Wayar Seterika Keluar Api !! Biar Betul...

November 20, 2016

Cerita pagi Khamis...Wayar seterika keluar api !! Biar betul jangan memain.Betul la ni bukan main main.Kenyataan depan mata.Huaa apa dah jadik ni.Bahaya bahaya !! Bahaya betul laaa.Nak dijadikan cerita hari Khamis baru baru ni Lya sibuk duk gosok baju kurung untuk majlis kat sekolah.Syiok syiok duk gosok baju masuk giliran nak gosok tudung tetiba keluar api merecik recik ikut wayar seterika..Fuhhh berapi orang cakap.Terkejut la masa tu sampai terkedu,en hubby cakap cepat tutup suis dulu tutup suis dulu..Lepas tutup suis barulaa api tak keluar kut wayar.....Terdiam seketika sebab terkejut..Mahu tak terkejuzzz bila nampak api kuar ikut wayar seterika dekat jer ngan tangan masa tu..Nasib tak kena tangan..

Ni haa seterika berapi tu.....

Sebenarnya seterika ni dah lama dah berkhidmat untuk Lya dan keluarga.Lya beli seterika ni pada tahun 2002.Tak pernah meragam tak pernah buat onar elok jer sepanjang 14 tahun guna seterika.Memang betul betul berjasa la orang kata sepanjang 14 tahun tu tanpa masalah...Tup tup hari Khamis baru ni pertama kali datangnya masalah..Masalah kritikal pulak tu,siap kuar api lagi tu...

Tudiaa pecah wayar tu hitam legam kat tempat keluar api..

Memandangkan seterika ni barang keperluan jugak laa orang kata,sebab kalau takde keduk kedak la baju seluar tudung semua tu..Makanya kita bawakla Mr Seterika ke kedai barangan elektrik untuk di baiki..TAPI TAPI TAPI tuan kedai cakap ada masalah la,skru seterika kita tu takle buka sebab takde pemutar skru jenis gitu kat kedai tauke tu..Nak carik kat kedai lain pon masalah jugak sebab kita tatau nak terjah kedai mana..Lagipon bab baiki baiki ni biasa kedai suruh tinggal pastu datang ambik esok..Malas nak fikir fikir dah..Buat keputusan beli seterika baru..Ni haaa dah selamat guna pon pagi tadi...

Dek kerana kedai tak boleh nak baiki,kita beli yang baru jer laaa..Hai hai hai Mr Panasonic here !!!!

Ni ler seterika baru kita..Omey tak !! Apasal PINK ? Hehehe lau ada hijau lama dah kita sambar..tapi pilihan warna hanya ada kuning biru dan pink..Kita tak suka biru tak suka kuning jugak..Jadi nak tak nak kita pilih pink jer laaa..Comel jer pon pink pink pink..Ok selamat berkhidmat MR PINK PONG..


Ok PINK kaler gitu..Pink pon pink la janji adoo seterika..Takde seterika nak gosok baju pon payah...


Selamat menjalankan tugas wahai MR PINK PONG.Semoga jodoh kita panjang okey !! 

Artikel Menarik yang Lain

15 sang pencerita

  1. Yang baru pun akak beli yang jenis berat ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa akk tak berapa suka yang jenis ringan..suka yg berat camni tak perlu nak tekan2 sangat sbb dah berat..smooth jer hehehe..

      Delete
  2. bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini, eloklah beli baru je kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa elok la beli yg baru takut pulak nak guna yang lama tu

      Delete
  3. bahayanya...huhu.. apa2 pon..yeayy dapt yg baru..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe yeyy dapat yang baruuu..alhamdulillah

      Delete
  4. huisss seram nya kak liya. pape pon bleh iron baru dahhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha seramm kan kan kan..tapi takpe laa dah tkar baru dah..Tq leyla sudi singgah..Kak lya tak sempat nak g jenguk blog Leyla..

      Delete
  5. bahayanya.. tapi dah tukar, okaylah itu, neeza pun peminat iron panasonic tapi neeza pakai yang ringan warna pink tu, huhu

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee akk tak berapa suka sangat yang jenis ringan..sejak dulu memang suka yg jenis berat lagu ni..Tq Neeza sudi singgah blog kak lya

      Delete
  6. Jom join giveaway kek lapis saya. Syaratnya simple je..:) http://nurain-syahirah.blogspot.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah akk join nanti ya Ain..Tq tau sudi jemput akak..

      Delete
  7. Ya allah kak, nasib tak jadi ape2..bahaya tu

    ReplyDelete
  8. Eh sama la ngan Iron mummy warna pink tu.. best pakai berat... takyah jenuh nak tekan kan... Dulu ada gak iron masalah mcm Lya ni, tapi mummy tutup pakai solatape tebal warna hitam supaya takde aliran elektrik yg terbakar2 tu keluar..hehhehe

    ReplyDelete
  9. Fuyooo siap simpan koleksi.
    Cayalah

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.