Printer Takde Dakwat!

April 11, 2020

Printer Takde Dakwat! | Masa masa kecemasan time PKP ni la printer nak habih dakwat. Ritu takde pulak buat peel habis dakwat. Kita pulak takde beli dakwat spare simpan kat rumah.  Tapi tak pe jer, Umi Akif selagi ada jalan selagi tu kerja jalan. Umi tulis satu satu pon takpe demi insan bernama anak. Ya la kan sekarang ni semua kerja sekolah dan pembelajaran anak anak semuanya secara online dan kerja dalam bentuk doc dan jugak pdf. Makanya soalan soalan kena la print, tapi bila printer habis dakwat nak print camno. Salin satu satu jer la jawapnya. 


Kalau bagi kat dia duk mengadap telefon sambil siapkan satu satu soalan  ni mau berpinar bijik mata, Yolaa soalan bukannya sikit banyak ooooo. Jadi jalan terbaik, Umi salin jer kat kertas bagi dia jawap. Apa nak susah, dulu pon masa zaman kakak Insyirah takde printer, Umi salin jer soklan mana yang bagus untuk anak anak guna pakai. 


Alhamdulillah cara ni lebih bagus untuk anak anak. Dia lebih menghargai setiap apa yang Umi dia tulis. Pasni Akif boleh simpan jer masuk fail dan bukak balik untuk ulangkaji. Walaupon tulisan Umi dah herot petot sebab banyak benor duk menulis takde hal janji anak Umi boleh baca walau kadang kadang ada jugak yang dia tanya ni apa Umi tulis ni? ni apa ni Umi? Takpe nak Umi explain takde hal selagi tak jadik cam tulisan doktor tu tanda Umi masih gigih laa tu nak.


KakYa lebih suka tulis sendiri kat kertas daripada bagi dia duk mengadap telefon duk buat satu satu  kerja ni mau berpinar bijik mata, dia. Mudah jer Umi salin kat kertas bagi dia jawap. Dulu pon masa zaman takde printer, Umi salin jer soklan mana yang bagus untuk anak anak guna pakai. Alhamdulillah cara ni lebih bagus untuk dia. Pasni Akif boleh simpan jer masuk fail dan bukak balik untuk ulangkaji.

Tanda Sayang,
Lya ❤
Umi3Ai 
www.akifimtiyaz.com

Artikel Menarik yang Lain

0 Sahabat Setia

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.