Harap Maaf Saya Tak Buat Penghantaran Gas Memasak!

October 24, 2019

Harap Maaf Saya Tak Buat Penghantaran Gas Memasak!  | Sejak awal tahun 2018 lagi KakYa dapat banyak panggilan untuk khidmat penghantaran gas memasak ke rumah. Pendek kata dalam seminggu memang ada yang call untuk minta servis penghantaran gas. Kadang kadang naik pening jugak nak menjawap bila kita dah jawap kita takde buat pengahataran gas, banyak pulak soalan soalan lain yang ditanya.

Ada tu siap marah marah kita lagi. Siap bebel kat belakang, nasib kita dengar jer kalau kita nampak maunya kita lawan bebel dia balik. Tragedi sungguh la bila ada yang duk marah marah dengan suara lantang kat phone dan macam macam duk kata kat kita. 

Terjadinya semua ini .. sebabnya KakYa pernah buat satu entri SERVIS PENGHANTARAN GAS MEMASAK PETRONAS KE RUMAH dan entri ni ada kat first page google. Daripada entri ni la diaorang ingat KakYa ada buat servis penghantaran gas ke rumah. Diaorang tak baca pon entri tu tapi diaorang boleh pulak main redah call jer KakYa ikut no telefon cleaning servis yang KakYa buat untuk minta hantar gas.

Hadoi laaa akak abang adik semua lain kali baca la dulu sebelum buat keputusan, ni main redah jer main agak jer tanpa apa apa pembacaan. Sah  sah memang baca tajuk jer ni. Entri tu diaorang tak baca pon sekadar baca tajuk terus ingat yang kita ni buat servis penghantaran gas. Baca la sikit walau tak banyak kurang kurang boleh jugak tahu isi tulisannya apa takde la menyusahkan orang nak kena dengar korang marah marah kat KakYa. Penat tau kena marah huhuhuhu. Sian KakYa insan yang gak bersalah menjadi mangsa. Tension kita wak tension...

Hari ni paling kemuncak la sebab sejak 2018 KakYa hanya dapat call jer untuk penghantaran gas tapi harini dapat WhatsApp terus. WhatsApp terus kooooooo. Siap tahu nama kita lagi sebab kat blog memang ada letak nama walau bukan nama penuh. Bila KakYa tanya dan cakap kat dia tak buat penghantaran gas bla bla bla bla panjang gak tu cakap kat dia siap tanya mana puan dapat nombor saya huhuhu. Terus dia hantar skrin shoot kat bawah ni haaaaaaa.

Sedih kita wak, kita duk citer pot pet pot pet kat entri tu dia cakap saya tak baca pon cerita puan, tapi boleh pulak dia WhatsApp kita minta hantarkan gas. Aduhai main baca tajuk jer la ni kiranya. Tapi takpe la KakYa pon dah panjang lebar cakap kat dia jadi dia pon dah paham.


Ni antara satu cerita, ada lagi cerita lain. Yang ni pulak citernya camni. Lelaki ni call minta hantar gas kat Ipoh huhuhu. Pastu dia cakap la tanak hantar takyah la buat iklan kat website siap letak no telefon bagai. Menyusahkan orang jer kata dia. Pastu dia ni marah marah la. KakYa tanya kat dia bilamasa pulak saya buat iklan penghantaran gas. Dia cakap la tengok kat website siap bagitahu lagi kat situ ada dengan cleaning servis dan no tel KakYa jugak. Tu yang dia call. Dia siap suruh KakYa pegi tengok website tu siap bagi link lagi. 

Huhuhu tu blog saya tu encik, saya ada buat entri tentang penghantaran gas tapi bukan saya yang hantar gas tu encik. Dah kena panjang lebar pulak nak terangkan kat dia sebab dia mati mati cakap KakYa tak patut buat iklan kalau tak nak hantar.

Aduhai encik, sekadar baca tajuk jer terus encik call nak gas marah marah saya apa kehal ni encik. Kesian saya insan tak bersalah menjadi mangsa sedangkan encik la yang salah sebab tak baca post tu sekadar baca tajuk terus call siap pakej marah marah betul lagi. Ni betul betul nak gas sangat ni pasal tu la encik marah sangat kot.

Ni memang betul betul menjentik hati saya huahuahuahua rasa cam nak nangis jer kena marah bertubi tubi. Tapi takpe la tu semua pengalaman yang KakYa kena hadap sebagai penulis blog. Nak buat camne kalau orang sekadar nak baca tajuk jer, redha jer la. Nak buang entri tu dari radar rasa sayang sebab trafik pon banyak masuk dari situ jadi bior jer la kat situ. Harap harap pasni kurang la sikit yang call nak minta hantar gas. Kesian kat saya wak!

Artikel Menarik yang Lain

3 Sahabat Setia

  1. zaman orang malas nak baca isi dalam.. mana tak jadi fitnah.. >.<

    ReplyDelete
  2. selalu baca tajuk je. Dah tu kalau baca separuh jalan terus sampai ke penamat. Lynda pernah orang call nak booking homestay. Padahal kita share review. Tenat masyarakat kita ni..huhu

    ReplyDelete
  3. masalah betul bila orang x baca pastu main hentam ja hahaha..
    kalo info travel pun cemtu kadang2 kak.. dah terang tulis dlm entry tanyaaaa lagi =D

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.