Jus Limau Nipis Segarkan Tekak

March 08, 2017

Jus Limau Nipis Segarkan Tekak | Tengahari tadi cuaca panas sesangat. Bila cuaca panas kalau dapat minum minuman yang yang boleh segarkan tekak memang best jugak ni.. Harini anak anak start latihan bola sepak awal.. Berpanas laa diaorang nanti.. Jadi Umi sediakan jus limau nipis untuk diaorang. Cuaca panas camni best sangat kalau minum jus limau nipis.. Terasa masam manis jus lalu kat anak tekak. Takyah nak tunggu tunggu, terus jer sediakan bahan bahan nak buat jus limau nipis. Ala bukan susah pon, nak kena ada limau nipis, gula dan jugak ais jer. Campur semua sekali dahpon siap.. Senang dan mudah.


Kalau tanya resepi nak buat jus limau nipis ni kan, mesti semua tahu.. Senang dan cukup mudah, anak bongsu Lya, Akif pon buat. Jus limau nipis ni kan, elok sangat la minum time cuaca panas.. bagi kesegaran untuk anak tekak.


Dah selamat masuk kat tekak petang tadi .. Fuhh lega tekak..

Artikel Menarik yang Lain

11 Sahabat Setia

  1. Memang best dapat pekena air jus limau nipis ni. Lagi best kalau yang buat sendiri :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan .. buat sendiri.laagi la beat shahrul

      Delete
  2. Betul..betul..time panas2 dapat minum air limau ni, mmg layannn

    ReplyDelete
  3. CCL baru follow sini #1023
    Sesuai sangat CCL terjah entri ni .sebab sekarang tengah sakit tekak ..boleh try buat ni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tq CCL..Ok nnt akk terjah blog CCL okey

      Delete
  4. elsa kalau sakit tekak, memang minum dia je. alhamdulillah kurang sikit sakitnya hehe

    singgah :) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/ulang-tahun-pertama-blog-elsaalicious.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq elsa sudi singgah..ok nnt akak terjah sana ya..

      Delete
  5. Sedapnya kak. Cuaca panas minum air camni. Terasa sejuk tekak dan diri juga :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.