Bila Kakak Balik Asrama .. Kita Enjoy !!

February 26, 2017

Bila Kakak Balik Asrama ... Kita Enjoy !! | Hari Khamis dua hari lepas Lya dan en hubby ambik kakak insyirah kat asrama... Adik adik seronok laa boleh junpa kakak.. Sebut jer nak pegi ambik kakak kat asrama diaorang memang dah suka sangat.. Yahoo boleh jumpa kakak.. Tak sabar sabar nak jumpa kakak... 

Hari Jumaat pagi tak pergi mana mana lagi sebab kakak penat dan banyak kerja sekolah.. Lepas solat Jumaat baru kami keluar jalan jalan. Lama jugak tak jalan jalan kat Kuantan.. Nak pergi mana pon tatau.. Main redah jer laaa.. Mula mula jalan jalan kat East Coast Mall dulu.. sempat laa shopping dua pasang baju untuk Iman dan Akif .. Kakak tak nak sebab dah banyak baju katanya ... Jadi takyah beli laa, beli untuk adik adik jer laaa .. Sebelum keluar sambung jalan jalan kat tempat lain, solat asar dulu kat East Coast Mall, sempat lagi posung ambik gambar pastu pegi makan kat Satay Zul.. Lama tak makan sate layan jer laaa.. Gambar makan makan tak sempat nak ambil .. Layan sate lagi best hehehe .. 

Kekadang susah gak nak tangkap gambar bila dah bertiga.. nak maintain duk dediam tu susah bila dah bertiga ada jer yang tak kena.. tapi biasala gambar tetap kena ambik..



Masa ni mood dia OK.. Kalau tak taknaknya dia duk posing kat depan kamera lama lama .. Ni pon sebab abah dia cakap nak tengok gambar kakak bila rindu.. Maka rajin laa dia duk posing.



Siap siap makan dah nak masuk maghrib . Solat dulu kat Masjid Sultan Ahmad Shah pastu sambung jalan jalan lagi.. Anak anak cakap nak pegi Berjaya Megamall, ikutkan jer laaa dah diaorang nak jejalan.. Masuk kat Berjaya Megamall .. nampak macam macam warna belon kat ground floor .. Apalagi sempat la jugak tangkap gambar sekeping dua.. 

Layan jer laa dah diaorang ni suka bergambar..
1 2 3 senyum....

Iman pon tak lepas peluang layan deko kat belakang.. 

Macam macam gaya laaa keluar bila dah syiok tangkap gambar ...

Hehehe dak ensem cam biasa laa gaya dia dengan mutu keunggulan dia ler tu..

Peace .. sekeping lagi .. tak banyak sangat gambar dia masa jalan jalan sebab mood nak bergambar ke laut..

Tangkap gambar ngan kakak sekeping .. Senyummmmmm !!!

Gambar bertiga .. bila dah syiok jalan jalan lupa daa nak tangkap gambar bertiga ... Ni jer sekeping dua gambar yang ada ... Jadi laa dari takde ...

Hahahaha jumpa kak miera laaa.. Alololo kak.miera bak suap aiskrim.. berenti jap layan bergambar ngan kak miera omey ...




Setelah penat pusing pusing jalan jalan. Sempat lagi tengok perlawanan boling jap sebelum balik rumah. Sebelum balik anak anak ajak singgah kat Teluk Cempedak jap. Lama dah tak pegi Teluk Cempedak, layankan jer laaa .. Fuhh sampai sana bersusun susun kereta motor, jammed jalan takle nak masuk penuh .. Makanya ambik keputusan park kat tepi jalan jer. Jauh sikit la nak kena berjalan tapi takpe laa dah anak anak nak pergi.. Takde benda yang menarik sangat la kat Teluk Cempedek sebenarnya.. Setakat orang duk nyanyi nyanyi..jual barang gitu gitu jer... Lau tanya aku apa yang menarik kat Teluk Cempedak.. Memalam buta ni layan angin laut jer laaa kot hahaha. Kalau siang boleh laa tangkap gambar cantik cantik sepanjang pantai .. Malam malam buta gelap tak nampak laa cantiknya ...

Penat sangat anak anak seharian berjalan. Masuk jer kereta dak kecik terus tido..Tak lama lepas dak kecik tido kakak ngan abang iman pon join tido sekali.. Penatt !! Sampai rumah jam 12 malam .. Fuhh penat giler .. tapi anak anak gembira ok laaa  Umi abah pon senang hati ..

Artikel Menarik yang Lain

2 sang pencerita

  1. seronoknye berjalan sakan.. Lea dok kuantan ni dah lama tak jenjalan.. Asek dok terperuk dalam umah jerk.. hehehe

    ReplyDelete
  2. sakan nye berjalan. seronok la insyirah, balik2 asrama dberi keistimewaan

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..