❤ Jangan Klik SMS Berbentuk Malware Dengan Mesej ''is this your photo?'' Bersama Pautan URL Yang Meragukan ❤

December 24, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

PERHATIAN SEMUA !!!!!

Jika sahabat ada mendapat mesej atas nama sendiri dan diikuti dengan soalan 'is this your photo? http://url.me/dML1. Tolong jangan buka kerana ianya adalah VIRUS

Kepada sahabat2 Lya yang dah terkena (terjangkit) virus tersebut di sini Lya nak bagitahu cara untuk buang virus tersebut :

- Mula mula OFF kan phone anda 
-  Keluarkan Sim Card
- On phone balik pergi ke setting/application
- Klik pada app photo viewer pastu klik clear cache,clear data, force stop
-  Dah siap semua tu baru uninstall

Semoga berjaya sahabat ......

Artikel Menarik yang Lain

18 sang pencerita

  1. Mujur saya tak pernah dapat mesej gini..

    ReplyDelete
  2. Mujur saya tak pernah dapat mesej gini..

    ReplyDelete
  3. tq atas perkongsian dan ingatan :)

    ReplyDelete
  4. Dah terkena kak Lya.
    Saya pi bukak kat PC pasal x boleh bukak kat phone.
    Viruslah kat PC.
    Hp alhamdulillah xde pape.

    ReplyDelete
  5. Dah terkena kak Lya.
    Saya pi bukak kat PC pasal x boleh bukak kat phone.
    Viruslah kat PC.
    Hp alhamdulillah xde pape.

    ReplyDelete
  6. virus ni kerja manusia juga ya lya.sampai hati kan diorang sebar virus merosakkan kedamaian hati kita dan kedamaian phone juga pc kita. Kalau di komputer pun begitu juga kan. Ada tau gambar Etuza di google kena edit bukan etuza yang buat,tapi Etuza keliru ..macam google yang buat animasi itu. nak tanya Lya adakah pihak google ni rajin buat edit gambar kita atau sah virus tu..Etuza dah klik tau ada dalam google + tu..rasanya ramai dah tengok gambar slide show gambar di osaka jepun tu. Lya boleh tak bagi Etuza info..try ya klik google + etuza tu..keluru sangat ni..takkan google ni rajin sangat tolong kita..ada beberapa lagi lah gambar Etuza di edit

    ReplyDelete
  7. kalau dapat minta Lya tengok gambar Etuza tu ya..risau juga mula mula tu, tapi dah ada yang komen blogger Jafran yang komen pada gambar slide tu..

    ReplyDelete
  8. setakat ni tak dapat lagi sms macam tuu :)

    ReplyDelete
  9. Mmg kena lebih berhati2 kan skrng ni.. thanks sharing info Lya..

    ReplyDelete
  10. tak apa lah ...agaknya lya sibuk ..

    ReplyDelete
  11. Thanx sharing..mcm2 cara diorg nak rosakkan gadjet kita kan..

    ReplyDelete
  12. Tq Kak share info..bahaya juga mcm ni

    ReplyDelete
  13. nice sharing kak . menda2 mengarut kat fb memang saya tak buka . buang je terus

    ReplyDelete
  14. anis pernah dapat... xtau plak virus.. tak tekan terus delete..huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.