Cara Mohon i-Lestari Tanpa Perlu Daftar i-Akaun

April 14, 2020

Cara Mohon i-Lestari Tanpa Perlu Daftar i-Akaun | Pihak KWSP telah memudahkan lagi cara pengeluaran i-Lestari KWSP dengan melancarkan sistem baru i-Lestari online. Penambahbaikan ini diharap dapat memberi lebib manfaat kepada ahli berdaftar KWSP. 

www.akifimtiyaz.com

Cara Permohonan i-Lestari Tanpa Perlu Daftar i-Akaun 

Permohonan baharu : Sila baca dan fahami INFO PENTING sebelum meneruskan permohonan. 

www.akifimtiyaz.com

2. Pilih Permohonan Baharu
3. Isikan 
• Nama Penuh 
• No MyKad
• No Telefon Bimbit 
• Alamat Emel
• Alamat Rumah
• Poskod 
• Bandar
• Negeri
4. Pilih jumlah Amaun DiMohon Sebulan 
5. Pilih Bank dan Masukkan No Akaun Bank (Simpanan/Semasa) Aktif.
6. Tanda pada petak pengesahan pengakuan pemohon.
7.Baca dan fahami Perakuan Pemohon dan tekan butang SETUJU
8. Pastikan semua maklumat yang disisi adalah Betul dan Tepat sebelum menekan butang HANTAR.
9. Permohonan pengeluaran anda telah berjaya dihantar.

Semak Status Permohonan Pengeluaran i-Lestari

Semakan status permohonan boleh dibuat dalam tempoh DUA hari selepas permohonan. 

www.akifimtiyaz.com

Cara semak status permohonan;

2. Pilih Semak Permohonan
3. Masukkan No MyKad, No Tel Bimbit dan tekan SEMAK.
4. Status permohonan akan terpapar bagi tukuan semakan. 

Untuk maklumat lanjut layari https://ilestari. kwsp.gov.my untuk membuat pengeluaran ATAU imbas kod QR yang tertera di laman KWSP. 

Artikel Menarik yang Lain

3 Sahabat Setia

  1. tq kak ya,Alhamdulillah ada cara mudah,yang nak buat i akaun baru ni mcm complicated tu malas,ni ada cara mudah ok la hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Sue .. Pasni isi jgn tak isi tau .. Cara mudah dah ni ..

      Delete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.