KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Biobax

EXCHANGEFEDGROUP


Saturday, 5 March 2016

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif.Hari ni hari lahir Akif yang ke 7.Alhamdulillah dah masuk tujuh tahun anak bongsu Umi.Abah ada berkira kira nak belikan hadiah..tapi Umi cakap tak perlu kot sebab masa pegi Legoland baru baru ni dah belikan Lego untuk Akif.Kira yang tu laa hadiah hari lahir...Ermmm abah cakap tak best laa tu dah lama beli..Ni nak beli sempena hari lahir dia arini...Ermm dah abah dia cakap lagu tu ..Umi nak kata camne lagi..Umi ikut jer laaa..Apalagi jom ler kita pegi beli..

Bila tanya Akif...nak hadiah beday tak?.Nak nak..nak laaa Umi..Akif nak apa sempena beday yang ke tujuh ni...Kalau Akif mintak Umi nak bagi ke tak ni ?..Bagi laaa kan Umi yang tanya..Banyak plak soklan si kecik ni..Ok laa Akif nak bola..Bola Sepak..Bola bola bola..Memang dah jangka dah dia mintak bola...Ok laaa jom kita g carik bola..

Maka laju jer laaa kaki Akif tu melangkah dalam misi mencari bola..Dalam hati Umi ..Beli yang murah murah dahla nak oiii..jangan mahal mahal sangat...Ok dah sampai kat kedai..Laju jer kaki dia panjat tingkat atas..Nak tengok bola laaa ni..Ha aa g tengok g tengok pastu pilih laaa mana berkenan..Nanti abah bayar..Tu pesan abah..Maka laju lagi laaa kaki dia naik tangga nak merealisasikan misi mencari bola...Nah kita sajikan dulu antara bola bola yang ada..Dan mana satu dia pilih...

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Kalau ikutkan hati berkenan dia tuuu semua dia nak..yang ni cantik yang tu cantik yang tu bagus yang ni best...Hurmmmmm..Semua bagus laaa Akif..Sila laaa pilih ya sayang !!!

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Pening jugak dia bila tengok pelbagai pilihan bola..Mula mula dia ambik bola yang salah..Bola futsal yang dipegangnyer..Patut ler nampak kecik sikit..Bola futsal..tanak tanak..dia nak main atas padang rumput takle laa guna bola futsal..Cari bola untuk padang rumput ler...Pastu bermulala pencarian memeningkan kepala..lepas satu satu lepas satu satu..Umi pon naik pening dah..Tatau nak yang mana satuuuuu.Bertabahlaa Umi duk menunggu dia siap memilih..Lsma betul laaaa..Bila nak dapat yang dia suka Umi ponnnn tak tahuuuu..huhuhuhuhu..

Akhirnya setelah MENGGELEDAH semua bola yang ada..Pilihan dia ialah...Ermm ermm ermmm..Yang dia berkenan tu dah takde stok tinggal yang display jer ...Display pon display laaa kalau dah dia berkenan ambik jer laaaa...Tapi kan kan kan ...Bukan sebijik jer dia suka..Dua bijik tuuu..Huaaa Akif oh Akif..Dua bijik bola yang sama cuma warna berlainan..Ok laaa g bayar cepat cepat pastu kita posing kat dalam kedai dulu...

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Muka senang hati tuuu..Yooo laa dah dapat hadiah hari lahir yang dia nak..Suka laa tuuu..Senyum senyum senyum...Senyum jer laaa..Macam biasa laaa bila dah dapat..Terus carik abah...Terima kasih abah..terima kasih umi belikan hadiah untuk Akif...Alolololo sweet sangat anak bongsu dennn ni...Sama sama nak ..Pasni boleh laa start sepak bola guna bola baru plak ya..Happy sepak bola laaa lalallalalala...

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Hadiah Hari Lahir Untuk Akif

Meh sini posing sikit dengan bola baru...Suka sangat ler tuuu dapat bola..Ok selamat bermain bola la nak yaaa..


3 comments:

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Akif Imtiyaz Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah