❤ 10 Amalan Diet Untuk Kurangkan Berat Badan ❤

November 24, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Isnin Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Nak berdiet tapi tak tahu cara ..Silap cara masalah pula yang menimpa ..Ok petang ni Lya nak kongsikan 10 Tips Amalan Diet Untuk Kurangkan berat Badan.Kita ni nak berdiet kena la guna cara yang betul.Kalau cara kita salah,nanti tak pasal pasal penyakit lain pula yang datang..Ok jom amalkan 10 tips kat bawah untuk kurangkan berat badan anda ...



10 Amalan Diet Untuk Kurangkan Berat Badan

1- Amalkan makan bijiran, oat
2- Minum yogurt
3-  Minum green tea
4- Makan mengikut jumlah kalori diperlukan selalu.
5- Membuat cardio tiap malam atau menari
6- Makan buah-buahan segar .
7- Makan makanan yang berkhasiat tapi bagi la seminggu sekali untuk cheat day.
8- Kena ingat kita makan bukan untuk kepuasan tetapi makan untuk sihat.
9- Bangun awal pagi dan jangan skip breakfast walaupun kita tak rasa lapar.
10- Elakkan atau kurangkan makanan fast food. 

Semoga berjaya ...Cukup sampai sini dulu ..Jumpa lagi ..
Happy Blogging Sahabat ❤❤

Artikel Menarik yang Lain

11 sang pencerita

  1. Nice tips.. nak buat tu yg payah ye dak..

    jom folloW blog kita

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Nice tips.. Pokoknya kena rajin je.. Hehe

    ReplyDelete
  3. ayie tgh diet juga skrng nie.. haha
    sebb balik umah xsampai dua bulan badan naik plk..
    maklumlah mskn mama sedap kt umah..
    diet nasi je.. yehaaa

    ReplyDelete
  4. Haha..hjg thn nie da xjln diet. Thn dpn bru nk mula balik ^^
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  5. Semua tips yang K.Lya bagi tu memang saya setuju

    ReplyDelete
  6. setuju..
    yg no 5 tu sy mmg buat tp cara dukung baby anas sambil buat kerja huhu...

    ReplyDelete
  7. Nice tips kak.. tp sllunye bt xsmpai smggu pon.. hahaha hangat2 tahi ayam la katekan.. nafsu makan melampau2

    ReplyDelete
  8. Lya plak nak sgt gemuk hhaha ehh x da la gemuk Sgt cuma nak bagi maintain je

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..