❤ Petang Nanti Kami Balik Kampung ... ❤

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Tengah Hari Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Dua tiga hari lepas Tok Wan telefon .. Kata Tok Wan jagung yang ditanam beberapa bulan lepas dah boleh petik ... Wah !!! jagung Tok Wan & Tok Ayah dah berbuah laaa..Tok Wan cakap balik la kita pakat petik jagung ... Bila Akif dengar pasal pokok jagung berbuah,terus nak balik ..Nak balik nak balik nak tengok pokok jagung berbuah ..Alahai seronok sungguh dia .. Hari tu balik raya tak tengok sangat kat belakang rumah..Tak tahu pulak jagung dah berbuah ..last2 dah boleh petik laaa... Jadi petang ni kami sekeluarga akan pulang ke kampung ... Yeyyy balik kampung !!!! 




Nanti bila dah balik kampung susah sikit la nak layan Blog... Maklumla kalau kat kampung Lya memang tumpu penuh kat aktiviti di kampung ..Al maklum la bukan selalu balik kampung ..Bila balik jer mesti banyak aktiviti yang nak dibuat ....Paling best aktiviti makan2 laa ...Mak kita dan mak mertua kita kaki masak tauu Kita goyang kaki jer ..BOLEH GITU !!!!!! hahahaa .....Kita tolong jugak ,tolong tengokkk ..

Kalau jadi balik kali ni aktiviti mandi sungai pon adaaaaaaaaa !!!!!!! Harap2 jadi laaaa hendaknyerr .. Lama sangat tak g mandi sungai bila balik kampung..Apala Lya ni ..balik pon tak lagi ,tapi aktiviti dah rancang sejak semalam lagi .. KITA EXXSAITEDDD LEBIH ngalahkan anak kita la pulak !!!!!!!!!

Gambar kat atas tak der kena mengena ngan kampung ..Ni gambar yang Lya dan En Hubby snap semalam kat Kuala Kemaman ..Semalam pergi lagi ..Layan ambik gambar lagi .. Bila tengok diaorang gelak2 camtu semangat nak TANGKAP GAMBAR tu berkobar2 ..Banyak pulak gambar diaorang gelak yang Lya snap.Nampak comel jer  ...


Catat Ulasan

51 Ulasan

  1. seronoknya balik kampung..eh,kathy nak tanya font apa sis guna utk watermark tu? comel la font nyer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehehe diaorang memang seronok ..Ooo font tu tak tahu la pulak apa namanyerr ..Sebab takder tulis apa jenis dia huhuhuhu .........

      Padam
  2. selamat balik kg kak..lya lusa baru blik kg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Lya ...Ooo Lay pon balik kg eaaa ..selamat balik kg jugak ya Lya ..

      Padam
  3. assalamualaikum lya...seronoknya semua berketawa.. mama dtg nak bagitahu lya kena tag yer...

    http://maszull.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farah.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam Mama..Ooo ya ke Mama ..Thanks ya Mamasudi tag .. Lya dah join ..All the Best Mama

      Padam
  4. seronok dorang nak balik kampung...nak ikut bole?...hehehe

    BalasPadam
  5. seronoknya balik kampung lya,insyallah malam esok pun nak balik kampung jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg seronok ...Ohh balik kampung jugak Aida ..hehehe semoga selamat balik kg esok ya ..

      Padam
  6. serononya dapat balik kampung!!
    Wawa datang kunjung balas di sini dan follow :)
    Selamat berkenalan dari wawa ^^

    BalasPadam
  7. bestnya..nak jagung sikit,boleh?hehe

    BalasPadam
  8. Wahh seronok balik kampung ni.. cutilah berblog Lya. Layan cabut jagung.. :) :)

    BalasPadam
  9. amboi... seronoknya balik kampung ye.. enjoy ok!

    BalasPadam
  10. moga dipermudahkan urusan..

    p/s: anda ditag: http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    BalasPadam
  11. Dah lama tak menjejak kaki ke Terengganu. Pernah duduk kat KT sblm ni masa kecik2. Maklumlah bapak tentera, asik kena pindah je.

    BalasPadam
  12. moga selamat sampai ke destinasi kak
    selamat berholiday di kpg
    sure seronok budak2 dpt jumpa geng ramai kat kpg
    nanti snap la gambar aktiviti kat kpg nanti

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum Lya! Salam perkenalan dari saya.. =)
    Tersesat ke sini dari blog Fizah.. Terus follow.. Orang Kemaman ke? Kampung kat mana? Saya orang Dungun.. Hehe.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq Miza sdi follow sini..tak bkn kemaman tp org KT..tggal kt Kuantan..

      Padam
  14. Selamat pulang ke kampung bercuti and have a safely journey

    BalasPadam
  15. Balik kampung...! Yeay yeay balik kampung.. !! Mesti best kan ^^

    BalasPadam
  16. buatkan kitaorang bubur jagung manis ea Lya, bawa balik S.Alam...n paas ke Banting. hihi

    BalasPadam
  17. seronoknya dapat balik kampung.. lama dah tak balik.. last balik raya hari tu aje :)

    BalasPadam
  18. hai julia. done follow sini #660. from kelabbloggerbenashaari

    BalasPadam
  19. wah sonok boleh blik kg..
    ayie nie mmg jrng dpt blik kg..
    kalo blik kg pasti akn gunkn dgn sebaik-baiknya

    BalasPadam
  20. seronoknya balik kg. semua buah ada. fresh.
    irrayyan.com

    BalasPadam
  21. Lya cuti Merdeka kat kampung rupanya ^_^

    BalasPadam
  22. Samalah kak.
    Saya pun slalu terlebih excited compared to anak-anak.

    BalasPadam
  23. Huhu..balik kampung tu.. Hati2 kalau mndi sungai tu kak Lya. Tau. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..kak lya tak pergi mandi sungai..sbb mak kak lya bgtau air hulu ada kepala air..

      Padam
  24. Sesekali lepak di kampong memang rasa xmau balik rumah dah...

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.