❤ Tutorial: Cara Letak RSS Atau Atom Feed Blog ❤

February 05, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

RSS @ Atom Feed Blog 
Apa benda RSS Atau Atom Feed blog ni? 
RSS atau Atom Feed blog adalah link paparan entri terkini blog orang lain yang dipaparkan pada blog kita.Kita boleh membuat pilihan beberapa entri dan entri blog siapa yang nak dipaparkan.Contoh macam kat atas.Sahabat boleh tengok kat sidebar sebelah kanan blog Lya okey.

Pada sahabat Lya yang BERMINAT nak letak RSS atau Atom Feed Blog sepertimana yang Lya buat,Ok jom tengok sini Lya ajar sahabat camner cara nak buat ..

❤- Mula2 log in Dashboard dan Klik kat Layout 
❤- Klik Add a Gadget 
❤- Klik perkataan Feed 
❤- Tulis URL blog sahabat yang ingin dipaparkan pada blog
❤- Dah tulis akan keluar macam ni..Terus KLIK Save..

Ok dah siap!!!!!

Senangnyerr.Memang senang dah mudah.Lepas ni bolehla sahabat Lya exchange feed dengan rakan-rakan blogger yang lain..

Happy Blogging ❤❤

Artikel Menarik yang Lain

45 sang pencerita

  1. Replies
    1. Hehehe nanti dah dapat jadual blh la buat ..

      Delete
  2. bagus tutorial ni,thanks sharing lya

    ReplyDelete
  3. semudah makan ayam goreng kfc. ehheheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nani mesti kaitkan dengan makanan..arghh sedapnye kfc..huhu

      Delete
    2. KFC. Sedap tapi memudaratkan badan. Hahaha
      Dik kita buat ayam BBQ perap sendiri lah. Masak ramai2 ajak kak lya n semua...bila ramai2 jadi best lagi sedap

      Delete
  4. singgah sini :)) http://ijahoney.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Info dan toturiol bagus... tq 4share

    ReplyDelete
  6. best exchange blog. sama-sama kongsi pembaca kan kak lya

    ReplyDelete
  7. step yg mudah difahami....sebab cikgu yg ngajar bijak..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde pendedahan pon jadi susah. Padahal mudah je. Hee selamat beblogging

      Delete
    2. Hahaha kuat memuji pcl..nah 2 posen buat bli eskrim hehe..irra btol btol btol

      Delete
  8. blogger kena belajar semua ni..terima kasih ya perkongsian yang tulus

    ReplyDelete
  9. assalam kak . jemput tengok , syaa tag akak kat sini :) http://www.blogparihh.com/2015/02/liebster-award-by-cik-ash.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. ? Ok dah tgk dan dah jwp jugak ..hope puas ati nooooo

      Delete
  10. Replies
    1. Singgah je ke ..tak bawak nasi lemak ker hehe

      Delete
  11. Kak lya. Nak letopkan blog kak lya boleh? Kebaboommmmmm

    ReplyDelete
  12. terima kasih sharing yer... salam singgah

    ReplyDelete
  13. Oh...macam tu. Macam best je letak benda tu kat blog saya tapi takut berat la.pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu tatau la kot kt sesetengah blog jadi berat

      Delete
  14. bagus tutorial ni kak lya. berkongsi pengunjung dan pembaca

    ReplyDelete
  15. Semoga membantu kpd yg belum memahami.. mmg mudah & memudahkan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..