❤ Laptop Buat Hal..Tak Boleh Nak ON ❤

August 25, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Wawawawawawa sedih rasa cam nak nangis kat bucu katil dah ni..Laptop Lya dah buat perangai balik dah..Dari semalam lagi duk tunjuk peel tak berapa nak comel.

Tak boleh nak on langsung.Dah cuba tekan on berkali kali pun dia masih jugak DEGIL
tak nak keluar apa apa.Hijau tak keluar biru tak keluar apalagi warna warni..Takde seri langsung gelap guliiitaaa jer.

Apa yang perlu Lya buat ni? Laptop Lya ni dah rosak ke..??..Sapa tahu sebab per atau tahu ilmu bab bab laptop takleh nak On ni.Sila komen jap atau sila laa bagi sepatah dua kata atau kurang kurang pon bagi laa kata kata semangat sikit.Kita nak try godek godek apa benda masalah la dengan laptop ni..Macam macam hal..


Ya ampun..susah no kalau laptop rosak..Nak kena g repair tu laa yang leceh..Serba serbi mak nenek ada kat dalam laptop tu..Dibuatnya rosak sungguh..takleh nak backup habislaa semua gambar gambar yg ada kat dlm tu..Jangan laaa rosak jangan laa rosak..Sila jangan rosak pehlissss...!!! BE NICE TO ME PLEASE ..


Artikel Menarik yang Lain

27 Sahabat Setia

  1. try tekan lamaaa skit kt button on 2...

    ReplyDelete
  2. Biasanya beli baru la jawabnya..:(

    ReplyDelete
  3. laptop saya pun pernanh jadi macam ni... bila pergi repair katanya, bateri laptop yang rosak.. huhu

    ReplyDelete
  4. nasib baik bateri rosak, bukan mother board yang rosak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa ye harga utk repair ni ?

      Delete
  5. Nampak memang kena masuk bengkel ni kak Lya... klau motherboard yg rosak pn laptop xhdup jgk kak Lya...

    ReplyDelete
  6. Salam kak,

    cuba try cabut bateri, pasang cable dan try on. if still xblh terpaksa la akak hantar kedai. maybe sbb motherboard atau hard disk yang rosak. if case motherboard yg rosak insya Allah file semua masih ada cuma lebih baik beli laptop baru drpd ganti motherboard sbb harga xbbaloi. tp if case hard disk yang rosak kemungkinan nk dpt blk file yg tersimpan tu mmg tipis la.

    TQ

    -silent reader.

    ReplyDelete
  7. aduh... sakit hati kalau berlaku benda macam ni...

    ReplyDelete
  8. moga2 laptopnya sudah pulih ye

    ReplyDelete
  9. kena beli baru tu..heheheh

    ReplyDelete
  10. Laptop dah ok kan.... Dah baca entiti baru kak lya

    ReplyDelete
  11. Macam mane kalau laptop yg jenis tak boleh cabut batri? Aku punye Asus X453M

    ReplyDelete
  12. Macam mane dengan laptop yg tak boleh dicabut batri, kalau hantar pegi comp center nanti tauke tu minta bayaran banyak pulak. S*** punyer laptop

    ReplyDelete
  13. me too. asus x453m. bunyi beep2. cursor loading tak function. :'(

    ReplyDelete
  14. salam..samelah kite.x453m..saya pon mempunyai masalah x blh on laptop..baru pakai setahun lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau lampu start dia berkelip-kelip...try tekan lama2 butang on/of biarkan dlm 15 saat pastu tekan lama2 balik...saya pkai laptop Asus samalah baru pakai setahun lebih...klau x blh on jgk better pegi kedai

      Delete
  15. saye punya lagi teruk..sekali tekan power on..terus ada bunyi tut tut tut..dahtu tutup sendiri...baru setahun lebih guna..setiap kali on mesti ade bunyi...dah repair pun same jugak hasilnya..camne eh???ade cara lain tak?

    ReplyDelete
  16. saye punya lagi teruk..sekali tekan power on..terus ada bunyi tut tut tut..dahtu tutup sendiri...baru setahun lebih guna..setiap kali on mesti ade bunyi...dah repair pun same jugak hasilnya..camne eh???ade cara lain tak?

    ReplyDelete
  17. Bru ja ni mcm ni..jam 10 pdm tepat..sedih woo..

    ReplyDelete
  18. Bru ja ni mcm ni..jam 10 pdm tepat..sedih woo..

    ReplyDelete
  19. Btl.laptop sy segala lampu nyala.tp skrin gelap.sy tekan butang on dalam beberapa saat.pastu lepaskan.tgu kejap .pastu tekan on lg..dapat start mcm biasa

    ReplyDelete
  20. laptop sya pon tak boleh on ni dah kenapa nk buat assgnmnt nii aduhai

    ReplyDelete
  21. Sama la... asus jugak... mmg terjadi pada asus saja ke? Bnyk kali dah jadi tp dapat hidup smula..sejak sebulan lalu biar sleep je...tp tiba2 bateri habis, terus xleh on balik dh...

    ReplyDelete
  22. Hadapi masalah yang sama..laptop jugak..dah banyak.kali jadi camni...tekan on banyak kali dapat pulak dia nyala..ni jadi lagi..masih x nak on...dah susah hati...

    ReplyDelete
  23. Cek kt powersupply dia.. charger dia ka. Kadang2 ada masalah teknikal sikit kat situ. Sy punya mcm tu.. nk kena adjust sikit. 😪😪😪

    ReplyDelete
  24. nak tekan ape erk dekat keyboard bile kite on laptop dia kluar skrin yang biru gelap tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.