❤ Insyirah ..Selamat Pulang Dari Kuala Lumpur ❤

May 27, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Petang Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Alhamdulillah ..masih lagi diberi ruang juga peluang untuk mencoretkan kata2 diruangan bisu tanpa suara ini ..Terima Kasih Ya Allah keranaMu Lya berpeluang menulis di sini lagi ..Syukur syukur ..

Semalam 26/5/204 ,Insyirah ikut rombongan sekolah ke Kuala Lumpur ..Seawal jam 3:30 pagi Lya & suami hantar Insyirah ke sekolah untuk menaiki bas yang di jangka bergerak ke Kuala Lumpur pada jam 4:00 pagi ..Bila tiba kat sekolah terus mendaftarkan diri ..sedikit taklimat disiplin dan keselamatan pelajar disampaikan oleh guru pengiring ..Tepat jam 4:15 pagi rombongan Sekolah Kebangsaan Seri Geliga  bertolak ke Kuala Lumpur ..

Sayu jer rasa hati ni masa Lya & hubby lepaskan Insyirah  menaiki bas .. Tak sampai pon lima minit dia bertolak ..Umi dah jadi rindu huhuhuhu..Tetiber jer air mata menitik ..Huhuhu raser sedih jer bila dia takder bersama ..Tapi kuatkan semangat ..kuatkan semangat ..Lepas tu alhamdulillah takder fikir2 sangat ..

Sepanjang Insyirah kat Kuala Lumpur Lya call dia lebih kurang 100 kali dalam masa sehari huhuhu ..Bercampur2 ngan angkat dan tak angkat ..Bila dia tak angkat phone call lagi call lagi dan lagi lagi lagi ..
Bila ditanya kenapa tak angkat ..Hp tinggal dlm bas huhuhu ..Aduhai BERTUAH sungguh anak Umi ..Umi ngan abah bimbang tahap GABAN dah huhuhu ..

Kat KL ...Antara tempat yang di lawati ialah Balai Seni Lukis Negara,Kompleks Kraf Kuala Lumpur dan juga Menara Kuala Lumpur ... Dan sepanjang berada di Kuala Lumpur kata Insyirah tepon dia la selalu berbunyi ..Dan pada akhir perbualan Lya ngan dia ..Ok Umi tak yah Call ya nanti dekat2 nak sampai Kakak Call Umi ..Ok Umi ..Bye bye ... Waaa bye bye camtu jer ...Huhuhuhu ..dia rimas la kota Umi selalu Call ..Huhuhuhu Umi ni bimbang nak oiiii ...Tak pernah lagi jalan jauh2 camni ..ni kali Pertama ..KL pulak tu ..jauh tu .....



Alhamdulillah pukul 12:00 pagi  camtu Insyirah Call dah dekat nak sampai kat sekolah dah ..Umi ambik yaa Ok Umi pergi nanti ..Padahal Lya ,Hubby ,Iman & Akif dah tunggu depan sekolah sejak jam 11:30malam lagi.... tak sabar nak jumpa dia ..RINDUUUU..

Keluar jer dari bas tersenyum sengeh tersenyum sengeh .Suka sangat la tu Umi..ada hadiah untuk Umi, Abah,Iman & Adik Akif tau ..Kakak beli ..jom2 kita belik cepat2 Kakak tunjuk nanti ..Alahai apa la yang dibelinyerrr kat Kuala Lumpur tu ya ????

 Taraaaa..ni dia Ole2 dari Kuala Lumpur..Untuk abah ..Replika Mercu Tanda Kuala Lumpur..Untuk Umi Insyirah belikan fridge magnet❤ Kuala Lumpur ,Untuk Iman Keychain Nama Adam dan untuk si kecik Akif ..Kakak Insyirah belikan Kipas Berbateri Angry Bird hehehehee ..Suka sangat lerr Akif bila dapat ..sengeh sengeh dapat Kipas Angry Bird ..

Untuk Insyirah paling banyak ..ya la dia yg pergi mesti la beli banyak untuk dia ..Keychain pelbagai dan rantai leher silver hurfu ''A'' .Ntah pakai ke tidak rantai tu .Biar la janji dia suka dia beli ..Untuk kenangan katanya ..



Dah pandai dah membeli belah ..hehehe ..Ok la .. Terima Kasih Kakak ..

Alhamdulillah selamat pergi & selamat balik.Terima kasih ya Allah selamatkan perjalanan pergi balik rombongan lawatan anakku,pelajar2 dan guru2 pengiring Sekolah Kebangsaan Seri Geliga ke Kuala Lumpur .............


Artikel Menarik yang Lain

25 sang pencerita

  1. wah.. pandai kakak insyirah beli belah..hihi.. satu pengalaman utk kakak kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Anis ..Hehehe ..Alhamdulillah satu pengalaman baru untuk dia ..

      Delete
  2. Pandai la Insyirah bershopping yer... Tanda ingatan dia buat family yer :))

    ReplyDelete
  3. Dah pandai shopping... ingatkan nak buat hadiah giveaway ker... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee ... tu la boleh la dah reti sikit2 bab2 shopping ni

      Delete
  4. meriahnya .. pandai cik insyirah bershopping.. :) bijak sungguh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah ker ..hehehe dah boleh dah suruh pegi beli barang dapur pasni ni Mama

      Delete
  5. Pandai da beli adiah utk umi dia. Hehe..umi dia pun rndu sgt. Terus tunggu awl kt depan skolah. Excited gitu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu la Ismi ..rindu sgt2 ... bila ada depan mata baru la suka ..
      Hehehe dia tahu Umi dia suka fridge magnet..

      Delete
  6. Memang pandai la.. untung sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tq Fiza ..Boleh la untuk permulaaan ..

      Delete
  7. Baru pergi rombongan...nanti kau dah dapat duduk kat asrama, macam mana ni! Takkan nak telefon 100 kali sehari juga, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhuhu tak tau la BM ..sabor jer la kita tgk nanti ya ..hehehee

      Delete
  8. baca ni terus terpikir bila anak saya yang baru nak masuk 2 tahun, bila dah sekolah nanti apakah ini juga perasaan saya bila dia jauh? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan-jangan saya yang banyak call dari mama dia hahaha

      Delete
  9. wah banyak buah tangan...dah pandai bershopping...hehehe

    ReplyDelete
  10. bukan tak suka lah ibu kol, mgkin time tuh anak mu tgh ada aktiviti..
    hehehe, same situation..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Husna ..umi mmg terlebih lbh hehehe..

      Delete
  11. bestnya adik jalan2,,siap shopping buah tangan ek.,,so sweet

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..