❤ Akif Imtiyaz Dot Com Tukar Header Baru ❤

July 30, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Dua tiga hari lepas duk asyik tengok handphone.Duk mengadap gambar anak anak yang terpampang kat handphone,hati terdetik satu rasa.Rasa cam nak buat HEADER baru la dengan gambar paling baru.Nak tukar header lagi la ni !!!

Ok lepas dah pilih gambar yang Lya nak,terus la bekerja nak siapkan HEADER baru untuk blog.Maka gigih la duk siapkan header mengikut gambar pilihan hati Lya.

Ok ni yang pertama berjaya Lya siapkan ..Memang saja buat simple tanak pening pening kepala sangat bila tengok.Simple jer sedap mata memandang.Masih lagi mengekalkan bentuk huruf yang sama dengan header yang lepas cuma yang beza sikit Lya tak letak nama AKIF IMTIYAZ kat atas.Lain lain masih lagi sama dengan header yang lama.

Lepas dah siap terus letak kat blog.Nampak cam OK jer yang ni.Ingat memang nak guna yang ni laaa.Tapi rasa cam tak puas hati jer..Tanya GANG EFG diaorang cakap OK jer .Tup tup kuar pulak Pejal aka Blogger PapaGlamz..Pejal cakap bulat bulat lagi Kak Lya..Ha aa laa sebab suka bulat bulat la buat bulat bulat camni..Pejal cakap Ok laa..KC pon cakap OK..Amy J pon sokong cakap OK ..


http://www.akifimtiyaz.com/


Tapi hati ni rasa cam nak tukar gambar la pulak.Nak letak gambar anak anak semua sekali la.Jadi Lya buat lagi satu tapi kali ni buat bentuk ala ala daun pulak dan kali ni Lya dah letak tema sikit kat gambar dengan tulisan "CORETAN HATI LYA''.Kasi lagi menarik sikit .Lepas dah letak kat blog,nampak comel jer tapi makan space la pulak bentuk daun cam gini.Lya tanya GANG EFG lagi sekali..KC yang jawap.KC kata cantik bentuk ni.Memang la cantik tapi makan space la pulak.OK tak jadik guna yang ni.Nak buat yang baru pulak laaaa..Mood rajin la katakan..


http://www.akifimtiyaz.com/


Ok seterusnya dengan gambar yang sama buat lagi satu header..Kali ni kita buat bentuk petak petak la pulak.Masih lagi huruf dengan bentuk tulisan yang sama.Sebab dah jatuh suka tulisan ni maka Lya gunakan tulisan ni jer untuk header .Ok nampak menarik lepas dah letak kat blog.Tapi cam tak puas hati la ngan bentuk petak petak camtu.Nak tukar ke bentuk bulat bulat laaa.Hehehehe...!! Banyak songeh sungguh la Lya ni.Nasib baik jugak la Lya buat sendiri..Kalau suruh orang buat maunya kena marah sebab tak tetap pendirian..Tapi bila buat sendiri kita boleh pilih apa yang kita suka dan ubah berapa kali kita nak ..Tak gituuu..........


http://www.akifimtiyaz.com/


 Ok seterusnya Lya buang dua gambar kat atas dan gantikan dengan gambar anak anak bertiga..Tambah satu gambar solo Akif.Ha aa kita buat bentuk bulat laaa...Jatuh cinta sakan dah dengan bentuk bulat cam gini..Senang nak crop kalau buat transparent..Maka Lya buat la bentuk bulat..Ok dah siap dan memang puas hati dah tanak tukar lagi dah..Terus masukkan header baru ni kat blog..OK dah siap header terpampang kat blog..Yehaaa ni dia header baru blog AKIF IMTIYAZ.Boleyy laaa ....Ok harap harap kekal lama la header ni kat blog..



http://www.akifimtiyaz.com/



P/s : Awak awak awak !!! Ha aaa awak la..Awak yang tengah baca ni..Ya laa awak la ..Awak !!..Nak tanya ni ..Nak tanya satu soklan jer tak banyak ..Satu jer satu jer..Hope sudi la jawap..

-------- > >>> HEADER KITA CANTIK TAK  ????


Artikel Menarik yang Lain

12 sang pencerita

  1. simple tapi cool kak lya...rajin ya update header.. :D

    ReplyDelete
  2. Kreatif dan menarik terutama tengok Akif berposing ^-^

    ReplyDelete
  3. cantik tapi tulisan cam tak clear sgt.. maybe tukar warna lain nampak lagi cun!

    ReplyDelete
  4. Uuuishhh lawa header. aswaleyla.com tataw bile nk tukar header

    ReplyDelete
  5. assalamu`alaikum...yaya dah follow sini...sudi-sudi follow yaya...terima kasih :)
    www.yayacendana.com

    ReplyDelete
  6. cantik sangat-sangat
    jom memeriahkan lagi segmen mamamyja

    SEGMEN BERAYA BERSAMA MAMAMYJA

    ReplyDelete
  7. Lya memang rajin...cute je ha !!

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..