♥ Big Book Akif ♥

February 11, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...


Taraaa..pepagi lagi Umi 3AI dah sibuk ulangkaji..Hehehehe ulangkaji la sangat.Macam nak masuk dewan peperiksaan jer bunyinya..Nampak tak nampak buku besor kat atas tu..Ha ahh nak citer pasal buku besor ni laa pagi ni...Ok ini buku sebenarnya milik Kakak Insyirah yang telah di beli pada 5.1.2009.Dah nak masuk enam tahun dah usia buku ni.Alhamdulillah masih elok lagi.

Oleh kerana Kakak Insyirah dah banyak kali baca buku cerita ni ..dah naik boring dah baca,maka Kakak Insyirah hadiahkan buku ni untuk Akif.Abang Iman tak berapa suka buku cerita camni,jadi Kakak Insyirah bagi untuk Akif..Bila dah dapat buku besar ni suka sangat la dia.Tak pernah ada ada lagi koleksi buku yang besar sebelum ni..Yang adoo buku2 bersaiz biasa..

Maka dengan itu sibuk la Si Kecik ni duk godek2 apa benda citer
la kat dalam buku ni.Oleh kerana buku cerita ni untuk kanak kanak mudah sikit la untuk Umi ceritakan kat Akif.Bagus juga baca buku cerita sejarah camni..Sekurang2nya anak2 kita boleh tahu sejarah.Takde la tahu pasal kartun jer.

Buku ni ada ilustrasi bergambar yang boleh menarik minat  Akif untuk terus membaca.Bahasa Inggeris yang mudah untuk Akif faham dan yang paling penting diselitkan juga moral value daripada cerita tersebut...

Apalagi Umi 3AI pon tetiba rasa minat nak membaca buku ni.Layan baca jap"The Story Of Malacca"..My Big Book Of Malaysia Folk Tales..

Ok bye ,.Jumpa lagi !!!
Happy Blogging ♥♥


Artikel Menarik yang Lain

28 sang pencerita

  1. Bestnya..mcm org korea duk bacakan buku tuk anak diorang 😊

    ReplyDelete
  2. Umi baca nanti story kat mommy irra sama deh :D

    ReplyDelete
  3. bagus belajar sejarah..pcl dulu mmg minat subjek ni, tp hanis x pulak..jenuh ngajar prg x minat..mudahan dipermudahkan Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejarah Malaysia ok lagi la masa belajar tapi masuk jer sejarah eropah down kejap hahaha

      Delete
  4. Wah! Buku tu since 2009? Tahan lama ya. Tengok condition pun masih bagus lagi. Kalau saya, memang dah tak ada rupa dah buku tu... entah-entah dah hilang. Bagus buku buku seperti ini untuk menjadi sebagai titik permulaan budak membiasakan diri mereka membaca disamping dapat menambah pengetahuan dan mengenali perkataan baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Pojie..mmg anak2 kak lya akan jaga barangn2diaorg dgn sempurna..macam mainan jugak laa sejak kecik diaorang jaga hingga la sekarang.Betul tu Pojie ..ajar diaorang awal2 agar diaorang boleh alert cepat sikit,.,

      Delete
    2. Ya Pojie..mmg anak2 kak lya akan jaga barangn2diaorg dgn sempurna..macam mainan jugak laa sejak kecik diaorang jaga hingga la sekarang.Betul tu Pojie ..ajar diaorang awal2 agar diaorang boleh alert cepat sikit,.,

      Delete
  5. wahhh bagus kecik kecik dah minat membaca. ^^ ibu nani kan cikgu tadika memang banyak lah stok buku buku macam ni. heheh :D

    ReplyDelete
  6. kite time belajar dulu langsung x minat pasal sejarah.. skrg kelam kabut nak belajar balik utk anak2, hahaha~~

    ReplyDelete
  7. bacakan buku untuk Ash sekali please??? he he he...

    ReplyDelete
  8. InsYiraH macam saya masa kecik.
    Buku cerita yang saya dapat hadiah tu saya simpan dari darjah 1 sampai sekarang.
    Cuma ada yang anak saya dah koyakkan.

    ReplyDelete
  9. Memg cermat c kakak mnjaga hartanya ...bagus la buku mcm ni elok Sgt.dri lyn game yg x mndtgkn faedah kan

    ReplyDelete
  10. selamat membaca Akif hehe :) layan kan saja Lya anak-anak ni :)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... mnarik tgk cover buku tu pun..

    ReplyDelete
  12. i like sejarah..hihi.. suka buku cmnie selain layan novel..hihi

    ReplyDelete
  13. Akiff rajin baca ye..bagusnya Akif.

    ReplyDelete
  14. wahh bahasa omputih tu . baguih2 huhuu

    ReplyDelete
  15. Seronok sakan la anak kecil tu dapat buku..:)

    ReplyDelete
  16. amboi bace sejarah hehehe.. kalo CT ni lama tidur dah..
    eh eh oops haha kena cover sket tahap kemalasan tu =P

    ReplyDelete
  17. Sejarah antara subjek kegemaran saya.. suka baca cite2 sejarah mcm ni... seronok.. :)

    ReplyDelete
  18. Fatin pon ade banyak koleksi buku masa kecik-kecik dulu... sekarang Fatin layan novel macam bonde jugak :)
    senang .... kongsi hobby yg sama :)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah buku masih elok pndai anak kak lya jaga buku

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.