Renew Domain Blog Akif Imtiyaz Untuk Setahun Lagi

March 21, 2018

Renew Domain Blog Akif Imtiyaz Untuk Setahun Lagi | Alhamdulillah berjaya renew domain blog Akif Imtiyaz untuk setahun lagi di NetKL. Ni dah masuk kali keempat KakYa renew. KakYa masih menggunakan khidmat NetKL kerana sejak mula guna domain pada bulan 6 2015 memang tak pernah ada masalah langsung dengan pihak NetKL. Jadi kalau takde masalah tak perlu la nak tukar itu tukar ini. Tak gitu kan. Kita insan yang setia gitu. Satu lagi KakYa ni jenis tak suka nak tukar tukar sesuka hati. Kalau dah suka dan sebati ngan cara KakYa memang KakYa akan kekal guna yang tu jer.

Renew Domain, Blog Akif Imtiyaz, NetKL

Renew Domain, Blog Akif Imtiyaz, NetKL

Kalau ikutkan tarikh tamat domain ni bulan 5 nanti tapi KakYa saja renew awal. Bukan apa KakYa takut terlepas tarikh. Kalau ikutkan sejak pakai domain sendiri ni KakYa memang renew awal sebulan atau awal dua bulan. Biasa la kan mak mak orang ni kekadang mudah lupa sebab busy ngan kerja hakiki yang memang tak penah abih. Jadinya jalan selamat kita renew awal awal. Takde la nanti terlepas tarikh. Alasan sangat hahahaha. Oh ya sebelum KakYa lupa, kot kot ada yang tanya renew awal awal tamat pon awal ke? Takde la.. walaupon KakYa renew awal, expiry date tahunan masih tetap sama tak berganjak pon. Jadi korang yang belum biasa renew domain takyah la bimbang okey. 

Renew Domain, Blog Akif Imtiyaz, NetKL

Alhamdulillah, tiga tahun KakYa guna servis dari NetKL memang KakYa puas hati dan setakat ni  NetKL memang takde masalah langsung. Terima kasih NetKL atas servis yang cukup baik dan menambat hati KakYa. Harap harap akan kekal berpuas hati selagi KakYa masih gunakan domain ni. 

Artikel Menarik yang Lain

7 Sahabat Setia

  1. Fuhhh nasib baik baca entri Lya, kalau tak kita pun tak ingat pasal nak renew domain. Mati bulan 5 jugak, bulan depan kena renew ni nanti lupa pulak.

    ReplyDelete
  2. 8 tahun dahulu ada guna hosting NetKL. Sekarang tinggal domain sahaja disitu. Blog pun dah pindah ke rumah baru. :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah lega ya KakYa bila dah renew domain..

    ReplyDelete
  4. Ok. Maknanya buat awal pun takpe. Maklum, bila sampai waktu sepatutnya boleh terlupa..

    ReplyDelete
  5. uwahhhh

    hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  6. senang tukar awal2 takut ada pulak masalah nanti kan... alhamdulillah..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.