#Projek100Buku Pupuk Minat Suka Membaca Di Kalangan Generasi Muda

February 25, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

#PROJEK100BUKU | BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda.Amalan membaca adalah satu amalan yang dapat memberi banyak faedah kepada seseorang individu mahupun sesebuah masyarakat.Ini kerana dengan membaca dapat menambahkan ilmu pengetahuan,memperkayakan maklumat, memantapkan fikiran dan meningkatkan keyakinan seseorang ke arah kedewasaan berfikir
Budaya membaca adalah tonggak penting dalam proses pembelajaran sepanjang hayat kerana melaluinya sesuatu bangsa itu dapat meraih dan mencapai pelbagai cabang ilmu pengetahuan yang menjadikan mereka lebih kreatif, inovatif dan sentiasa mempersiapkan diri untuk kekal maju dalam suasana persaingan ekonomi dunia yang berasaskan pengetahuan.Bagaimana cara untuk kita memupuk minat suka membaca di kalangan generasi muda.

#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda


#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi MudaPeranan buku dalam kehidupan sangat penting. Sejak dari alam persekolahan lagi kita telah berdamping dan bersahabat dengan buku. Buku merupakan aset paling penting dalam dunia pembelajaran. Ia memberikan kita ilmu dalam pelbagai bidang. Walaupun zaman telah berubah kepada dunia moden dan teknologi, buku masih menjadi pilihan di sekolah mahupun Universiti. Buku sentiasa dekat dan terus menerus bersahabat dan memikat hati kita, dari kita kecil hinggalah dewasa.

Pernah kah kita lihat kanak-kanak tidak berminat dengan buku? Cuba kita bawa anak-anak kecil berlalu di hadapan kedai buku, adakah mereka akan berhenti untuk melihat dan menyelak buku-buku yang dipamerkan ataupun tak tertarik lansung dengan buku. Pastinya mereka akan tertarik hati dengan buku, dan membelek-belek buku yang dipamerkan lebih-lebih lagi buku-buku yang berwarna warni atau mempunyai watak kartun yang comel. Buku sememangnya sangat dekat di hati kanak-kanak tapi untuk memupuk budaya membaca di kalangan kanak-kanak hingga dewasa memerlukan sokongan dari kedua ibubapa.

Atas kesedaran pentingnya budaya membaca di kalangan kanak-kanak dan juga memberikan ilmu bermanfaat yang menarik untuk kanak-kanak, Karangkraf telah menganjurkan #projek100buku bagi menyediakan bahan bacaan berkualiti dengan harga yang mampu dimiliki oleh setiap keluarga.


#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi MudaISTIMEWANYA BUKU #PROJEK100BUKU


* Dihasilkan oleh penulis dan pelukis tempatan dengan bimbingan pelukis seni naif dan penulis buku kanak-kanak berpengalaman, Yusof Gajah yang pernah memenangi pertandingan ilustrasi kanak-kanak di Pulau Nami,Korea dan kini berperanan sebagai juri dalam pertandingan tersebut.

* Dengan bimbingan Yusof Gajah, buku buku ini di hasilkan mengikut format buku kanak-kanak di peringkat antarabangsa.

* Berkonsepkan buku bergambar yang menitikberatkan gambar/ilustrasi, yang mana walaupun kanak-kanak tak mampu membaca tapi masih boleh memahami jalan cerita hanya dengan melihat gambar.

* Sangat dekat dengan dunia kanak-kanak ,yang mana buku ini dihasilkan dari sudut pandangan seorang kanak-kanak dan menitikberatkan apa yang disukai dan gemari kanak-kanak

* Memberikan kanak-kanak ilmu tentang budaya hidup melayu ,dan kisah masyarakat di Malaysia yang kebanyakkan nya tidak diketahui oleh kanak-kanak disebabkan kurang pendedahan.

* Buku bergambar ini bukan sekadar membantu kanak-kanak belajar membaca,tetapi juga berperanan menyelesaikan permasalahan yang di hadapi ibubapa dalam mendidik anak-anak dari segi kebersihan, kesihatan, pemakanan dan juga emosi.
#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda

    #Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda


#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda


MENGAPA BUKU #PROJEK100BUKU WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH*Mempunyai 100 judul buku yang menarik untuk dipilih

* Mempunyai 5 kategori buku untuk memudahkan pemilihan.

* Ilustrasi yang comel dan berwarna warni 

* Harga mampu milik, hanya RM3 sebuah

* Saiz buku yang kecil dan ringan sesuai dengan kanak-kanak

* Cerita pendek sebanyak 16 mukasurat yang padat dengan ilmu pengetahuan dan nilai murni

* Didatangkan dengan kotak menarik untuk simpanan koleksi 100 judul buku sekiranya anda membeli 100 tajuk


#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda

#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda#Projek100Buku Pupuk Minat Membaca Di Kalangan Generasi Muda
                   
Untuk dapatkan buku-buku #projek100buku secara online boleh dapatkan dengan melawati blog salah seorang pelukis ilustrasi #projek100buku ini di www.housewifearts.blogspot.my .Untuk maklumat lanjut tentang buku #projek100buku boleh juga ikuti laman sosial pelukis ini di FACEBOOK dan INSTAGRAM . Buku-buku #projek100buku ini boleh juga didapati di kedai-kedai buku milik Karangkraf.


Artikel Menarik yang Lain

1 Sahabat Setia

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.