❤ Inilah Sampin Pilihan Akif ❤

January 22, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Semalam Lya ada tanya kat blog mana satu sampin yang akan dipilih oleh Akif untuk menghadiri Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah SKSG 2015.Semalam Akif dah pilih siap2 mana yang dia nak pakai.Pilihan Akif sampin No 3 pada mulanya,sampin warna putih ..Tapi saat akhir nak keluar rumah Akif cakap ''Umi boleh tak nak tukar sampin ?? ''.. Alahai dah kenapa pulak tetiba jer nak tukar kan elok dah pakai tuuu..Takpe la Akif nak tukar..''.Ok pergi tukar..Akhirnya inilah pilihan hati Akif..Sampin pertama yang warna hijau.Ikutkan jer laaa dah itu yang dia suka.Hijau jugak yang Akif pilih..

Ini adalah kali pertama Akif akan berarak dari Masjid Geliga ke SKSG.Semoga Akif kuat dan bersemangat la hendaknya..Akif boleh kan ?? Yakin boleh Sayang .. Siap botol air bertali lagi tuuu..

Sebelum keluar rumah tadi ..Akif sibuk duk bertanya ..Kalau Akif penat camner,kalau sakit kaki kaki camner..Tak pe kalau penat bagitahu kat Cikgu nanti Cikgu akan berhenti la kejap2..Akif minum la air putih yang Umi bekalkan tu ...Satu pesan Umi,jangan pulak Akif tanggalkan songkok dan letak merata2 tau..Nanti kan kalau hilang takde saper yang nak cari sebab orang ramai hari ni,bukan kawan2 Akif jer yang pergi berarak..Kawan2 sekolah Kakak Insyirah,Abang Iman dan yang lain pon ada jugak tau .Jadi Akif kena jaga betul2 barang2 Akif agar tidak tercicir.




Oleh kerana sambutan Maulidur Rasul akan diadakan kat Masjid Geliga,ibubapa kena hantar sendiri anak2 terus ke Masjid bukan ke sekolah.Jadi pagi tadi Lya dan En Hubby luangkan masa untuk hantar Akif.Tiba kat perkarangan Masjid Geliga,aktiviti pertama Akif macam yang lepas2..Snap gambar dulu laaaa..Tersenyum,tersengeh,tergeliat sekeping dua sebelum berjumpa kawan2 dan Cikgu..

Mood ceria jer pepagi ..Semangat nak berarak bersama2 kawan2 dan jugak Cikgu ..Haraptakde masalah la masa berarak ke sekolah nanti..Semoga segalanya berjalan lancar untuk Akif dan kawan2..

Senyum ..Senyumm ..Senyummm !!! Suka buat muka camtu ..

Ok dah tiba masa berkumpul ngan kawan2 ..Umi dan abah balik dulu ya ..
Semoga Akif dan kawan2 sentiasa dalam lindungan Alah SWT..


Artikel Menarik yang Lain

18 Sahabat Setia

  1. comelnyewwwwwwww hehe, jemput singgah blog -->http://aidaahartanah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Cutenye Akif, dah lama tak datang tengok Akif...

    ReplyDelete
  3. Wahh smartlah Akif... terbaiklah.. :) :)

    ReplyDelete
  4. smart akif berbaju melayu bersampin.

    ReplyDelete
  5. awat cute sangat model yang sorang ni..
    kang ada producer amek buat blakon iklan hahaa
    dia da mula ada sense of fashion tu kak.. mula rasa tak kena kalau berpakaian..

    ReplyDelete
  6. Susah kalau nak cari songkok yang hilang.
    Kan rupa sama je lebeykurang.
    Jangan lupa tulis nama kat dalam ye, k.Lya.

    ReplyDelete
  7. Amboi bergaya macam di hari raya! Besar nanti mesti jadi rebutan anak dara ni...

    ReplyDelete
  8. salams pagi jumaat lya, kak mieja baru follow lya. dari GMBM:)
    handsome boyyyy berbaju melayu:)

    ReplyDelete
  9. hai handsome boy, lesung pipitnyer.. huh terpikat aunty..

    ReplyDelete
  10. terbaik akif..pandai dah jadi model untuk Ibu..lawa samping hitam..

    ReplyDelete
  11. cantik warna pilihan baju akif..nampak sweet je...ish..geram tgk dimple akif tu

    ReplyDelete
  12. suka tengok budak2 pakai one set cmnie.. segak!

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.