Blogspot Bermasalah Tak Dapat Upload Gambar

September 07, 2017

Blogspot Bermasalah Tak Dapat Upload Gambar | Sejak semalam Lya tak dapat nak upload gambar untuk entri yang dah selamat Lya karang. Orang kata kalau entri takde gambar mana best nak baca. Tak syiokk laaa kan. Kurang kurang nak la jugak letak satu dua gambar kat dalam entri. Entah apa masalah Lya pon tak dapat nak cari punca. Dah cuba refresh banyak kali masih gitu la jugak. Nak tak nak kena la cari alternatif lain. Kan tak pepasal blog tak berupdate sebab tak boleh masukkan gambar.


Dia keluar lagu ni haaaa. Tak boleh nak upload gambar. Bukan try sekali dua tapi berkali kali dah Lya try, masih jugak lagu tu. Nak buat lagu mana naaaa huhuhu. Kena cari cara lain la kalau lagu ni gak. Ingatkan Lya jer yang kena lagu ni, rupa rupanya ramai jugak rakan blogger yang menghadapi masalah yang sama. Senasib la kita ya.. Jom ler kita cari alternatif camno nak buat..

Blogspot Bermasalah Tak Dapat Upload Gambar, Apakata Cuba Download App Blogger



Lya try install App Blogger. Dah siap install App Blogger kat handphone, terus la Lya cuba masukkan gambar untuk entri Lya. Yess menjadi, elok jer dapat upload gambar. Bila tengok balik kat dashboard blogspot memang dah ada dah gambar gambar yang Lya upload kat App Blogger tu. Kira jadi la ni daripada tak boleh nak update langsung. Kita guna cara ni dulu laaa buat sementara. Tengok pulak apa citer esok lusa kot kot dah ok ke camne. Kalau idok kita guna cara ni la dulu buat sementara.. 


App Blogger Untuk Upload Gambar Dalam Entri 

Lya guna App Blogger ni untuk upload gambar jer. Nak tulis nak karang mengarang memang tak best sangat guna App. Nak kena guna kat dashboard blogspot jugak baru best mengarang.. Korang yang tak dapat nak upload gambar kat blogspot boleh cuba cara Lya. Download dulu App Blogger pastu try buat. Harap harap menjadi laa yaaaa.. Semoga berjaya !

Artikel Menarik yang Lain

15 Sahabat Setia

  1. tadi sy upload guna mozilla ok je? kena refresh browser tu kot?

    ReplyDelete
  2. Nona ado apps nih, tapii..tak best sangat dalam hp..xpuas...
    kena kat laptop jugakk, lebih ejlas and yakin..mueheheh~

    Semoga OK lahh nak upload nii...jangan lama sangat..huhu~

    Hii, Nona nak ajak join GA, jommm !
    http://nonasani.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html

    ReplyDelete
  3. Semalam memang tak boleh..hari ni PC tak cuba lagi kak..ingat PC sorang je yang hadapi masalah ni...

    ReplyDelete
  4. Memang stress bila jadi camni semalam, nyaris tak dapat update entri. Nasib hari ni dah ok!

    ReplyDelete
  5. haah ada jadi jugak kelmarin. siang hari kalau update pakai phone je. alih-alih tak boleh. malam tu cuba upload pakai laptop ok pulak. hai macam-macam..

    ReplyDelete
  6. sya dah uninstall apps ni. xsyok guna kat enpon hihi

    ReplyDelete
  7. Huhuhu lamap dah Pakcu tak update Blogg, huhu belum cuba lagi harap okay lah yer.

    ReplyDelete
  8. blog sakit perut,dia mintak mc tu hehehehe

    ReplyDelete
  9. blogspot penat dah kut Lya, hihi kak ana pun selalu jadi camtu, kadang2 dah upload dia hilang, refresh balik baru dapat.. bertabahlah insan bergelar blogger :)

    ReplyDelete
  10. Bila internet slow yg amat memagg jadi macam tu Lya.. entahla. Pcl pun skrg ni x berapa laju dah nk update entry. Terima kasih atas doa dan support pcl berterusan. Semoga Lya dan keluarga juga peroleh berkat rahmat dari Allah swt. Aamin

    ReplyDelete
  11. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete
  12. Semalam wawa ok je. boleh.. btw, bestnyaa petaii.. msak sambal petai kan..

    ReplyDelete
  13. Tapi sekarang dh ok kan..nad guna phone upload gambar boleh dah

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.