Sambutan Hari Lahir Ke 10 Akif Imtiyaz

March 06, 2019

Sambutan Hari Lahir Ke 10 Akif Imtiyaz | Semalam hari lahir Akif yang ke 10 tahun . Bila Umi dan abah tanya nak beli kek ke tak  ? . Dia cakap tak nak la Umi . Akif nak beli hadiah jer . Kek tanak dah . Emmm sebenarnya memang betul pon dia tanak kek dari awal lagi tapi Umi dengan abah belikan jugak semalam sebab ambik syarat beday katakan . Ya la beday setaun sekali tak salah la kan beli kek sebijik makan kat rumah . Lagipon bukan selalu makan kek dari Secret Recipe . 

Makanya semalam pergi beli hadiah untuk Akif dan jugak singgah beli  sebijik kek . Kalau ikutkan nak beli Chocolate Banana kesukaaan dia tapi takde , dah habis . Makanya tukar beli yang lain , Umi beli Chocolate Indulgence . Takpe la mana manapon janji ada kek sebijik . Akif bukan nak makan sangatpon , dia dah tak berapa suka sangat kek kek ni sejak dah besar ni haaaa . Ambik syarat bergambar jer untuk dia . Hehehe mana la tau kot taun depan dah makin besar lagi la tanak kek kek bagai . 

Nah kek beday boy . Dia cakap nak letak nama penuh .  Biasa letak Akif jer kat kek . Tapi klau nama penuh semak samun la nampak kek tu nanti . Umi minta letak nama Akif Imtiyaz jer .

Masa kat Secret Recipe tu dia berkenan pulak dengan ayam bbq ala ala Korea gitu . Terus mintak nak ayam ni boleh ? sambil duk tunjuk gambar ayam ala ala korea . Beli jer la Umi nya dah dia nak . Mak aii ingatkan kejap jer siap tapi lama jugak kena menunggu hinggakan kek yang siap masuk kotak staff kat Secret Recipe masukkan balik kat peti ais . Huhu lama laa kiranya nak tunggu ayam ala ala Korea tu siap .  Gambar ayam bbq ala ala Korea lupa nak snap . Rasa dia boleh tahan la sedap . 

Dah dapat kek beday , hadiah dan jugak ayam bbq ala ala Korea . 

Balik rumah solat isyak dulu baru potong kek . Tahun ni kakak Insyirah tak dapat join sebab kakak kat asrama . Kita potong kek dengan Umi , abah dan abang Iman jer la ya sayang . Takde la beria ia sambutannya sekadar kami satu family jer . Lagipon sambut malam jam 10 lebih dah sebab tunggu abang Iman balik tuisyen dulu . Alhamdulillah dapat jugak sambut beday Akif yang ke 10 tahun . Tq Allah tq Allah . 

Meh kita posing dulu sebelum potong kek . Ni sebelum nak potong ni makan masa jugak sebab nak posing bagai ...

Bab bab ni serah kat dia jer la . Tahu la dia nak posing lagu mana .

Tak abih lagi , biasa kalau takde puluhan gambar tu bukan dia la tu . Makanya kita layan jer la .

Posing dengan abang Iman .

Masa potong kek . Meh ler kita pakat pakat makan kek beday .

Emmm sedapp . Tapi dia acah acah makan jer tu . Tak makan sangat pon ambik rasa jer . 

Ok last sebelum Umi nak tutup citer sambutan beday dia . 

Alhamdulillah dah 10 tahun dah usia Akif . Semoga Akif terus sihat selalu dan di panjangkan usia . Jadi anak soleh Umi abah . Sanah helwah ya sayang . 

Artikel Menarik yang Lain

5 Sahabat Setia

  1. Hepy bday akif.. semoga sihat selalu dan menjadi anak soleh :)

    ReplyDelete
  2. Happy besday abg akif moga jadi anak soleh ye...lamaaa tak jumpa adik humaira hehehhe

    ReplyDelete
  3. hepy belated besday buat akif.. kami satu geng, march boys.. hahaha

    ReplyDelete
  4. happy belated birthday Akif. semoga besar sihat soleh dan bahagia selalu.
    cemerlang dunia akhirat.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.