❤ Rasa Nak Makan Salad Buah2an La ❤

March 07, 2014


Assalamualaikum ...
Salam Ukhwah Fillah ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Tadi duk google ''TERTENGOK'' ler salad buah2an.. Tetiber jer raser nak makan,huhuhuhu.Salad buah2an ni sebenarnya makanan yang sihat dan paling SIMPLE DIMPLE nak buat.Main campak2 jer semua bahan. Sonang sangat  anak2 pon boleh buat .

Mak aii nak buat jugak la pasni..Nak buat selalu CAMNO buah2an tak adooo nie..Tapi takpe jangan gaduh, tak lari gunung dikejar kan..apakata kita tgk resipi super senang ni dulu seblm buat .

''Resipi Salad Buah2an ''

Bahan-Bahan:
2 biji epal-dipotong
10 biji strawberry-di potong
15 biji anggur
Untuk buah2an boleh tambah apa2 jer buah yang sahabat suka
2 sudu mayonis lady'sChoice @ yogurt ..Lya suka letak yogurt ..
Gaul kan buah-buahan dengan mayonis dan sedia untuk dihidangkan...

Hohohoho senang jer boleh ler buat lps nie..

Nak kasi kembang sikit upload gambar salad buah2an dulu ..Hehehe,Lya curik dari Mr Google jer ni.Terbakar jer hati biler tgk buah2an segar .Nak makan nak makan ...

Ni ler bentuk rupabumi salad buah2an , hehehe  ....
Antara buah2an yang sesuai untuk buat salad buah2an 
Tetiber jer terliur tengok buah2an ni ❤
Tak sabarnyerr tak sabar nak makan nie ❤

Kalau ler kedai buah2an ader kat ngan rumah mahu sekarang jugak terjah nie..Emmm emmm alahai kenapa ni tak sabar la nak makan walaupon tak buat lg huhuhu ..Nak nak nak mcm budak2 padahal mak budak kuakuakua .
SaYaNg SeLaLu ,
Lya ❤

Artikel Menarik yang Lain

5 Sahabat Setia

  1. senang je rupanya..
    dah lama cri resepi ni..hehee
    makaseh ^ ^

    ReplyDelete
  2. terliur nya..panas2 gini syiok woooo klau makan ni..

    ReplyDelete
  3. Yummeh sedap makan masa cuaca panas macam ni c:

    ReplyDelete
  4. rase mcm lapa je tgk nie..huhu

    ReplyDelete
  5. sedapnye..nak lagi yang ada buah kiwi tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.