReplyDelete
  4. Wahh seronok... quality time bersama keluarga... menarik. Pengalaman dan kenangan manis seisi keluarga... :) :)

    ReplyDelete
  5. Hari tu dah pergi 2 hari, rasa tak puas, kena lepak seminggu rasanya kat legoland...

    ReplyDelete
  6. Nak tanya, kalau kita masuk dua-dua sekali iaitu taman tema dan water Park, sempat dak enjoy utk dua dua tu

    ReplyDelete
  7. Nak tanya, kalau kita masuk dua-dua sekali iaitu taman tema dan water Park, sempat dak enjoy utk dua dua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat tu sempat en khairi tapi takut tak puas main laaa nanti..sebab kat taman tema pon ada main2 jugak..sebaiknya ambik dua hari laaa sehari.main kat taman tema sehari lagi main kat water park..pasti anak2 puas hati dah alang2 ke sana..bukan selalu kan hehehe..Saya perfi aritu dua hari pon ada permainan yg tak sempat nak main..ya laa anak2 bila jumpa air dia lupa dah nak main benda lain..

      Delete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!