❤ Thanks Google Maps Team ❤

October 10, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Jumaat Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Ok baru2 ni Lya ada cerita pasal nak padam kediaman Lya yang terpampang kat Google Street View kat sini  Tutorial Padam Kediaman Anda Di Google Street View .Ok Lya dah hantar email kat Google Maps beberapa hari lepas dan telah mendapat maklum balas yang positif dari pihak Google Maps Team.Buktinya 4 Okt 2014 pihak Google Maps telah membalas email Lya.Kat bawah ni ya.Ok,pihak Google Maps Team akan menyelesaikan masalah yang telah Lya kemukakan.Bila dah selesai nanti diaorang akan hantar email bagitahu kita akan tindakan yang telah di ambil.Jadi Lya tunggu tindakan selanjutnya .. Tungggggguuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!




Semalam Lya dapat lagi satu email dari Google Maps Team.Pihak Google Street View telah ''mengupdate'' lokasi kediaman yang Lya laporkan..Dalam masa 24 jam perubahan akan berlaku pada peta Google Street View..Lya cuba check untuk dapatkan kepastian..Alhamdulillah kediaman Lya dah takde lagi dalam Google Street View...Thanks Google Maps Team .. 

PRIVASI SAYA DAN KELUARGA 
ADALAH HAK MILIK KAMI SEKELUARGA !!


Artikel Menarik yang Lain

25 sang pencerita

  1. Betul la lya..kena bgtau jugak dekat google street nie..

    ReplyDelete
  2. Wah ! Bagusnyaaaa. Naseb baik rumah kita tak nampak dalam street view tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg terbaik...iesya thanks ya sudi singgah

      Delete
  3. terbaik team google maps buat kerja

    ReplyDelete
  4. Wahh klu ramai lagi buat mcm ni susahlah saya nk skodeng rumah2 org ehehee.. alhamdulillah, baguslah kan.. smpai ke rumah pun org boleh senang2 tengok mmg x best lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha KK nk skodeng umah takleh dah hhhhu..

      Delete
  5. Google street view nak mudahkan pencarian tp dah menyelongkar hak privacy kita. Patut takyah ade google street view ni kan. Dari dulu ana dah agak akan ade punye la teknologi camni. Hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Ana..tp Kak Lya dah buang dahh hehehe ok laaa..

      Delete
  6. alhamdulillah . legakan bila dah settle .

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...kadang kadang mereka cerdik pandai ni bt untuk kebaikan..tapi x sedar keburukan yg menanti...

    ReplyDelete
  8. wahhhh cpt bertindak...
    bahaye lah kalau bleh nampak umah dgn jelas ni kan

    ReplyDelete
  9. Adik cakap rumah mak jelas kat Google Street. View tu. Ermm..takutnye.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.