Adam Iman Join Persatuan Bulan Sabit Merah

February 14, 2017

Adam Iman Join Persatuan Bulan Sabit Merah | Sedar tak sedar tahun ni Abang Iman dah masuk tahun empat...Sepuluh tahun dah dia,kejap jer masa berlalu..Ha aaa bila dah masuk tahun 4 ni kan,memang WAJIB join persatuan kat sekolah.Minggu lepas Abang Iman dah bagitahu Lya, cikgu pilih masuk PBSM katanya..Huaaa terkejut gak la Lya,sebab Iman cakap dia nak join pengakap..Tak nak PBSM dari awal awal lagi..Tup tup cikgu suruh masuk PBSM huhuhu...Tapi Abang Iman cakap takpe laa PBSM pon PBSM ler..Takpe laa PBSM pon OK jugak..Baju pon smart,putih bersih suci murni gituuu..

Bila dah join,cikgu minta mak ayah belikan baju seragam Persatuan Bulan Sabit Merah.Minggu lepas dah Iman bagitau Lya,tapi kekangan masa menyebabkan Lya lupa..Semalam Iman bawak balik surat,14 Februari akan start aktiviti ko kurikulum kat sekolah.Makanya semalam jugak la Lya pergi beli pakaian seragam PBSM untuk Iman..

Harga Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah 


Harga untuk satu set lengkap PBSM yang Lya beli untuk Iman RM115.Siap dengan jahit lencana kat kiri kanan bahu.Tak perlu la susah susah nak jahit lagi sebab semua dah siap kat situ.Makanya setelah dicuba dapat ler saiz Iman..Dah dapat saiz yang sebenar terus beli aksesori untuk letak kat baju sekali.Siap sekali dengan baret hitam dan lencana besi serta tali pinggang putih.Alhamdulillah settle baju seragam PBSM Iman..


Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM
Lencana pada lengan baju siap berjahit..


Lencana besi sematkan kat poket atas..


Pin besi letak kat kolar baju kiri dan kanan..


Balik rumah apalagi try pakai lagi sekali.Umi memang suka kalau anak anak pakai pakaian seragam.Nampak smart dan kemas jer..Makanya dalam dia duk try pakai..Umi sempat la jugak minta Iman bergaya depan kamera...Masa ni baju seragam pon belum basuh lagi ni..Layan jer laa..


Pakaian Seragam PBSM Lelaki 



Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM
Hehehe memang smart bila dah siap semua sekali..


Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM
Apalagi posing sakan la dia..Biasa dia bukan suka samgat pon bergambar..tapi kali ni nampak suka bebenor..siap posing macam macam gaya tak perlu nak bagi arahan..

Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM
Smart dah tu..udah udah ler bergaya..baju seluar tu nak kena basuh dulu..


Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM

Dah siap siap bergaya dan tangkap gambar terus basuh sebab pagi ni dah nak kena pakai seragam dah.

Pagi tadi siap bergosok rapi,nak pergi sekolah sempat lagi Umi tangkap gambar dia..Pepagi ni mana ada mood sangat nak bergaya..Sekeping gambar jer laaa..

Persatuan Bulan Sabit Merah , Set Lengkap PBSM , PBSM , Badan Beruniform Sekolah Rendah , Harga Pakaian Seragam PBSM , Uniform Lengkap Persatuan Bulan Sabit Merah , Pakaian Seragam PBSM Lelaki , T Shirt PBSM

Selamat menjalani aktiviti ko kurikulum dan persatuan kat sekolah ya Iman..Taraaaa anak i join PBSM laaa...anak anak sahabat join persatuan apa kat sekolah..meh la kongsi citer sikit..

Artikel Menarik yang Lain

5 sang pencerita

  1. mula tahap dua, anak-anak diwajibkan untuk masuk pakaian beruniform...smart akif dengan pakaian pbsm lengkap.

    ReplyDelete
  2. wah..segak bergaya si bujang ni dengan baju beruniform ni ye...eh..lama tak masuk blog lya..tetiba nampak lain..hehehe..cantik

    ReplyDelete
  3. smgt ny adam dgn uniform bru =)

    ReplyDelete
  4. wahhh.. ekin zaman sekolah dulu join PBSM gak...

    ReplyDelete
  5. wah wah wahhh.. segak bergaya nampaknyeee tuu dgn pakaian seragam..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.