❤ Rambutan Oh Rambutan ❤

July 22, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Petang Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Semalam punyerrr citer...Haa semalam Uncle Mamat kawan office En Hubby ada bagi satu plastik buah rambutan yang baru dipetik dari kebun.Buah rambutan yang baru la kiranya..Fresh dari kebun tu.Tangkai pon tak cabut lagi ..Uncle Mamat bagi pagi lagi dahhh tapi sebab puasa kitaorang makan buah rambutan tu semalam ...

Ha aaa ni dia budak kecik yang suka makan buah rambutan ..Banyak betul dia makan mengalahkan Umi,Abah,Kakak Insyirah & Abang Iman .. Kakak Insyirah jadi tukang buat PROP rambutan untuk Akif bergambar..Wajib la kena bergambar walau mulut penuh ngan rambutan,

Macam biasa la Abang Iman memang susah sikit nak bergambar2 ni..Kakak Insyirah pon masa ajak suh bergambar sekali tak nak jugak ..Akif jer la yang paling suka bab2 bergamborrrr... Layan jer laaa...




Akif tanya satu soklan untuk Umi ngan Abah ..
Umi,Abah ..sebab per buah ni orang panggil RAMBUTAN ???

Huhuhuhu ntah lerr Umi pon tak tau nak jawap KENAPA? nama buah merah tu rambutan hehehee .
Sahabat tahu ke kenapa buah ni diberi nama rambutan??Meh sok sek sok sek sikit2 pasal rambutan ni .
Nanti boleh la Lya bagitau Akif.

Rambutan pon ada macam2 nama kan kan kan ??
Yang Lya tahu ada Rambutan Anak Sekolah,Rambutan Gula Batu,Rambutan Kawin,Rambutan Rakyat,Rambutan apa lagi ya cer citer ..cer citer sikit nak tahu jugak ni ...


Artikel Menarik yang Lain

11 sang pencerita

  1. SALAM RAMADHAN :) JALAN JALAN PETANG :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya... Ank sy suka makn juga tapi geli dgn bulu rmbutan.. Hehe

    ReplyDelete
  3. yang fiza tahu rambutan gula batu je..hee sedap

    ReplyDelete
  4. mmg byk nama sis..tapi depan tetap rambutan jd nama asalnye mmg rambutan hehe..shida pn baru tau rambutan de byk jenis huwaa...lmbat betul shida tau..nnt cr jawapn tuk akif hehee..

    ReplyDelete
  5. Wahh... saya pun peminat rambutan... klu makan mmg susah nak berhenti hehee.. :D

    ReplyDelete
  6. Suka rambutan. Musim sekarang ni kan sis?

    ReplyDelete
  7. hihihim,syoknya,,musim buah da kan

    ReplyDelete
  8. Sedap rambutan ni...tapi kena hati2 kalau anak2 makan...kita kena ada sama

    ReplyDelete
  9. Rambutan mmg sedap di makan. Tp tak elok makan selalu. Sekali makan, selonggok abis. Hehe. Cer k.Lya mengoogle. Kot2 laa ade sejarah nama buah "rambutan".

    ReplyDelete
  10. Pakcik kencing manis datang rini bgtau die sakit perut sebab makan sebakul rambutan yang merah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..