Holiday Promotion Tahun Akhir Sempena Cuti Sekolah

November 15, 2016

Cuti sekolah bakal bermula tidak lama lagi.Bila bercakap bab cuti sekolah,memang tak best la kalau tak diserikan dengan PERCUTIAN.Cuti sekolah hujung tahun kan lama,tak salah rasanya kalau musim cuti sekolah,bawa anak anak pergi BERCUTI.Tak kisah dalam negara atau luar negara janji cuti sekolah dapat di manfaatkan bersama sama dengan aktiviti percutian.Bagi Lya,setiap kali cuti sekolah memang tak sah jika tak plan bercuti ke mana mana destinasi di Malaysia.Keseronokan cuti sekolah lebih terasa jika di isi dengan percutian bersama keluarga.Anak anak akan lebih bergembira kerana dapat meluangkan masa di tempat tempat percutian bersama dengan ibubapa.Sebagai ibubapa tak salah rasanya ambil cuti dan bawa anak anak kita bercuti.Tinggalkan seketika ''DUNIA KERJA'' dan nikmati percutian terindah sekeluarga.Pastinya kegembiraan berganda jika dapat meluangkan lebih masa bersama keluarga.Bagi anak anak Lya,bila masuk jer musim cuti sekolah,anak anak akan sibuk bertanya.."nak pegi mana cuti kali ni,nak buat apa time cuti ni..nak jalan jalan balik kampung ke cuti ni..atau kita nak cuti cuti kat rumah jer.." . Bila anak anak dah mula bertanya,kita dah kena buat PLAN percutian dah ni...Tak gitu EN Hubby .




SEBELUM BERCUTI kena plan dulu.Lya jenis tak suka ACI REDAH JER,sebab pengalaman lalu mengajar Lya agar lebih berhati hati sebelum memulakan percutian.Jika main aci redah jer,kemungkinan apa yang kita hajati takkan kita perolehi..Contoh,pernah sekali Lya dan En Hubby bawa anak anak bercuti ke Melaka pada musim cuti sekolah,Dek kerana konfiden sangat dapat tempat penginapan masa kat sana,kami tak plan apa apa sebelum BERCUTI.Konsep kami ACI REDAH JER akhirnya membawa padah,hotel pilihan kami semuanya penuh dan kami terpaksa tinggal di hotel bajet yang agak tak berapa selesa untuk kami sekeluarga..Namun terpaksa juga tinggal kat hotel bajet semalamam sebelum dapat hotel yang kami suka keesokan harinya.Jadi nasihat Lya,sebelum nak BERCUTI sebaiknya kita plan betul betul mana hala tuju kita,berapa bajet kita,tempoh masa percutian kita,jenis pengangkutan,jenis penginapan,persiapan dan juga kelengkapan sebelum PERGI BERCUTI.





Hala tuju percutian kita..Sepatutnya sebelum ke satu satu destinasi kita dah plan mana kita nak pergi,setiap orang pastinya suka bercuti dan ingin ke tempat tempat percutian yang best best yang good good jer.Tapi perlu di ingat BAJET KITA adalah penting sebelum memulakan percutian.Dah tahu berapa bajet kita,boleh la kita BOOKING tempat percutian idaman dengan senang hati.Smarter travel begins with the right choice . Tempah penerbangan dan hotel penginapan di https://www.traveloka.com/en-my/promotion dengan harga diskaun yang pasti membuatkan anda tersenyum.Tempah awal awal lagi senang anda merancang kewangan anda dengan cara terbaik.Dapatkan diskaun hebat dan juga kod kupon untuk tempahan hotel dan juga tempahan penerbangan anda.Pastikan anda mendapat harga terbaik untuk percutian indah anda seisi keluarga.Perlu diingat,jangan biarkan BAJET anda lari dari batasan.








Bila sebut saja tentang percutian,kita pastinya inginkan yang TERBAIK untuk seisi keluarga sepanjang tempoh percutian.Harga terbaik pastinya PILIHAN UTAMA di samping keselesaan kita seisi keluarga.Di zaman serba moden ini,pilihan terbaik adalah mengurus tempahan dalam talian,kerana inya lebih cepat dan berkesan.Dengan khidmat pelanggan 24/7 pastinya tempahan lebih mudah di buat bila bila masa kita berkelapangan hanya dari kediaman atau ruang pejabat.Sedang mencari promosi hotel murah.Dapatkan harga terendah untuk hotel penginapan anda di seluruh Malaysia,Indonesia dan juga Singapura.Pastinya SENYUMAN terukir di wajah saat mendapat tahu pilihan terbaik yang kita perolehi untuk percutian,menggunakan cara paling mudah dan berkesan.

Untuk percutian sempena cuti cuti sekolah akhir tahun ini,Lya dan En Hubby dah plan siap siap ke mana dan di mana hala tuju kami nanti.Pastinya tempat pilihan anak anak yang kami utamakan,kerana anak anak patut mendapat imbuhan percutian setelah sekian lama penat menelaah pelajaran.Semoga percutian kali ini menjanjikan KEGEMBIRAAN buat kami seisi keluarga.

Artikel Menarik yang Lain

9 Sahabat Setia

  1. Rugi lah kalau lepaskan peluang bila ada promosi macam ni

    ReplyDelete
  2. syoknyaa..tapi duit bnyak guna untuk lain

    ReplyDelete
  3. apa lagi..jom bercuti dan cari penginapan ikut bajet dengan Traveloka

    ReplyDelete
  4. Nina pun suka intai promosi yang ada kat Traveloka ;)

    ReplyDelete
  5. Lya,

    I hv read yours, very intresting. Thanks for the info.

    Saya terlewat baca tentang "Smarter travel begins with the right choice". Persiapan saya ke jepun n korea dah disusun rapi. Kalau tak nak juga ikut progrem tu.

    Lain kali kot.

    ReplyDelete
  6. Traveloka! Suka masuk web ni 😬

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.