❤ Kelengkapan Untuk Perkhemahan Insyirah ❤

April 17, 2014


Assalamualaikum ...
Salam Ukhwah Fillah ..
Selamat Pagi Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Alhamdulillah ..Petang semalam Lya ngan Hubby selamat membeli belah barangan keperluan Insyirah untuk perkhemahan .. Banyak jugak berhabis untuk dia ... 

Oleh kerana kat umah takder beg kecik semua besar2 belaka,kenala beli satu beg untuk dia ..Mak aiii permintaan dia pulak nak beg warna PINK ..Huishhh anak perempuan la katakan ... Cari punya cari TARAAAA jumpa la beg PINK.. Comel & kiut jer .... ok la untuk letak baju2 dia kat dalam nie ..


Dah dapat beg yang dia nak ..Macam nak g KEM PINK la pulak..Apa2pon ok la untuk anak perempuan.Nama pon anak perempuan kan ??? Tapi kalau ngan Umi pinky2 ni tak suka sangat huhuhuhu..


Dua pasang tracksuit untuk tambahan .. Dah bawak 4 pasang tapi hati Umi ni raser cam tak boleh la bawak sikit2 kena bawak lebih huhuhuhu .. Tu yg beli dua pasang lg yg baru .. Stokin beli jugak dua pasang lagi,baju lengan panjang warna putih..Alahai tak tahu la apa sebab Cikgu nak suh bawak yg warna putih.Beli lerr satu.Lampu suluh,kat umah takder yg kecik jadi kena lerrr beli satu ..buku catatan pon nak yg baru padahal kat umah berlambak dah buku catatan camni huhuhu.Abah dia ikutkan jer ...


Ni paling penting.Alatan kebersihan diri .Berus gigi ubat gigi,wajib la tu .Aikk dua berus gigi,takder la tu yg budak kecik punyerr dia selitakan masa Umi sibuk duk snap gambar..Kakak beli yg baru dia pon nak jugak padahal berus gigi dia baru jer minggu lepas beli yg baru..Alahai Muhammad Akif.
Lain2 bedak,minyak rambut,mandian&syampu serta pewangi ... Cukupp !!!


Last sekali makanan untuk dia .. Huhuhuhu raser2 cukup tak untuk perkhemahan dua hari .. tak biasa la hantar anak pergi berkhemah..Abah dia paling susah hati bab2 makan memakan nie..Takut sangar anak perempuan dia tak cukup makan masa g berkhemah..Sayang sangat la tu heheheehee...Sebenarnya Lya pon bimbang jugak sebab kat rumah Lya mmg masak untuk anak2.Diaorg mmg suka mkn kat rumah drp makan kat luar..tu yg bimbang tu takut dia tak makan makanan yg disediakan masa perkhemahan.

Dalam2 duk SNAP gambar budak kecik tu ambik jugak dua kotak MILO untuk dia..aduhai,yang kakak jugak dikebasnyerr.Padahal dia punyerr mmg dah ader.. 

Ok la dah panjang sesangat Umi duk menaip ni..Penat dahh.Masa untuk menyimpan barang2 masukkan kat dalam beg kini BERMULA..Agak2 muat ker tak nak letak barang nie ..Huhuhuhuhuhuhu...

SaYaNg SeLaLu,
Lya

Artikel Menarik yang Lain

10 sang pencerita

  1. ckup la tu mknnnya .
    pesan mkn bila mlm ke ape ..time mkn msti ckgu dia bg. time tu suh dia mkn jgk . yg bwk ni sampingan2 je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ... kita ni sbg mak kdg2 raser cam tak cukup jer hehehe..Tq sudi singgah ..

      Delete
  2. wah banyaknya barang lya.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Farah ...anak pompuan heheheehe..
      Kalau blh semua dia nak bawak kuakuakua..
      Padahal tgh sabtu dah blk dah huhuhuhu

      Delete
  3. Hehe banyaknya barang untuk Insyirah tu, beg pink tu paling cute :)

    ReplyDelete
  4. comelnya beg warna pink.. banyak stok makanan, memang cukup tu.. :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.