Nugget Panggang Bukan Nugget Goreng

February 22, 2017

Nugget Panggang Bukan Nugget Goreng | Cerita siang tadi, nak jadi cerita siang tadi masa bangun tidur bukak paip air .. air takde.. Huhuhu air takde. Tak tau plak rini air takde air. Biasa kalau kat group WhatsApp taman perumahan kat sini memang akan bagi info awal awal kalau takde air. Adoi !! ke Lya yang terlepas pandang ni. Terus check WhatsApp emm takde pon orang inform apa apa kat group. Sah tak tahu laaa ni arini takde air. Huaaa bila takde air kan waktu tengahari nak masak dah takde mood. Air kat tangki tu ada tapi nak kena jimat jimat sebab tatau jam berapa laa ada air. Makanya arini Lya tak masak nasi untuk tengahari tapi Lya panggang nugget jer untuk makan empat beranak...



Siap panggang nugget Akif dah balik sekolah.. Terus masuk dapur .tanya Umi masak apa arini .. Umi tak masak la Akif, Umi panggang nugget jer.. panggang nugget ? Boleh ke panggang nugget .. Kan orang goreng nugget mana ada orang panggang nugget .. Umi blajar katne main panggang panggang nuggut gitu .. Perghh soklan dia tu buat Lya nak gelak jer. Pandai betul dia hehehe ..

Ya la nak oii Umi kau ni dah jemu dah duk goreng jer nugget tu. Umi rasa cam nak panggang la pulak. Try rasa lagu mana nugget panggang nak oiii.. Pastu Lya bagi Akif makan .. Mula mula tengok reaksi dia. Emm ok .. Ala takkan ok jer. Ok laa boleh tahan la sebab takde minyak. Ha aahhh pandai anak Umi. takde minyak kan kan kan. Sihat laa sikit sebab takde minyak. Jadi apa tunggu lagi makan jer laaa.



Korang pernah ke panggang nugget. Kalau tak pernah apa kata korang try panggang la pulak pasni. Sedap ooooo ...

Artikel Menarik yang Lain

14 sang pencerita

  1. haha saya pun tak pernah panggang nugget. pandai anak haha. bagus ni makan takda minyak, jaga kesihatan.

    ReplyDelete
  2. PC pernah..memang sedap..hihihi...garingnya tu syok..

    ReplyDelete
  3. Boleh dipertimbangkan. Sebelum ni asyik goreng je. Kekadang belum panas minyak dah terus masuk dan masak. Minyak pun serap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cuba Jia..kurangkan minyak hehehe

      Delete
  4. First time nampak nugget dipanggang... mula terbayang2 bagaimana rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe farah jena cuba tau..sedap garing2 gtu..ash pasti suka..

      Delete
  5. Hmmm bunyinya macam menarik dan nampaknya pon sedap. hahaha boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  6. Kak...nampak sedap ni..craving pulak dah :)

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi panggang, pasni leh try lah.

    ReplyDelete
  8. Hurmmm ok jugak panggang naget kan.. Tak de la makan minyak.. Idea yg bagus ni.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.