11.11 Singles' Day

November 06, 2017

11.11 Singles' Day | Yahoo 11.11 Singles' Day kembali lagi. Korang yang suka shopping online pasti tertunggu tunggu tarikh 11.11 setiap tahun kan? Lya pon dah tak sabar tunggu 11.11 Singles' Day. Tak sabar nak shopping online sempena 11.11 Singles' Day. Keseronokan membeli belah dalam talian ni kan, tak sama dengan membeli belah barangan kat shopping complex. Ini kerana membeli belah dalam talian satu aktiviti yang cukup menyeronokkan kerana kita tidak terbeban dengan waktu untuk shopping. Bila bila masa terluang kita boleh shopping tanpa sekatan. Yang penting sedia duit jer kat dalam akaun. Dah ada duit seronok la nak shopping sakan. Semua benda boleh beli secara online. Klik, klik, klik jer dah dapat produk yang dihajati. 11.11 Singles' Day semestinya hari yang di tunggu tunggu kaki shopping online. 

11.11 Singles Day, 11.11 Shopping Online, Shopping Online, ShopBack, Beli Belah Atas Talian, Black Friday , www.akifimtiyaz.com, Black Friday Deals, Seronoknya Shopping Online

11.11 Singles' Day - Jom Shopping 

Apa sebenarnya 11.11 Singles Day ini? Untuk pengetahuan korang semua, 11.11 adalah tarikh di mana satu shopping karnival terbesar yang dijalankan di kebanyakkan kedai online diserata dunia. Perayaan ini telah menjadi hari belanja dalam talian terbesar di dunia, dengan penjualan di laman web Alibaba Tmall dan Taobao berjumlah $5.8 bilion pada tahun 2013, US$ 9.3 bilion pada tahun 2014, US $14.3 bilion pada tahun 2015 dan lebih AS $ 17.8 bilion pada tahun 2016. Fuhhhh meriah sungguh ni..

Membeli Belah Secara Online 

Membeli belah secara online sangat  sangat memudahkan bagi Lya. Ini kerana banyak pilihan barangan dan juga produk yang ditawarkan di internet untuk Lya dapatkan secara mudah dan senang tanpa perlu bersusah payah beratur panjang atau membuang masa keluar dari rumah semata mata nak mendapatkan barangan yang dihajati. Antara barangan atau produk yang menjadi pilihan Lya setiap kali membeli belah secara online ialah pakaian, produk kecantikan, produk kesihatan dan juga barangan elektronik.

Bagi Lya, konsep MUDAH, CEPAT dan SEMUANYA DI HUJUNG JARI menjadikan shopping online pilihan terbaik untuk Lya. Lya rasa membeli belah secara online lebih mudah dan jimat masa berbanding keluar rumah untuk membeli sesuatu barangan. Korang ada tak tempat shopping online yang korang paling suka? .. Kalau tanya Lya tentang kedai online yang Lya suka berbelanja .. Opkos laa ada. Lya suka shopping kat Lazada, Shoppe, Poplook, Groupon, Zalora, Reebonz dan juga Photobook. Ni antara kedai online yang Lya selalu terjah. Kalau ada SALE lagi la rajin terjah. 

11.11 Singles Day, 11.11 Shopping Online, Shopping Online, ShopBack, Beli Belah Atas Talian, Black Friday , www.akifimtiyaz.com, Black Friday Deals, Seronoknya Shopping Online

Shopping Online Lagi Seronok Bila Ada Sale 

Korang kalau nak tahu satu perkara tentang tabiat shopping Lya, meh dekat sini Lya nak citer sikit. Lya kalau shopping online, Lya lebih suka beli barangan yang menyediakan diskaun. Lagi banyak dapat diskaun lagi la Lya suka nak shopping. Korang camne pula, suka tak kalau dapat diskaun bila korang shopping online. Mesti suka kan kan kan !... Mahunya tak suka, kalau diskaun mencecah hingga 50%, 70% dan 80%  memang rambang mata laa nak membeli belah. 11.11 nanti banyak betul SALE, Lya pon dah tak sabar nak shopping  1111 Sales. Dah siap siap listkan barangan yang Lya nak shopping
sempena  Black friday deals nanti. Tungguu !!!

11.11 Singles Day, 11.11 Shopping Online, Shopping Online, ShopBack, Beli Belah Atas Talian, Black Friday , www.akifimtiyaz.com, Black Friday Deals, Seronoknya Shopping Online


11.11 Singles Day, 11.11 Shopping Online, Shopping Online, ShopBack, Beli Belah Atas Talian, Black Friday , www.akifimtiyaz.com, Black Friday Deals, Seronoknya Shopping Online

Seronoknya Shopping Online 

Seronok kan dapat shopping online barangan yang kita suka. Beli belah secara online sangat menyeronokkan kerana, banyak pilihan barangan dan kita boleh pilih barangan yang kita suka dengan harga yang kita mampu bayar. Lya pernah beli barang secara online untuk barangan dari luar negara. Tak perlu bersusah payah untuk ke luar negara, hanya melalui pembelian secara online sahaja, Lya dah dapat barangan yang Lya hajati. Mudah dan sangat sangat jimat bila buat pembelian secara online. Jadi, Lya nak cadangkan kat korang, kalau korang nak shopping barangan secara online jangan lupa 11.11 Singles' Day. Save the date okey .. Happy shopping !!

Artikel Menarik yang Lain

7 Sahabat Setia

  1. boleh di katakan saya pun banyak beli brg secara online berbanding pergi ke kedai beli brg.hahaha.. tengah tnggu 11.11 jugak nie...

    ReplyDelete
  2. wow! baru tahu pasal single day ni hari ni. hehe.. saya tahu black friday je kak. hahaha

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tunggu tarikh 11.11 banyak betul sale bertubi2 ni kek ya...kena siap duit je kalau betul murah grab! Tq kekya info

    ReplyDelete
  4. Siap-siap simpan duit nak shopping 11.11 :)

    ReplyDelete
  5. haa..ah samalah memang suka shopping online je...mudah cepat tak payah nak bersesak bagai...tau-tau barang idaman dah sampai depan pintu rumah kan...

    ReplyDelete
  6. menunggu 11.11 ni kak oii..nk shoping

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.