Jus Limau Nipis Segarkan Tekak

Jus Limau Nipis Segarkan Tekak | Tengahari tadi cuaca panas sesangat. Bila cuaca panas kalau dapat minum minuman yang yang boleh segarkan tekak memang best jugak ni.. Harini anak anak start latihan bola sepak awal.. Berpanas laa diaorang nanti.. Jadi Umi sediakan jus limau nipis untuk diaorang. Cuaca panas camni best sangat kalau minum jus limau nipis.. Terasa masam manis jus lalu kat anak tekak. Takyah nak tunggu tunggu, terus jer sediakan bahan bahan nak buat jus limau nipis. Ala bukan susah pon, nak kena ada limau nipis, gula dan jugak ais jer. Campur semua sekali dahpon siap.. Senang dan mudah.


Kalau tanya resepi nak buat jus limau nipis ni kan, mesti semua tahu.. Senang dan cukup mudah, anak bongsu Lya, Akif pon buat. Jus limau nipis ni kan, elok sangat la minum time cuaca panas.. bagi kesegaran untuk anak tekak.


Dah selamat masuk kat tekak petang tadi .. Fuhh lega tekak..

Catat Komen

11 Ulasan

  1. Memang best dapat pekena air jus limau nipis ni. Lagi best kalau yang buat sendiri :-)

    BalasPadam
  2. Betul..betul..time panas2 dapat minum air limau ni, mmg layannn

    BalasPadam
  3. CCL baru follow sini #1023
    Sesuai sangat CCL terjah entri ni .sebab sekarang tengah sakit tekak ..boleh try buat ni .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tq CCL..Ok nnt akk terjah blog CCL okey

      Padam
  4. elsa kalau sakit tekak, memang minum dia je. alhamdulillah kurang sikit sakitnya hehe

    singgah :) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/ulang-tahun-pertama-blog-elsaalicious.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..tq elsa sudi singgah..ok nnt akak terjah sana ya..

      Padam
  5. Sedapnya kak. Cuaca panas minum air camni. Terasa sejuk tekak dan diri juga :D

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.