Lazada Online Revolution Blogger Contest

November 05, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest | Bersempena dengan jualan revolusi dalam talian yang akan berlangsung dari 11 November hingga 14 Disember, pihak Lazada sedang mengadakan satu peraduan mudah untuk blogger iaitu Lazada Online Revolution Blogger Contest. Contest terbuka untuk semua blogger, telah berlangsung pada 1 November dan akan berakhir pada 14 Disember 2017. Hadiah yang ditawarkan pastinya hebat hebat. Jadi jangan tunggu lama lama tau, jemput la join sekali. Mana tahu ada rezeki boleh menang hadiah best. Lya pon nak join jugak la.


Prizes – More Participants, More Winners!

Nak tahu apa hadiah hebat yang bakal di menangi nanti. Mesti korang teruja nak tahu, kan kan kan ? .. Meh kita usha sama sama ..

Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners:

- Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners):
 1st Prize: 1 x RM300 
 2nd Prize: 9 x RM150 
 3rd Prize: 15 x RM100

- More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners):
 1st Prize: 1 x RM500 
 2nd Prize: 15 x RM150 
 3rd Prize: 34 x RM100

- More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners):
 1st Prize: 1 x RM750 
 2nd Prize: 35 x RM150 
 3rd Prize: 44 x RM100

- More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners):
 1st Prize: 1 x RM1,000 
 2nd Prize: 50 x RM150 
 3rd Prize: 60 x RM100

Jom la join sekali, makin ramai yang join makin besar la peluang nak menang hadiah. Apa tunggu lagi tu, jom join Lazada Online Revolution Blogger Contest.

Bagaimana Cara Menyertai Lazada Online Revolution Blogger Contest

Ok mula mula korang perlu menjawap beberapa soalan kat bawah ni dulu.

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

First produk yang Lya beli kat Lazada.. alamak dah ingat ingat lupa la pulak. Tapi kalau tak silap Lya la Lya ada beli satu skirt labuh berharga RM70 kat Lazada. Masa tu tahun 2013. 

Pengalaman pertama kali beli barang secara online kat Lazada.. Mula mula tu kekok la juga sebab tak pernah beli barang secara online kat Lazada lagi. First time beli ingatnya nak guna CODE VOUCHER tapi ntah macam mana ada sikit kesilapan teknikal bila dah masukkan kod. Ingatkan bila dah ok, kod tu masih boleh pakai lagi tapi bila Lya masukkan kod.. keluar kat skrin kod telah digunakan. Huhuhu dah tak boleh pakai lagi dah. Terus call customer services Lazada bagitahu masalah yang Lya hadapi dan alhamdulillah Lya dapat Code Voucher yang baru. Sangat sangat membantu, tambahan bila Lya bagitahu ni kali pertama Lya shopping kat Lazada jadi tak berapa tahu sangat stepnya. Pihak Lazada terangkan cara penggunaan code voucher dan barangan mana yang boleh di beli menggunakan Code Voucher.

b. Which types of products would you prefer buying online?

Jenis produk yang Lya suka beli secara online. Ok, Lya suka beli pakaian, barangan penjagaan diri, barangan rumah terutama perkakas dapur dan juga barangan untuk anak anak.

c. What to you love about online shopping?

Kalau tanya Lya, apa yang Lya suka tentang shopping online ni.. banyak yang Lya nak senaraikan tapi Lya kongsikan antara sebab utama Lya suka shopping online :

- Jimat masa
Lya tak perlu nak keluar rumah dan tak perlu menghabiskan masa berjam jam lamanya di pusat membeli belah semata mata mencari SATU BARANG SAHAJA, jimat masa bila beli barang secara online. Kalau keluar belum tentu lagi barang yang kita nak tu, kita beli..

- Membeli belah bila bila masa
Shopping online ni Lya boleh membeli belah bila bila masa Lya suka. Tiada had batasan masa untuk membeli belah atas talian. Lya lebih suka shopping online waktu malam selepas anak anak tidur. Best sikit nak shopping tanpa gangguan.

- Dapat beli barangan yang dihajati
Lya berpeluang mendapatkan barangan yang Lya suka yang sukar didapati di kawasan tempat tempat tinggal Lya dengan hanya membeli belah secara online. Mudah dan senang.

- Tak perlu susah payah angkut barang
Yang ni memang best. Kalau shopping online Lya tak perlu nak susah susah angkat dan angkut barang masuk dalam kereta. Semua tu tak perlu. Lya hanya tunggu kat rumah jer, nanti pihak kurier akan hantar barang terus kat depan pintu rumah jer.

d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

Produk yang Lya plan nak beli sempena Lazada Online Revolution 2017. Jeng jeng jeng meh dedekat sikit tengok apa yang Lya plan nak beli. 

Tadaaaaaa ni dia. Handbag Carlo Rino. Harga asal handbag ni RM359 tapi selepas diskaun harga handbag ni RM179.50. Jimat 50% okey !! . Beli jangan tak beli....





Jangan lupa singgah https://www.lazada.com.my/online-revolution okey. Lazada Online Revolution 2017 akan bermula bermula pada 11 November hingga 14 Disember 2017. 




Happy shopping bersama Lazada Malaysia !!

Artikel Menarik yang Lain

6 Sahabat Setia

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.