Rahsia Yahudi Walt Disney

Rahsia Yahudi Walt Disney  | Seperti yang diketahui, pengasas Walt Disney Picture dan Disneyland adalah seorang Yahudi Zionist yang sejati. Bukan itu sahaja, malah Walt Disney juga seorang ....  atau ..... Jadi tidak hairanlah semua filem-filem kartunnya menerapkan ciri-ciri ...  dan ... tanpa disedari oleh ibu bapa tetapi disedari oleh anak-anak mereka.


Kekejiaan Yahudi Walt Disney ini tidak sahaja ditonjolkan dalam kartun tetapi diberikan penerapan di luar pawagam terutamanya di taman tema Disneyland. Lihat gambar budak perempuan di bawah yang menaiki patung mainan elektrik. Lihat pada gaya kedudukan Donald Duck tersebut. Dalam banyak-banyak kedudukan, kenapa pereka patung tersebut membuat gaya kedudukan sedemikian? Mungkin anda boleh jawab…

Kita biasanya tidak melihat design mesin elektrik tersebut kerana sibuk melihat telatah anak kita menaikinya. Tetapi lain bagi kanak-kanak, apabila mereka duduk di atas patung seperti itu atau mana-mana patung lain, mereka akan menghafal bentuk kedudukan patung dan rupa parasnya sekali.

Sebagai ibu bapa yang mempunyai anak atau abang / kakak yang mempunyai adik-adik kecil, diharap agar lebih teliti dan sensitif dalam ruang persekitaran. Janganlah semata-mata untuk membuatkan anak-anak kita tidak menganggu di dapur maka kita menyajikan mereka dengan kartun-kartun di Astro tanpa berfikir panjang.


Catat Komen

4 Ulasan

  1. Thanks for sharing.
    Saya pun x perasan.
    Will pay extra attention afterwards.

    BalasPadam
  2. kalau tengok video klip, saya tak ingat tajuk dia. orang ada tunjukkan gambar tersembunyi yang most cerita Walt Disney buat. banyak benda luc** dekat cerita kartun kalau sedar and tengok betul-betul nanti saya cek balik.

    BalasPadam

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah. Terima Kasih Sudi Singgah Dan Tinggalkan Komen.