Lobak Pelbagai Warna

March 23, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Lobak Pelbagai Warna.Biasa kalau pergi pasar pasti tengok lobak.Tengok sebab nak beli laa..Sebenarnya sejak kecik lagi,aku tak panggil lobak tapi panggil carrot..Dulu masa kecik kecik ingatkan memang namanya carrot..Rupa rupanya bila masuk sekolah tadika belajar BAHASA INGGERIS baru tau carrot tu dalam bahasa inggeris sebenarnya...Ermm carrot la sangattt...Lobak laaa lobakkk...ya ya ..lobak laaa ni lobak...tahuuu laaa lobak...

Ok la cakap bab bab carrot aka lobak yang biasa aku tengok,biasanya dua warna jer.. satu warna oren satu lagi putih..Arini bila aku tenung tenung gambar lobak kat bawah...Baru tahu banyak lagi warna lain rupanya..Ingatkan dua warna jer..Oo ada macam macam warna la ni ya....Sekali tengok macam cantik macam comel.jer bila duduk sekali macam macam warna..Korang nak gelak..silakan gelak ok...dah ni kali pertama aku tengok lobak macam macam warna...Apo nak dikata...Buat entri jer laaaa..Entri ciput ni aku tulis...gambar lobak aku curi kat google.. tq mr google...

Lobak Pelbagai Warna

Lobak Pelbagai Warna



Lobak Pelbagai Warna

Entri wordless wednesday...Tapi aku letak ayat..Bukan apa tak berapa nak reti sangat laaa letak gambar tanpa ayat...Takut kan orang tertanya tanya..Kot mana pon nak jugak letak ayat seketul dua ..

Artikel Menarik yang Lain

8 sang pencerita

  1. cantiknyaa.. kalo cenggini blehlaa masak untuk anak2 kalo nak introduce sayur.. colourful..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee masak masak..jgn tak masak

      Delete
  2. ehehe lama x jenguk sini.. maka marila kita berhai hai =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa akk pon lama dah tak jenguk Ct..Tq tau sudi menjenguk nanti adamsa akk jenguk2 Ct yaaa

      Delete
  3. cantik lak kan Lya, macam2 warna :)

    ReplyDelete
  4. comel pulak bila colorful ni hahaa

    ReplyDelete
  5. kalau buat sayur ni, sure meriah warnanya:)

    ReplyDelete
  6. Seronok tengok colourful... boleh tarik minat anak2 senang nak makan carrot hehee.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..