Shopee MY Portal Online Jual Beli Barangan Atas Talian Dengan Harga Murah

May 16, 2017

Shopee MY Portal Online Jual Beli Barangan Atas Talian Dengan Harga Murah | Pernah dengar mengenai Shopee MY tak ? Bagi anda yang belum pernah mendengar dan mengenali Shopee MY, kali ini Lya ingin memperkenalkan kepada korang sebuah portal jualan online yang cukup cukup femosss amos di Malaysia sekarang ni .. Shopee MY FreeShipping For All. Shopee adalah pasaran sosial mudah alih di Asia Tenggara dan juga Taiwan yang membolehkan orang ramai memilih, membeli dan menjual barangan mereka dalam satu portal.  Platform ini dibina bagi menjamin proses membeli belah lebih mudah, selamat dan terjamin. Korang tak perlu risau lagi kalau nak membeli belah kat Shopee MY kerana ianya selamat dan terjamin. Barangan yang di jual kat Shopee MY ni kan murah murah yang amat la orang kata. Korang akan jadi rambang mata kejap bila dah mula masuk kat sini. Jangan cakap Lya tak payung tau.. Dah payung dah ni, jadi apa yang perlu korang sedia.. SEDIA DUIT LEBIH untuk shopping.. Hahahaha .. Lya pon tak sabar nak shopping kat Shopee MY.




Sebelum Lya bercerita lebih panjang mengenai Shopee MY , kalau Lya nak minta korang INSTALL Aplikasi Shopee MY boleh tak ? Boleh kan ? Jom la kita pakat pakat install.. Kalau korang install aplikasi ni kat phone korang, lagi mudah untuk korang shopping dan juga menjual barangan korang kat Shopee MY. Korang boleh muat turun aplikasi Shopee MY secara percuma di GOOGLE PLAY dan juga APP STORE. PERCUMA jer !! 

Lya dah muat turun aplikasi ni kat phone dan  masih lagi dalam proses untuk lebih memesrakan diri bersama Shopee MY. Kita beramah mesra dulu la sebelum membeli belah. Kita selongkar habis habisan apa yang best kat Shoppe MY ni.. Dengar dengar citer barangan yang dijual murah giler .. Bikin hati jadi tak keruan.. Bikin hati jadi melompat lompat nak shopping niiii !!!! Pompuan gitu laa kan, kalau sebut shopping opkossss laaa bulat biji mata tu.

Bila dah siap muat turun korang dah boleh sign up untuk meneroka lebih jauh Shopee MY. Ada tiga pilihan korang boleh guna untuk sign up samaada menggunakan telefon bimbit, email ataupun facebook. Lya lebih senang menggunakan telefon bimbit. Dah siap isi nombor telefon terus submit dan verification code akan di hantar ke telefon bimbit. Senang dan mudah. Sekejap jer dah siap ...




Ok ni akaun Lya bersama Shopee MY  https://shopee.com.my/lyaimtiyaz .
 Nanti kalau nak beli atau jual apa apa barangan kat Shopee MY mudah la sikit sebab dah ada akaun. Jap lagi Lya nak shopping kat Shopee MY. Opkoss la Lya pon nak membeli belah kat sini. Harga terlajak murah la weyy.. Korang jangan lupa follow Lya punya akaun okey ..

 

Shopee MY Jual Produk Apa ? 


Shopee MY ni jual produk apa ya ? Korang mesti tertanya tanya apa produk yang di jual dekat Shopee MY. Shopee MY menjual pelbagai jenis produk dari pelbagai kategori antaranya pakaian wanita, barangan kecantikan dan penjagaan peribadi, permainan, barangan kanak kanak dan juga bayi, barangan kelengkapan rumah, pakaian muslimah, kasut wanita, handbag, barangan aksesori, barangan kraft, makanan, pakaian lelaki, jam tangan, telefon dan juga gadget, komputer dan laptop serta beberapa barangan lain lagi. Pendek kata la kan, kat Shopee MY ni macam macam ada. Korang sebut jer nak apa, insyaallah ada jer kat sini. Tak perlu nak susah susah lagi bila semua terkumpul kat satu laman yang sama. Senang sikit nak shopping. Kos penghantaran pon boleh dijimatkan sebab semua dalam satu portal. Korang mesti suka kan kan kan .. Lya memang suka, sebab lebih senang nak cari sesuatu barang bila semua yang kita nak ada kat Shopee MY. Jadi apa tunggu lagi jom laa kita shopping kat Shopee MY. Shopping jangan tak shopping. Korang yang tak shopping kat Shopee MY wajib kena terjah Shopee MY. Lya yakin korang mesti teruja lebih nanti.. 

Shopee MY macam macam ada ..

Shopee MY pilihan terbaik untuk korang yang suka membeli belah atas talian.. Semua dalam satu portal sahaja. Cukup lengkap .. Nak cari apa  nak beli apa klik klik klik jer kat Sbopee MY.




Pelbagai produk dari pelbagai jenama ada di jual di sini. Dapatkan produk pilihan korang hanya di Shopee MY.




Lya Shopping Apa Kat Shopee MY ? 


Terjebak jugak akhirnya. Ya laa duk dengar orang canang barangan yang dijual kat Shopee MY murah sesangat. Kita ni pon apalagi memang takle dengar benda murah, laju jer tangan duk klik klik klik. Lya shopping apa kat Shopee MY ?  Nak tau tak apa yang Lya beli. Jeng jeng jeng ..

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Lya beli Snake Brand Prickly Heat Powder Lavender 50g  kat Shopee MY . Mak kau HIJAU kejap dik non oiii.. terkejuzzz giler tengok harga dia RM4.50 jer huhuhu.. Terus masuk bakul order dua botol .. Dua botol terus la kita beli..

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Kalau nak tahu produk yang kita nak beli tu, masih ada stok ataupon takde kita boleh chat dengan seller dulu tau. Wah siap boleh chat gitu. Apalagi jom kita chit chat . Tadaa kebetulan pulak masa duk tanya kat chat room, seller tengah online.. apalagi tanya jer la. Bila dah confirm barang yang Lya nak beli masih ada, Lya terus siap siap nak buat bayaran..

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Jangan lupa buat semakan dulu sebelum buat bayaran.. Tengok betul betul jumlah barang dan juga harga.. 

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Buat pengesahan alamat .. Alamat tu isi betul betul okey, jangan silap. Kan tak pepasal pulak barang korang tak sampai kat tangan .. 

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Korang boleh buat pilihan untuk penghantaran, Lya dah pilih siap siap kat situ Pos Laju sekali dengan kos pos. Senang sikit guna Pos Laju .. Cepat dan pantas.

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Dah tahu berapa harga dan kos pos. Terus jer buat bayaran. Ok dah siap masukkan duit. Mudah dan pantas hanya di hujung jari je..

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Selesai proses pembayaran sila sahkan pesanan. Semak setiap butiran betul ke tidak sebelum pesanan. Ok kalau semua dah betul boleh teruskan ke proses seterusnya ..

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Bila dah siap semua sekali jangan lupa semak lagi sekali butir butir pesanan agar takde kesalahan.

Shopee MY Portal Online Beli Belah Atas Talian Dengan Harga Murah , Shopee MY , Pusat Jualan Online Murah , Facebook Shopee MY , Instagram Shopee MY , Tempat Beli Belah Online Terbaik , 45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia , Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia
Ok pembayaran selesai.  Lya jenguk kat Chat. Seller dah update pesanan. Fuhh pantas betul la. Memang laju yang amat sistem pembelian kat Shopee MY. Sangat sangat mudah, cepat dan pantas. Tak sabar nak tunggu barang yang Lya beli tiba kat rumah. Yehaa tak sabar tak sabar!!

Menjual Bersama Shopee MY


Dekat Shopee MY ni kan korang bukan saja boleh membeli belah tau, korang boleh juga menjual barangan jualan korang kat portal Shopee MY. Wah ! macam menarik jer bunyinya. Opkoss laa menarik, bukan setakat membeli belah jer, nak menjual pon boleh. Ini memang terbaik. Tapi bagaimana cara nak menjual kat Shopee MY . Lya terangkan dengan lebih lanjut cara untuk menjual bersama Shopee MY untuk korang lebih faham.

Bagaimana Untuk Mula Menjual Bersama Shopee Malaysia 


Untuk korang yang ingin sama sama memperkenal dan menjual produk anda di Shopee Malaysia, korang boleh berbuat demikian dengan mengikut cara cara yang Lya sediakan di bawah. Bagi memudahkan korang , Lya sertakan sekali dengan gambar. Boleh rujuk pada gambar untuk lebih memudahkan korang.
Klik butang + seperti dalam gambar

Buat pilihan barangan yang ingin di jual samaada dari instagram, galeri telefon ataupun dari kamera korang.

Selesai membuat pilihan untuk gambar, Klik ✔ untuk proses seterusnya. 

Korang boleh pilih samaada untuk edit gambar korang atau tidak. Kalau rasa nak edit boleh edit bagi gambar korang nampak lebih cantik.


Isi semua maklumat yang dikehendaki seperti kategori, harga, stok, variasi, warna, berat, kos pos dan semua yang diperlukan. Jangan lupa letakkan hashtag yang sesuai untuk produk korang. Klik ✔ untuk submit. Ok dah selesai, produk korang telah berjaya di muat naik ke laman Shopee Malaysia. 


Sekarang ni korang dah tahu bagaimana cara nak sign up Shopee MY, dah tahu barangan apa yang ada kat Shopee MY, dah tahu cara nak membeli dan juga tahu cara nak menjual bersama Shopee MY. Lya ada satu lagi hebahan untuk korang. Bersempena Syawal 2017 pihak Shopee MY bakal mengadakan pelbagai program dan juga contest untuk korang yang setia bersama Shopee MY. Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia bakal menemui korang pada 15 May sehingga 30 Jun 2017. Pelbagai aktiviti menarik dan yang paling best korang berpeluang untuk menang hadiah dari Shopee Malaysia. Jadi, jangan lupa save the date ya !! 

Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia


Shopee Malaysia melancarkan kempen terbesar Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia. Kegembiraan membeli belah pasti bertambah meriah dengan adanya potongan sehingga 90% dan juga hadiah berjumlah RM50,000 termasuk wang tunai akan di kongsikan kepada pengguna pengguna Shopee Malaysia. Wow ! pastinya korang teruja dan bertambah tambah teruja untuk sama sama memeriahkan Cahaya Raya Bersama Shopee Malaysia.  Pihak Shopee Malaysia turut melancarkan  program Bayar Waktu Terima (  Cash On Delivery ) dengan menjalin kerjasama bersama Pos Malaysia bagi menggalakkan rakyat Malaysia membeli belah atas talian dalam membuat persiapan sambutan Hari Raya. 


 

Bermula 15 May sehingga 30 Jun 2017 , Shopee Malaysia menampilkan 24 kempen termasuk jualan murah khas melibatkan 25,000 produk dengan potongan harga sehingga 90%. Korang boleh membeli belah barangan yang korang suka dalam tempoh 45 hari kempen, bermula 15 May berakhir 30 Jun 2017.  

 


Pelbagai pertandingan akan diadakan sempena Cahaya Raya Bersama Shopee MY antaranya  MAKE A WISH FOR MOM, BERAPA DUIT RAYA dan juga SELAMAT BERBUKA SNAPS. Korang jangan lupa join tau. Mana tahu boleh menang hadiah best bersama Shopee Malaysia. 

45 Days Surprise Giveaways Bersama Shopee Malaysia


45 Days Surprise Giveawaya Bersama Shopee Malaysia. Jangan lupa untuk join 45 Days Surprise Giveaways tau.  Hadiah harian bernilai RM 25,000 termasuk telefon pintar, televisyen dan juga kamera  untuk dimenangi bermula 15 May sehingga 30 Jun 2017. 

Jom join giveaway anjuran Shopee Malaysia. Giveaway ini terbuka untuk korang yang berdaftar bersama Shopee MY. Senang cerita korang yang mempunyai ID bersama Shopee boleh join contest ni okey .

Bagaimana untuk menjadi pemenang ? Ikut semua langkah yang diberikan, mana tahu korang bakal pemenang yang dicari .. Jadi jangan lupa join contest anjuran Shopee MY ya !! 


Maklumat lanjut mengenai Shopee MY :

Facebook Page Shopee MY : https://www.facebook.com/ShopeeMY/
Instagram Shopee My : https://www.instagram.com/Shopee_MY/
Email : support@shopee.com.my
Hotline : 03 - 2298 9222 

Artikel Menarik yang Lain

35 Sahabat Setia

  1. Best Shopee, banyak barang murah murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu nani... memang kay shopee ni byk sangat barang2 murah..

      Delete
  2. smua pun dhujung jari skrg ni kan =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu .. skarang ni semuanya dihujung jari.. mudah cepat dan selamat

      Delete
  3. Best kan Shopee ni. Mudah, banyak barang, pastu harga pun murah². Promo raya pun best, berbaloi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa kan Mas.. berbaloi2 kita shopping kat Shopee ni..semua benda ada...murah2 plak tu

      Delete
  4. Replies
    1. Wow wow..anum kena shopping sini num..banyak yang best2 kat shopee tau.

      Delete
  5. bestnye shopping... x sabar Bond, mood raya dah on

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mood raya dah on..ok sila shopping baju raya kat shopee haha

      Delete
  6. Saya dah banyak kali shopping kat sini, Lya..memang best..Harga pun murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu fieza.. kalau tgk kat tempat lain tak dapat harga semurah shopee..

      Delete
  7. Rambang mata tak tahu nak shopping apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kannnn mmg tambang mata btol.laaa

      Delete
  8. Shopee ni memang berhantu lah.. ni masuk je nak beli lagi.. murah murah sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mmg berhantu shopee ni pcl..ajak la mamaD shopping skali hehe

      Delete
  9. kat shopee ni kita boleh membeli dan juga menjual ...best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak long..dah laa blh membeli dapat jgak menjual sekali

      Delete
  10. Berhantu dah rasanya dengan shopee nie..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa berhantu sangat..murah2 jer kat shopee

      Delete
  11. Berdaroh matooooo tengok shopee apps ni

    ReplyDelete
  12. rambang mata masuk web shopee ni. rasa nak beli semua benda..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe nak shopping semua benda .. yahoo bli bli bli

      Delete
  13. Ada cara-cara nak beli tu best...tq kak Lya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha senang nak ajak orang membeli belah kat shopee juju

      Delete
  14. nak start jadi regular customer Shoppe la ni...banyak sangat offer menarik ni..

    ReplyDelete
  15. terasa lambat sangat gaji masuk bulan ni..huhuh nak shopping..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dah masuk gaji sila laa shopping okey..

      Delete
  16. Wow.. Borong sakan nampak... Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Shailaa.. kita bli sikit jer laaa

      Delete
  17. Wife saya baru terjebak dengan shopee. Murah sana sebab free postage & postage ditanggung partially oleh shopee dan buyer. Jimatlah jugakkan shopping di sana. Nasib baik budget kurang takdelah shopping sana hanya window shopping. 11street dan lazada wife dah jarang buka asyik ke app shopee je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bagus tu sbb shopee ni mmg murah tau en mat nor... molek jugak support wife .. hehhee

      Delete
  18. dah banyak barang nak terbeli tengok shopee ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.