❤ Seminar Mudahnya Menyusu Disember 2014 ❤

November 28, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Jumaat Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Seminar Mudahnya Menyusu Disember 2014



Lokasi dan Tarikh :

12 Dis 2014 (Jumaat) - Kota Bharu, Kelantan
13 Dis 2014 (Sabtu) - Kuala Terengganu, Terengganu
14 Dis 2014 (Ahad) - Kuantan, Pahang
21 Dis 2014 (Ahad) - Kelana Jaya, Selangor

Masa : 8.30am - 1.00pm
Bayaran : RM50 (Seorang)

Di Antara Aktiviti-Aktiviti HANDS-ON Yang Akan Dibuat :

- Belajar cara lekapan & posisi penyusuan yang betul dengan baby anda sendiri.
- Teknik 'marmet' secara hands-on
- Menggunakan breast pump dengan betul
- Buat jadual dan sasaran mengepam sendiri
- Membuat stok dengan teknik Tandem pumping = Menyusu + Mengepam
- Hands-On pengurusan EBM dengan tepat

Ini penting supaya anda dapat betul-betul memahami dan merasai sendiri setiap teknik yang diajar. Bukan sekadar teori sahaja.

Jomlah sertai seminar praktikal MUDAHNYA MENYUSU ROAD TOUR 1 MALAYSIA DI PANTAI TIMUR. Di Kelana Jaya juga ada dibuat seperti biasa. 

SIAPA YANG WAJIB HADIR?

1. Ibu yang sedang hamil
2. Ibu yang sedang membuat persiapan terakhir sebelum melahirkan baby.
3. Ibu yang sedang menyusukan anak.
4. Ibu yang keliru dengan maklumat penyusuan di Internet.
5. Ibu yang mengalami masalah susu merudum.
6. Ibu yang hampir putus susu.
7. Ibu yang nak menyusu semula.
8. Ibu yang tekad nak menyusukan anak sehingga 2 tahun.
9. Ibu yang ada masalah penyusuan.

BONUS Untuk Peserta Kelas Praktikal Mudahnya Menyusu :

1. FREE E-Book Aku Pejuang Penyusu.
2. FREE DVD Seminar Mudahnya Menyusu.
3. FREE Workbook kelas praktikal Mudahnya Menyusu.
4. FREE Makanan tea break.
5. FREE Kupon diskaun 5% OFF untuk pembelian dengan PumpOnTheGo

Semoga perkongsian di kelas Mudahnya Menyusu nanti dapat membantu anda menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun penuh.

Untuk tempahan,anda boleh mula daftar dan pilih lokasi melalui link di bawah.

KOTA BHARU 12 Dec 2014 (Jumaat): 

KUALA TERENGGANU 13 Dec 2014 (Sabtu): 

KUANTAN 14 Dec 2014 (Ahad): 

KELANA JAYA 21 Dec 2014 (Ahad) :

Jumlah kerusi : 40 orang sahaja

Apa tunggu lagi cepat2 daftar sebelum terlambat ..

Salam Perjuangan Penyusuan.

Artikel Menarik yang Lain

16 Sahabat Setia

  1. newbies..
    jgn lepaskan peluang keemasan ni..

    ReplyDelete
  2. Bagus diaorang buat kempen macam ni. Masih ramai ibu ibu yang segan nak menyusu dekat public.

    ReplyDelete
  3. Patutnya ayah2 pun kena pi nih..belajar untuk membina dan memberi semangat pada isteri..kebiasaan nya ibu2 memang nak susu kan bayi tapi pengaruh dari suami dan mertua atau orang lebih tua yang buat ibu2 jadi malas nak menyusukan bayi.

    ReplyDelete
  4. siapa yang berdekatan tu cepat2 lah grab ilmu..

    ReplyDelete
  5. semoga semuanya berjalan lancar pogram tu..
    bgus tu pendedahan untuk ibu2..

    ReplyDelete
  6. Asalam penuh infor yang berguna...tahnia

    ReplyDelete
  7. Ehh murahnye... ritu tgk ade smpai 150 dekat 200 pon ade... tp mase tu blm abis pantang plak

    ReplyDelete
  8. Cuma jangan keterlaluan difikirkan caranya. Mudah sebenarnya penyusuan ibu ni.

    ReplyDelete
  9. Bagus buat ibu2 yg sedang hamil ni..

    ReplyDelete
  10. Bagus la da program spt ni memg sgt brmanfaat utk bakal2 ibu

    ReplyDelete
  11. wajib hadir kerana ada lagi ibu dan bakal ibu yang meremehkan menyusu badan

    ReplyDelete
  12. Jom pergi..saya pun menyusukan anak..

    jom kita menyusukan anak
    shaklee effect. .

    blogwalking

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.