♥ Nama Kuih Yang Pelik Pelik ♥

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Isnin Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Malam ni anak2 tdo awal sebab esok dah start sekolah..Jadi Umi ambik masa sikit nak update blog.Tak tahu nak update apa benda,tetiba jer teringat kat satu post Fb yang pernah menjadi viral satu ketika dulu...Post tentang nama kuih yang pelik pelik.Sekali tengok nama kuih muih kat bawah ni,Lya boleh gelak sorang sorang tau..Tak padan ngan nama..


Nama Kuih Pelik 


♡ Kuih paling gangster = Lompat Tikam 
♡ Kuih paling seksi = Puteri Mandi 
♡ Kuih bajet cute = Cek Mek Molek 
♡ Kuih untuk awet muda = Seri Muka 
♡ Kuih paling alim = Kuih Ketayap 
♡ Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk 
♡ Kuih dalam zoo = Badak Berendam 
♡ Kuih yang suka api = Kuih Bakar 
♡ Kuih yang bangun sendiri = Kuih Bangkit 
♡ Kuih orang tak mandi = Kuih Bau-lu 
♡ Kuih paling tentera = Kuih Makmur 
♡ Kuih paling lembap= Kuih Siput 
♡ Kuih paling ganas=Kuih bom 
♡ Kuih atas langit= Kuih kapal terbang 
♡ Kuih pandai menari = Kuih goyang

Catat Komen

24 Ulasan

  1. kuih atas langit . hehehe . unikkk je :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lieya hehee mmg unik nama2 kuih kat Malaysia ni

      Padam
  2. Kuih seri muka my feveret hihi

    BalasPadam
  3. kesian kuih baulu, kuih siput dan batang buruk ;p

    BalasPadam
  4. unik sangat namanya ni. hehehe ^^

    BalasPadam
  5. Eh! Harini selasa la Kak Lya. hehehe. Jenaka nama kuih ni selalu buat orang gelak sengih sorang-sorang bila baca. Kelakar betul!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe mmg arini selasa tapi ni entri ari isnin la pojie hehehe..tak buat entri lagi utk arini huhu..hehehe mmg klakar ..

      Padam
  6. kuih deram atau kuih telinga..........nyum2. sdp nye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mak aii ewan suka kuih tu eaa..anak sedara kak lya pon suka mkn kuih tu..

      Padam
    2. Rasanya irra panggil coq peneram. Atau telinga keling. Hehe

      Padam
    3. Anak saya pon suka.
      Dia kate..donut hitam.

      Padam
  7. mmg best n uni nama kuih2 kat malaysia ni kan kak..tu yg best!

    BalasPadam
  8. Ganas sungguh kuih lompat tikam tu... huhu :)

    BalasPadam
  9. Alaaa kita suka kuih tak mandi keee..wuwuwuwuuu

    BalasPadam
  10. ehehe kuih goyang tu kuih apa ? ehehe..
    kuih paling alim ahahaha..

    BalasPadam
  11. kadang tu terpikir jugak
    mcm mane kuih tu dibagi name ye..
    pdahal xde rupe namnye pon

    BalasPadam
  12. Saya suka puteri mandi... eh.. suka kuih puteri mandi hehee.. :D

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.