Bila Seorang Lya Jadi Rajin

February 06, 2017

Bila Seorang Lya Jadi Rajin | Mak ooii tajuk hehehe..ni nak puji diri sediri ke apa ni..Takde laa sesaja jer petang petang camni layan update blog tetiba terfikir plak bila tengok instagram Lya ada gambar gambar makanan..rajin plak laa aku snap gambar makanan masukkan kat instagram.

Sup daging..dek kerana arini iman demam aku buat sup daging jer untuk makan tengahari..Akif mintak nak.makan daging masak merah tapi aku tukar buat sup daging..Dia layan jer..


Hehehe sebenor benornya takde la rajin sangat nak upload gambar makanan kat instagram tapi ntah kenapa sejak kakak balik rumah baru baru ni mood memasak tu datang bagai di panggil panggil jer..Bila dah datang mood masak..maka memasak jer laa apa yang anak anak suka..Bila dah siap masak kakak mintak ambilkan gambar nanti Umi masukkan kat instagram katanya..

Ni aku punya maggi goreng..anak anak tak makan maggi goreng..


Tu laa sebab aku jadi.rajin terlajak pulak tangkap gambar makanan..Biasa kalau siap siap masak terus makan jer..takde masa nak ambik handphone nak tangkap gambar bagai..Tak kuasa pon ada nak tangkap gambar hahaha..Malas laa maksudnya tu !! Tapi dah jadi terpengaruh pulak dah bila anak anak cakap Umi masukkan lah gambar yang kita masak masak kat instagram..Layan jer laaa .. Pasni aku rasa kalau rajin aku upload jer la gambar gambar masakan kat instagram..Sebab apa tau..sebab kalau gambar makanan laju jer orang duk bagi bentuk ❤ hehehe..Ramai plak tu duk bagi ❤... Terima kasih daun keladi naaaaaa..Nanti bagi la  ❤ lagi..

Jangan lupa singgah kat instagram kita tau..Ni instagram kita @akifimtiyaz .. Kalau rajin rajin tu boleh laa Follow sekali naaaa..Tq tq tq ...


Ubi keledek celup tepung ni aku paling suka..kalau beli kat kedai orang jual goreng pisang tu kan berapa ketul samgat la kalau beli rm5..sikit nauuu..baik aku goreng sendiri..


Ni feberet en hubby..memang suka sangat ngan kuih cek mek molek ni..


Meehoon goreng jer pun ..nak jugak tunjuk hehehe..takpe laaa 


Ikan cencaru bakar..Aku buat sendiri tau sos ikan bakar ni..Homemade dari dapur aku ..


Korang kena percaya..Sayur lemak daun pucuk midin dan daun daun seangkatan dengannya adalah menjadi makanan feveret kami sekeluarga



Taraaa Udang masak paprik..Anak anak aku memang suka masak paprik..kalau boleh semua benda suh masak paprik..


Ok laaa panjang berjela jela dah ni..siap pakej ngan gambar gambar sekali..K la berenti sini dulu laa ya..nak kena masak untuk makan petang pulak ni..Nanti ada masa aku citer laa lagi bab bab masak memasak ni..Tapi kalau nak mintak resepi aku boleh cakap aku masak main campak campak jer mana yang aku tahu..takde laa naknikut resepi sangat..Sebab tu la anak anak aku cakap Umi masak sedappp sangatt..Kan kan kan kan..Umi masak memang sedap nak nak bila anak anak Umi ngan en hubby yang makan..Sedap la kan..Kalau tak sedap Umi dah lama angkat periuk belanga kuali senduk sudip semua tu nak oiii..Ok laaa daa daa daa...nanti sambung lagi naaa..Nak pegi masak masak jap..Bye bye bye..


Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 sang pencerita

  1. Yeayyyy....Lya rajin letak gambo makanan...maggi goreng tu best plak akak tgok..siap udang bagai ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha pasni lena rajin share resepi la plak kak hehe

      Delete
  2. Nampak menyelerakan semua makanan kat atas tu especially meggi goreng hehe. btw sy blogwalking dan follow blog ni ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..tq tq tq ok nnt ahkak follow bCk ya..

      Delete
  3. alahaiii sodapnye kak lya... tergugat tekak ni.. aduhaii.. nape akak kejam sangat.. hahahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ni tak kejam sangatt ni baru kejam skit2 jer ni lea..

      Delete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!