❤ Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah ❤

November 24, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Sekarang ni Lya sangat sibuk dengan aktiviti cuti sekolah anak anak.Bila musim cuti sekolah memang Lya sangat sibuk.Aikk orang kata cuti sekolah tak sibuk,kenapa Lya sibuk ??..

Yupp cuti sekolah baru jer bermula tapi kesibukan Lya mengalahkan Cikgu yang nak mengajar kat sekolah.Sekarang ni lagi berganda kesibukan Lya.Al maklum la tahun hadapan 2016 anak sulung Lya,Insyirah akan menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah UPSR.Tahun 2016 juga adalah tahun pertama UPSR menggunakan format baru,jadi Lya kena bersedia awal untuk Insyirah.Format Baru UPSR 2016 ini membabitkan bentuk dan jenis soalan di mana soalan objektif aneka pilihan akan dikurangkan dan sebaliknya ditambah objektif pelbagai bentuk berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT).Format Baru UPSR 2016 akan membabitkan enam subjek dengan Bahasa Inggeris akan dibahagikan kepada dua kertas iaitu pemahaman dan penulisan. Ini bermakna pelajar Sekolah Kebangsaan akan menduduki 6 kertas matapelajaran untuk maksimum keputusan cemerlang 6A.

Sekarang ni Lya banyak habiskan masa mencari contoh contoh soalan dan juga jawapan untuk kertas UPSR yang lepas bagi Insyirah jawap.Banyak masa ditumpukan untuk Bahasa Inggeris penulisan.
Alhamdulillah dalam zaman serba moden ini,maklumat hanya di hujung jari.Semua itu ikut kehendak kita..Kalau kita rajin mencari insyaallah kita dapat apa yang kita cari.Malam ni dah selesai untuk Karangan Bahasa Inggeris mudah untuk Insyirah.Lya ada muat turun beberapa contoh karangan dari laman sesawang Scribd dan Lya kongsikan beberapa contoh karangan untuk anda di luar sana.
Semoga bermanfaat dan dapat membantu anak anak anda untuk menulis satu karangan mudah.Semoga berjaya..Jangan lupa doakan Insyirah juga ya !!

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah


My Best Friend 

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah

Our School Exhibition

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah



Cameron Highlands A Malaysian Hill Resort 


Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah


My Country - Malaysia

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah



Teachers' Day

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah



Turtles In Terengganu



Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah


My Pets

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah

Things I Like To Do

Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah



Hari Raya Celebrations


Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah


A Wedding I Attended


Contoh Karangan UPSR Bahasa Inggeris Mudah


Ini adalah sebahagian daripada contoh karangan UPSR Bahasa Inggeris mudah yang Lya muat turun di laman Scribd.Untuk mendapatkan contoh contoh yang lain anda boleh muat turun di laman Scribd melalui https://www.scribd.com/ . Terima kasih sudi baca entri Lya.


Artikel Menarik yang Lain

13 sang pencerita

  1. Mudahdah zaman sekarang nak cari rujukan.. Nak dgn tak nak je kan..

    ReplyDelete
  2. I hope the primary school leavers are well-equipped with the basic command of the language before the enter form 1. Hence, they will understand the lessons better at the secondary level..

    ReplyDelete
  3. perktaan yg mudah di fahami and cntik je ayat dia kan ? :)


    jom join GA LIKE DAN MENANG PS IKEA !!

    http://ekinrazallibisnes.blogspot.my/2015/11/like-dan-menang-hadiah-misteri-rm1000.html

    ReplyDelete
  4. Best LA akak ni... Den pun tgh cari contoh karangan bi upsr... Hihihi excited lebih Dari Anak . Anak baru darjah 4

    ReplyDelete
  5. senang lah nk buat keje

    ReplyDelete
  6. Doakn kami semua mendapat 6A.. Bgi sy, BI karangan adlah yg paling susah... Apa pendapat kakak ngan abang, untuk sy menyukai dan menyenangkn sy menjawab soalan peperiksaan nanti...
    Amin...
    Sy bersk di Melaka...✌

    ReplyDelete
  7. doakan kami mendapat 6A.walaupun saya sudah dapat 5A 1B tapi saya masih belum puas hati dengan keputusan itu

    ReplyDelete
  8. Semua karangan memang sempoi baq hang thanks to the essays doakan saya dapat 6A
    #MogaHampaSemuaDapat6A

    ReplyDelete
  9. Tq lya. ank sy upsr 2017.Moga dipermudahkan urusan Insyirah

    ReplyDelete
  10. terima kasih kerana berkongsi ilmu. semoga ALLAH SWT sentiasa merahmati puan

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..