❤ PING Entri Blog Menggunakan Apps Edisi Blog ❤

September 17, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Pagi Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Apps Edisi Blog adalah satu Aplikasi mobile untuk anda mempromosikan entri blog dan mendapatkan pelawat ke blog anda melalui mobile phone... 
Penerangan Ringkas Mengenai Edisi Blog 

1. Ping Blog
Untuk ping content blog anda, sebaik sahaja ping, entri anda akan dipapar di laman utama app.

2. Popular
Senarai entri yang popular pada hari tersebut.

3. Blogger
Senarai blogger yang boleh anda layari di app ini.

4. Kategori entri
Terdapat lebih dari 10 kategori utama yang anda boleh layari dan lawat.

5. Kolaborasi
Rakan kolaborasi #kelabbloggerbenashaari

6. Entri
Segala entri yang dipaparkan di aplikasi ini adalah hakmilik blogger itu sendiri dan pihak pembangun aplikasi tidak bertanggungjawab di atas salahlaku atau jika disalahguna oleh pihak lain.


Cara untuk INSTALL Edisi Blog ... KLIK PlayStore kat Smartphone anda dan taip com.edisi.blog  ..Akan keluar Edisi Blog seperti gambar bawah ni ya ..


KLIK Install dan tunggu seketika ..

Dah siap ..Dah boleh bukak dan explore APPS  ...

Taraa ..Ni dia antara Blogger yang dah berdaftar kat Edisi Blog ..

Untuk PING entri cukup mudah ..KLIK jer kat PING pastu boleh pilih kategori entri anda ..Jangan silap pilih kategori pula sebab kat sini dah tersedia macam2 kategori yang sesuai engan entri anda..Mudah kan ??Sangat mudah dan tak perlu tunggu lama...

 Ni entri yang dah siap di PING ..Bila dah siap entri akan muncul kat  papan pemuka ''TERKINI''...Untuk baca entri terbaru KLIK jer kat TERKINI ...

Nak tengok entri POPULAR,TERKINI atau nak kenal ngan BLOGGER boleh KLIK jer butang2 yang tersedia. Cukup mudah dan senang bukan ?? Apalagi jom la INSTALL apps ini ..Moga2 dapat menaikkan lagi traffic Blog anda...

Happy Blogging !!!!!!!!!!!! 


Artikel Menarik yang Lain

18 Sahabat Setia

  1. wah..bestnya..klu dkt pc xde ker?

    ReplyDelete
  2. good info.. skrng xde masa nak godek2 mcm nak naik trafic..
    huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu..sama la tak sempat nak godek jugak

      Delete
  3. dah baca bnyk blogger install apps ni

    ReplyDelete
  4. Apps yang hebat. Tapi sayang sangat sebab phone zumal problem tak dapat download dan update apa2 aplikasi pun ^_^

    ReplyDelete
  5. Nak try jugaklah nanti.
    Sesape pun boleh join ke Kelab abg Ben tu?

    ReplyDelete
  6. Mmg menarik & memudahkan.. thanks sharing Lya.. :)

    ReplyDelete
  7. bestnya..memudahkan kerja..untuk apple mesti xde kan..huhu

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum lya...mmg terbaik la...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam...mmg terbaik ni mama...

      Delete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.