❤ Tutorial: Cara Letak RSS Atau Atom Feed Blog ❤

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

RSS @ Atom Feed Blog 
Apa benda RSS Atau Atom Feed blog ni? 
RSS atau Atom Feed blog adalah link paparan entri terkini blog orang lain yang dipaparkan pada blog kita.Kita boleh membuat pilihan beberapa entri dan entri blog siapa yang nak dipaparkan.Contoh macam kat atas.Sahabat boleh tengok kat sidebar sebelah kanan blog Lya okey.

Pada sahabat Lya yang BERMINAT nak letak RSS atau Atom Feed Blog sepertimana yang Lya buat,Ok jom tengok sini Lya ajar sahabat camner cara nak buat ..

❤- Mula2 log in Dashboard dan Klik kat Layout 
❤- Klik Add a Gadget 
❤- Klik perkataan Feed 
❤- Tulis URL blog sahabat yang ingin dipaparkan pada blog
❤- Dah tulis akan keluar macam ni..Terus KLIK Save..

Ok dah siap!!!!!

Senangnyerr.Memang senang dah mudah.Lepas ni bolehla sahabat Lya exchange feed dengan rakan-rakan blogger yang lain..

Happy Blogging ❤❤

Catat Ulasan

45 Ulasan

  1. Owh. Macam tu. Tau dah. Hehehhe

    BalasPadam
  2. bagus tutorial ni,thanks sharing lya

    BalasPadam
  3. semudah makan ayam goreng kfc. ehheheh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nani mesti kaitkan dengan makanan..arghh sedapnye kfc..huhu

      Padam
    2. KFC. Sedap tapi memudaratkan badan. Hahaha
      Dik kita buat ayam BBQ perap sendiri lah. Masak ramai2 ajak kak lya n semua...bila ramai2 jadi best lagi sedap

      Padam
  4. singgah sini :)) http://ijahoney.blogspot.com

    BalasPadam
  5. Info dan toturiol bagus... tq 4share

    BalasPadam
  6. best exchange blog. sama-sama kongsi pembaca kan kak lya

    BalasPadam
  7. step yg mudah difahami....sebab cikgu yg ngajar bijak..haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xde pendedahan pon jadi susah. Padahal mudah je. Hee selamat beblogging

      Padam
    2. Hahaha kuat memuji pcl..nah 2 posen buat bli eskrim hehe..irra btol btol btol

      Padam
  8. blogger kena belajar semua ni..terima kasih ya perkongsian yang tulus

    BalasPadam
  9. assalam kak . jemput tengok , syaa tag akak kat sini :) http://www.blogparihh.com/2015/02/liebster-award-by-cik-ash.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam. ? Ok dah tgk dan dah jwp jugak ..hope puas ati nooooo

      Padam
  10. Kak lya. Nak letopkan blog kak lya boleh? Kebaboommmmmm

    BalasPadam
  11. terima kasih sharing yer... salam singgah

    BalasPadam
  12. Oh...macam tu. Macam best je letak benda tu kat blog saya tapi takut berat la.pula.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu tatau la kot kt sesetengah blog jadi berat

      Padam
  13. bagus tutorial ni kak lya. berkongsi pengunjung dan pembaca

    BalasPadam
  14. Semoga membantu kpd yg belum memahami.. mmg mudah & memudahkan..

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.