Ingat Tak Macam Mana Kita Boleh Kenal ?

September 27, 2016

Ingat tak macam mana kita boleh kenal?..Bab bab nak ingat mengingat ni adalah bab paling susah sikit bagi sesetengah orang..Tapi bagi Lya takde laa susah sangat sebab Lya boleh ingat balik camne Lya kenal sahabat sahabat Lya terutama sahabat blogger..Baru baru ni Lya ada buat satu soklan untuk kawan kawan..Ni antara jawapan yang diaorang bagi .. Ada yang betul ada jugak yang tak betul jawapan diaorang hehehe...Tapi takpe laa jom kita pakat pakat baca..Ingat ke tak macam mana kita kenal?...



" Kita kenal kat efg. Ingat akifimtiyaz sebab bloggernya ramah, baik hati dan ada anak yg comei dengan lesung pipit. Cam nak cubit2 ja si akif tu.. " Blogger Yati Zul


" Alamak..daya ingatan ni macam tak bape nak ingat bila kenal kak lya..masa masuk efg...lamaaaa berkenalan di EFG, bertentang mata buat pertama kali di Hulu Langat..kemesraan kian mekar..kak lya dah macam kak irra sendiri...moga ukhuwah berkekalan..i love you.. "  Blogger Mommy Irra


" Mula confuse kak julia yg mne sebab ada julia johori. Tapi buatkan acik ingat adalah akifimtiyaz yang ada lesung pipit comel bru ingt kak lya. Kak lya wanita hebat dan tabah dan berani.. fuh superlya.." Blogger Acik Aku Penghibur


" CN kenal kak. Lya di fb sebab kak. Lya suka join contest macam CN, lepastu tersuka pulak baca blog hijau akak sebab banyak cerita ttg Akif 😉😉 " Blogger Cekgu Norazimah


" Kenal kat kbba rasanya..masa mula2 knal kak lya kat kbba mcm pelik ade dua nama julia johari..pastu bila masuk efg baru lah tahu perbezaan antara dua nama julia johari.. Kak lya dikenali sebagai Lya Akif Imtiyaz.. " Blogger Zatie Suhaidi


" kenal kak lya kat kbba.. lps tu. konfius sbb dua julia johari.. hehehe.. tp dpt beza sbb lesung pipit akif.. hahaha.. tergoda dengan senyuman anak bujang kak lya.. " Blogger Reena Sidek


" Kak lyaaaaaa. Ehem. Kc kenal kak lya time masuk EFG. Kak lya seorang kakak yg easygoing, mudah mesra, byk beri nasihat, dorongan, tunjuk ajar. Tak pernah lagi jumpa kak lya face to face. Hope to meet you one fine day😁 " Blogger Sayidah Napisah aka KC Comel


" Kak lya.. Kenal kak lya mse mula2 aktif berblog 2013.. Mse tu sme2 join contest semua tu.. Lepas tu kite jumpe di fb chit chat mintak resepi semua.. Hihi best baca blog kak lya yg mcm2 tu.. Lagi2 ade budak kenit berlesung pipit tu..Hensemm... 
Dan akhirnyeee kite berjumpa lagi dalam EFG.. Dan sehingga kini kak lya akak kite yg punyaaa.😘 " Blogger Anizz Anissa


" Kita kenal kak lya dr blog. Ada ternampak kak lya komen kat blog org. So kita pun buka blog kak lya. And wow warna hijau. Selalu tgk blog org warna merah je. Ni warna lain. And tiba2 kenal lak kat efg..Kita kenal masa kita slalu ushar anak2 kak lya kot. Semua ada lesung pipit. So dari situ baru kenal kak lya. " Blogger Amelia Jafri


"Along kenal setelah kak lya berjaya menempatkn diri sebagai salah seorang ahli efg. Tidak sukar untuk kami berkomunimasi memandangkan kak lya seorang yang suka berkongsi cerita disamping kak lya lebih suka jujur tentang apa yang dia rasa terhadap satu-satu perkara... Sungguh pun kak lya tampak serius, namun, jika kita mengenali dia dengan lebih lama, kita akan tahu bahawa kak lya seorang yang boleh dibawa bergurau...🤓👌🏻." Blogger Rahim Aim aka Along


" Blog Akif Imtiyaz? Memula kenal pada 23 Nov 2014. Masa tu join Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz. Ni la firrst time kenal. Memang masa ni PapaG aktif join segmen dan giveaway kat blog. Yela, blog baru nao naik. Kena la mencapap kan? Hehehe .. " Blogger Faizal PapaGlamz


" 😅 haha..mcm mne ek kte knal?..haaa ingt3.Dyh knal kak lya start dyh bc blog akk..sbb akif omey tu.Lpas tu, dyh msuk EFG..then dri situ knal dri masa ke semasa... " Blogger Adk Dayah


' wat la ayat apa pun...cakap kenal sbb suruh folo blog...baru buat blog .. " Blogger Nizam


Ok dah lepas dah jawapan ringkas ringkas..Kali ni kita dapat jawapan paling panjang..Macam karangan dah dia bagi ..Hahahhaa..

" Saya mula mengenali akifimtiyaz.blogspot pada penghujung 2014. Ketika itu saya sibuk mengelolakan blog stylosport. Dan menjelang penghujung 2014, saya mahu mengembangkan rangkaian perhubungan atau dalam bahasa ibunda saya di panggil networking. Bila mula membelek blog akifimtiyaz (masa tu skip-skip baca) saya ternampak 1 post berkaitan bloglist. Ok, saya mula lebih fokus kepada penulisan itu. Dan bila membacanya, saya mula tertarik. Tetapi, saya pendam dulu hasrat itu ibarat seorang gadis yang malu-malu di pinang. Dan mulai 2015, saya mula mencari fb pemilik blog akifimtiyaz. Dan saya seperti ada suara yang membisik ke telinga saya untuk pm dia. Jari saya mula menaip di papan kekunci.......dan akhirnya..............

Dia membalas.....alhamdulillah. tetapi......

Ada pula tetapi, kenapa dia minta nombor telefon pula? Apa kaitan nombor telefon dan rakan bloglist? Sungguh musykil ketika itu ibarat Sir Isaac Newton memikirkan kenapa epal ni mesti jatuh ke bawah dari ranting pokok. Perlukah Sir Isaac Newton menyanyikan lagu hazama berjudul Tanya Sama Pokok?

Puas saya memikirkan tentang kaitang bloglist dan nombor telefon. Namun saya menolak segala pra-sangka. Saya beri sahaja nombor telefon saya.

Dan mulai detik itu.........

Saya ada group whatsapp blogger. Wah....bangga masa tu. Masa tu group itu tidak sampai 10 orang ahlinya....

Saya rasa saya perlu habiskan di sini dulu. Takut nanti akan menjadi sebuah novel yang mungkin di adaptasikan menjadi sebuah drama..... " Blogger Wayne Harraz

Ok selesai sudah sesi suai kenal...Ingat Tak Macam Mana Kita Boleh Kenal ?....Terima kasih buat semua sahabat yang sudi jawap soklan..Ada jugak yang kena paksa jawap ni..Ok segala ayat yabg tertera dia atas adalah tanpa olahan,semua ayat ayat yang terpapar adalah tulisan daripada mereka sendiri..Berminat untuk mengenali mereka..Sila klik link yang berwarna merah..Anda akan di bawa menjelajah terus ke blog mereka...Ok itu saja untuk kali ni..Jumpa lagi jika Lya berkelapangan menulis..Salam ukhuwah fillah ...


Artikel Menarik yang Lain

6 Sahabat Setia

  1. mula kenal Lya semasa kita pernah sebumbung suatu masa dahulu, Lya bagaikan adik pada kak ana walau di mana juga kita berada kini, keep in touch ye dik, jaga kesihatan dan keluarga, semoga suatu hari nanti diizinNya kita bersua. Maaf kak ana lupa nak jawab ni kat whatsapp , faktor usia katakan :)

    ReplyDelete
  2. Ingatan Reen teruk sikit bab-bab ni.. >,<

    ReplyDelete
  3. kenal akk dari group kbba..konfius dengan kak juju..hahaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.