Pekerja Pos Laju Dah Kenapa !!!!

March 10, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Khamis Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Cerita hari Selasa 8.3.2016.Dua hari lepas Lya takde kat rumah.Keluar atas urusan akaun Tabung Haji anak anak.Nak jadi cerita masa takde kat rumah tu la pihak Pos Laju datang rumah.Sekarang ni kan,Pos Laju tak main call call dulu sebelum datang.Diaorang akan terus jer datang..Dulu dulu ada jugak la call tanya ada kat rumah ke tak..Sekarang ni memang tak pernah dapat call.Diaorang datang jer.Ok tu takpe laa dah kerja diaorang kan.Ikut suka la diaorang nak datang masa mana..Dah tu kerjanya.Tapi nak jadi cerita ...............

Pekerja Pos Laju Dah Kenapa


Masa pihak Pos Laju datang rumah ada ditinggalkan SLIP PUNGUTAN...Tu gambar kat atas tu..
Tinggal slip pungutan tu dah bagus dah kan kan kan !!! TAPI ....Yang tak bestnya slip tu dia lekatkan kat peti surat/pintu pagar jer bukan letak dalam peti surat.Huhuhu..Lekat pulak dengan double sided yang nipis sesangat..Sekali tiup angin jer memang conpem la terbang..CONPEMMMM !!!..Tak paham la.Apa motif tanak letak dalam peti surat.

Pelik gak laa..Peti surat punyala besar gedabak kat luar pintu.naper tak terus masuk dalam peti surat jer..Takde laa benda alah tu terbang.Hurmmm masa balik rumah nampak slip kat atas jalan kat luar pagar rumah orang..Renyuk dah kena pijak... Siap ada cop mohor tayar lagi kat situ..Memang conpem keter yang pijak ni...Dek kerana sikap prihatin kita ni laa..maka ambik la slip tu kekonon nak tengok siapa punya..Huaaa rupa rupanya nama kita laa..kita punya..Haru betul laaa..Siap boleh terbang gitu...Nasib laa balik awal kalau lewat gamak gamaknya ke mana laa slip ni melayang..
Memang kira bernasib baik betul laa..Kalau tak memang sampai ke sudah la tak tau ada slip yang di tinggalkan dan barang dari siapa sebab tak dapat apa apa info pon mengenai tracking number pos laju..Ermmm sabor jer laaa..


Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 sang pencerita

  1. pos mcm tu lerr skrg...lg geram service pos laju... brg dok peram bminggu..smpai dah koyak2..hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu tu laa kan..Tapi nak buat camne redha jer laaaaaaaa

      Delete
  2. patutnya kletak betol2.kalau barang x sampai pd customer kan susah? haishhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa ..letak pon tak betul kat tempatnya..Mmg carik penyakit betul laaa..

      Delete
  3. kalau pos laju dari zaman dulu kala lagi yoorin x pernah pon dpt call..tau tau je dah ada lekat kat pintu ...kena buat report jugak tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe la yoorin tak perlu kot sebab slip pungutan tu ada jer cumanya tak duduk kat tempat yang sepatutnya

      Delete
  4. diorang mmg tak call dah sekarang
    tp kawasan MG punya posmen bagus..
    dia staple kat gate or letak dalm letter box :)

    ReplyDelete
  5. POS LAJU ZAMAN SEKARANG..HURM..

    ReplyDelete
  6. nasib la yg kb punya dia tel dlu sblm hantar..huhu

    ReplyDelete
  7. pos laju mmg x pnh call cust, kalo courier swasta bru akan call cust.. tp mmg pesen depa la ltk selit kat celah pagar je..x pk ke kalo benda tu terbang ke kn, pelik la..nak cpt siap keje mcm tu la gayanya

    ReplyDelete
  8. betoi2.. pernah kena dah... huh !

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!