Panduan Memilih Warna Untuk Deko Rumah

November 04, 2019

Panduan Memilih Warna Untuk Deko Rumah | Bila bercakap bab pilihan warna dalam mendeko kediaman, ramai yang akan memilih putih sebagai pilihan utama. Orang cakap warna putih ni warna selamat, sebab boleh gabungkan warna cat dengan perabot yang dipilih dan kesannya akan nampak cantik.

Tapi kalau semua nak buat warna putih bosan jugak kan. Nak jugak sesekali tukar kepada warna kombinasi yang menyerlah. Tapi kalau nak pilih warna pastikan warna yang kita pilih sepadan dan sesuai dengan keadaan. Jangan main pilih jer nanti bila dah siap ada timbul rasa tak puasa hati pulak sebab nampak pelik dan tak boleh terima dek mata. Haru biru hitam kelabu pulak jadinya nak kena ubah balik nanti.


Berbalik kita kepada warna putih. KakYa pon memang suka putih dan ada ruangan kat dalam rumah berwarna putih. Takde salahnya pilih putih tapi berpada pada. Kalau dah cat rumah warna putih, langsir pon putih, perabot dan jugak aksesori warnanya semua putih ... mana nak nampak serinya oiiii. Nampak cam tak bermaya dah jadinya. Apakata tambah sikit warna warna terang dan ceria untuk menaikkan seri wajah rumah korang.

Gitu kekdahnya, seri wajah korang pandai pulak nak jaga, rumah pon nak kena jaga jugak seri wajahnya bagi menarik tertarik dan seronok kita sebagai penghuni sebuah rumah. Jadi KakYa nak kongsikan beberapa gambar yang berkaitan dengan panduan mendeko kediaman. Moga moga perkongsian ini dapat membantu korang yang nak mendeko rumah agar dapat mencari jawapan yang pasti untuk deko deko rumah korang nanti.

KakYa suka sangat sangat kombinasi warna yang ni. Kat bawah sekali tu warna coklat tapi nampak cam hitam pulak dah bila masuk kat sini. Memang cantik dan menyerlah. Rasa sedap jer mata memandang. Kalau korang nak tahu, masa nak buat header blog KakYa dulu, KakYa memang hantar gambar ni la kat tukang edit blog KakYa. 

Makanya jadila header blog cam gini. Kerlass kau, bukan setakat nak deko rumah jer nak tengok tone warna, nak deko blog pon KakYa perlu pilih warna sesuai. 

Warna ni pon cantik sesuai untuk bilik anak lelaki atau warna kat dapur pon cantik camni. Lagi semangat nak masak kalau warna menyerlah cam gini. 














Ok la, ni jer sikit sebanyak yang KakYa dapat kongsikan untuk korang. Nak cakap lebih lebih KakYa ni bukan pakar dalam bidang ni. Sikit sikit tu tahu la melalui carian dan pembacaan. Moga dapat memberi manfaat buat korang jugak. Jom kita mendeko! Rumah cantik tuan rumah bahagia dan ceria. 

Artikel Menarik yang Lain

3 Sahabat Setia

  1. suka sangat yang rona pastel tu.. cantik n soft.. ruang lain suka putih or soft yellow kasi cerah dan nampak luas.
    tapi untuk bedroom i prefer gelap. senang nak tidooo lena hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.