Dah Dapat Jersi Idaman Dia

November 30, 2016

Ingat tak ritu Lya pernah citer Akif ada minta sesuatu yang dia suka ngan Lya dan jugak en hubby.Hehehe tak ingat kan ?..Hahaha lupa dah citer kat mana ritu..Ok citer balik kisah dia nak sesuatu Sampai ke sudah tak dapat dapat apa yang dia nak..Last last baru baru ni waktu jalan jalan kat Mesra Mall Kerteh Akif ajak masuk kat port yang paling dia suka AL IKHSAN.Masa masuk tu muka berseri seri tersengeh sengeh per kerang busuk daaaa..Rupa rupanya dia dah nampak dari luar lagi apa yang dia nak ada kat dalam tu haaaa..Patut laa muka berseri seri sebab dari awal dia dah tengok laaa tuu..Slow slow dia pegi kat abah dia bagitau..




"Abah,jersi saiz Akif dah ada la abah..tapi bukan yang macam Akif nak dulu laa..yang ni lain skit abah..warna pon lain..".Emmm jersi rupanya.Lama sangat dah dia nak jersi Adidas tapi takde saiz dia..Ada saiz abang Iman jer jadi Lya beli untuk abang Iman je laa tak beli untuk dia.Sampai ke sudah tak beli lagi yang dia nak.Bila dia dah tengok ada saiz dia..terus la dia nak beli walaupon bukan yang dia berkenan dulu.Yang tu sampai ke sudah takde saiz dan takde stok baru walaupon dah berkali kali singgah kat mana mana Al Ikhsan yang kami pergi..Memang tak kuar dah kot pattern tu...

Bila abah dia cakap cuba try dulu ok ke tak..Laju jer dia capai jersi dan try kat situ jugak.Tak menyempat dah tuu...Berkenan sangat gamaknya.Tapi yang dia tahu dia memang nak jersi Adidas tu sejak dia mula mula tengok ritu.Tapi takde saiz masa tu..Bila dah jumpa walaupon pattern lain dia cakap OK UMI AKIF NAK YANG NI.. Tak tergamak pulak aku nak tolak permintaan dia..Dia memang suka sangat sangat dah aku tengok..Kalau aku tolak maknanya muka dia mencuka laa gamaknya nanti..Aku suruh dia try yang lain lain..Tapi dia cakap nak warna merah macam abang Iman punya.Ok laa ambik laa satu warna merah.Kesian aku tengok dia duk idam lama dah..Ok ambik jer la satu..Abah bayarkan.Terima kasih abah belikan jersi untuk Akif...Akif sayang Umi ngan abah..Ya ya Umi ngan abah pon sayang Akif jugak..






Ha ahh gini laa dia kalau dah dapat apa yang dia suka...sengeh senyum jer memanjang..Memang dia suka sangat la kalau senyum lagu tu..Alhamdulillah dia gembira Umi abah pon gembira..Untuk dia buat dia pastinya pilihan hati dia..Pasni tanak gaduh gaduh ngan abang Iman lagi daaaa...




Ni laaa jersi untuk dia..Ada dua pilihan warna sebenarnya..Satu biru dan satu merah.Akif pilih warna merah nak lebih kurang warna ngan jersi abang Iman.




Warna merah jersi dia tak sama dengan warna merah jersi abang Iman..Kiranya lain la sikit tak nampak sama..Lain banyak sebenarnya..Takpe la lebih kurang laa janji merah..

Artikel Menarik yang Lain

15 sang pencerita

  1. Tersenyum lebarr dapat jersi baru ye. Hihi

    ReplyDelete
  2. Mstila suka bila dpt bnda yg kita suka kn hihi..asalam kak, pa kbr, lmanya x singgah cne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam lya..tq singgah..kak lya pon lama dah tak singgah blog lya..baik alhamdulillah ..harap2 lya pon sihat ..

      Delete
  3. pelik lelaki suka jersi mcm ni..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok publish gak komen awak kat sini..aikk apasal plak pelik lelaki suka jersi macam ni..cer cter apa yang peliknya...Nak jugak tahu kat mana peliknya..siap ada huhuh lagi tu..tlg cter apa yang pelik sangat tu..Macam nak menyindir pon ada..

      Delete
    2. maafkn sya bukan bermaksud myindir sis, mungkin bhsa sya tak habis.. pelik je lelaki suka jersi macam ni... sbb adik2 saya dan kwn2 dia smua nk jersi mcm ni.. boleh kata org lelaki kat umah saya suka jersi mcm ni.. tu y pelik. huhuhu tu saya memang suka guna.. maaf ya kalau mbuat terasa hati :) tiada niat pun:) salam ukhuwah..terima kasih sudi singgah blog saya..

      Delete
    3. Ooo gitu rupanya..hehehe ok ok sis paham bila dah terangkan..sis ingat nak menyindir tu yang sis nak tau ni..ok tq komen ..salam ukhuwah fillah..

      Delete
    4. huhuhuhu.. lega hati.. maaf sekali lagi ya :)

      Delete
    5. Takpe takpe sis pon mintak maaf jugak.Tersalah tafsir..biasala kita ni kan tak lps dari buat silap..Semoga ukhuwah yg terjalin akan kekal selamanya

      Delete
  4. lepas ni dkna ready je mikhail pun mesti mintak benda macam ni gak.. anak lelaki kata kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ready siap2 ya dkna..mmg budak lelaki suka laa bab2 jersi bab2 bola ni ha..mak2 kena tau bab ni hehehe

      Delete
  5. wah..senyum lebar dapat apa yang dia inginkan yer.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la senyum ejoy..mau tak senyum dah dapat apa yang dihajati ..

      Delete
  6. Pssst akif lenkali mintak 2 k.
    Auntie nk kaler pink k.

    Hihihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..