❤ Ummi Chicken Rice Kemaman Bukan Sekadar Nasi Ayam ❤

November 13, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Jumaat Sahabat...
 Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Hari Rabu 11 November 2015 kelas Insyirah telah mengadakan majlis jamuan untuk akhir tahun.Tahu tahu je la kan bila dah akhir tahun,memang kebanyakan kelas akan mengadakan majlis perpisahan.Ok bersempena majlis perpisahan Cikgu Zaliza,guru kelas Insyirah telah memilih menu nasi arab,nasi goreng,makaroni bakar,keropok,buah buahan koktail,puding coklat dan agar agar jagung serta air oren sebagai menu majlis.Nak di jadikan cerita,kerana terlalu banyak sangat makanan yang disediakan,Insyirah tak boleh nak makan sekaligus jadi dia bawa balik nasi arab,nasi goreng,keropok dan juga buah buahan koktail kat rumah.Amboi banyak sangat tu..Umi sempat laa rasa nasi arab..Mak aii sedap sungguh nasi arab yang Insyirah bawa balik.Umi apalagi terus la usha penutup bekas nasi arab yang tertera nama Ummi Chicken Rice..Dek kerana sedap sangat Nasi Arab ni Lya nak masukkan dalam blog Akif Imtiyaz la..terus PM Pn Wawa sambil jenguk facebook page Ummi Chicken Rice.


Wow !!! dekat Ummi Chicken Rice terdapat pelbagai menu makanan dan juga kuih muih.Nampak sedap dan menyelerakan.

Ummi Chicken Rice menerima tempahan dalam bentuk buffet dan juga packing.Bukan setakat makanan,nak pakej sekali dengan air pun boleh.Sesuai sangat untuk majlis hari jadi,doa selamat,rumah terbuka,majlis perpisahan dan sebagainya.Jadi apa kata kita intai intai dulu apa menu yang menarik di Ummi Chicken Rice.Yang pasti bukan hanya nasi ayam ada kat sini.tapi banyak lagi makanan lain yang akan menambat citarasa anda.

Ummi Chicken Rice juga ada buat delivery makanan ke rumah rumah atau pejabat.Kalau anda timggal di sekitar Kemaman dan berminat nak rasa masakan Ummi Chicken Rice atau ada sebarang pertanyaan tentang harga,nak buat tempah atau nak delivery boleh sms,call atau whatsapp saja ke no  +601116808101 boleh bercakap dengan Pn Wawa.Lupa nak bagitahu,Ummi Chicken Rice beroperasi dari rumah takde kedai hanya di rumah sahaja tau !!.

Lya tak nak cakap banyak..Jom kita intai intai menu best di Ummi Chicken Rice.Yang pasti SEDAP,LAZAT,MEMENUHI CITARASA MALAYSIA,CUKUP RASA dan yang paling best HARGA BERPATUTAN sesuai dengan menu yang disediakan.TERBAIK dari YANG TERBAIK hanya di Ummi Chicken Rice,Kemaman. 

NASI AYAM UMMI CHICKEN RICE
NASI AYAM UMMI CHICKEN RICE 

 NASI ARAB UMMI CHICKEN RICE
NASI ARAB UMMI CHICKEN RICE 

NASI MINYAK UMMI CHICKEN RICE

NASI MINYAK UMMI CHICKEN RICE 
- Ayam Gulai 
- Daging Gulai 
- Ayam Goreng Berempah
- Ayam Masak Merah
- Opor Daging

NASI DAGANG UMMI CHICKEN RICE
NASI DAGANG UMMI CHICKEN RICE 

NASI LEMAK UMMI CHICKEN RICE

NASI LEMAK UMMI CHICKEN RICE 

NASI CAMPUR UMMI CHICKEN RICE

NASI CAMPUR UMMI CHICKEN RICE 

MEE,BIHUN & KUEY TEOW GORENG

MEE,BIHUN & KUEY TEOW GORENG

MEE KARI SAMBAL KERANG UMMI CHICKEN RICE

MEE KARI SAMBAL KERANG UMMI CHICKEN RICE 

MEE HOON SUP AYAM / DAGING

MEE HOON SUP AYAM / DAGING


LAKSA KUAH LEMAK UMMI CHICKEN RICE

LAKSA KUAH LEMAK UMMI CHICKEN RICE 


ROTI JALA UMMI CHICKEN RICE

ROTI JALA UMMI CHICKEN RICE 
Kari Ayam/Kuah Manis

ANEKA KUIH DAN PUDING UMMI CHICKEN RICE

ANEKA KUIH DAN PUDING UMMI CHICKEN RICE 

Terliur tak ?..rasa nak makan tak?..rasa lapar tak?..Kalau dah ada semua rasa tu dan anda tinggal di Kemaman atau kawasan sekitar Kemaman boleh la sms,call atau whatsapp Puan Wawa untuk tempahan atau anda boleh jenguk Facebook page Ummi Chicken Rice.

Puan Wawa - +601116808101
Puan Wawa - +601116808101
Puan Wawa - +601116808101

Artikel Menarik yang Lain

4 sang pencerita

  1. wah banyak betul menu. memang terbaik Ummi Chicken Rice ni

    ReplyDelete
  2. wahh semua menu nampak begitu menyelerakan...

    ReplyDelete
  3. comey logo diaa.. ehehe.. bila la ni nak sampai Kemaman.. dulu sempat la duduk
    Kerteh few months lepas lahir huahua..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.