Idea Dekorasi Ruang Menjahit

February 03, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Nak dijadikan cerita sebab dan mengapa terkeluar satu entri dekorasi camni.Mood menjahit dah datang,Hari hari sibuk jer tangan menjahit jer kerjanya.Walaupun tak reti sangat tapi boleh laa..Tapi masa tengah syioook menjahit,mesin jahit pula buat perangai.Benang tak lekat pada kain.Sibuk baiki itu baiki ini,tengok situ tengok sini,tekan situ tekan sana tapi tak jugak menjadi.Konon konan nak jadi Mac Gyver la kiranya,tapi tak boleh la tak jumpa punca jugak.Berenti kejap menjahit..Kita tunggu Mac Gyver sebenar balik kerja,tengok apa masalahnya..

Bila dah takde kerja sibuk la usha benda lain.Mata ni terpandang satu dekorasi comel untuk bilik jahit.Wah memang cantik sangat hiasan bilik jahit tu.Apalagi terus cari dan cari lagi gambar gambar dekorasi menarik bilik jahitan.Wah !! semua cantik cantik semua comel comel.Geram sungguh tengok.Kalau la ada satu bilik jahit sama macam kat bawah ni,kan best.Sambil berangan angan gitu!! Alangkah seronoknya kalau dapat satu macam ni..

Idea Deko Ruang Menjahit
Sweet macam cekelatt sangat dengan warna pink gitu..Tapi kalau Lya punya nak tukar warna hijau laa..Lagi kiut kot bila guna warna hijau..Berangan la kau Lya !!

Idea Deko Ruang Menjahit
Kalau banyak ruang kosong boleh la buat style lagu ni..Menarik sangat ..Mata pon tak semak bila pandang..

Idea Deko Ruang Menjahit
Alolololo comel sungguh laaa..Lembut jer warna ni.Nampak ceria jer kan!!

Idea Deko Ruang Menjahit
Kemas dan tersusun..Waa jeles plak kita tengok benang benang yang tersusun rapi lagu tu..Aisss bikin hati kita nak membeli benang la pulak !!

Idea Deko Ruang Menjahit
Waaa lembutnya warna..Comel jer !!

Idea Deko Ruang Menjahit
Fuhh ni luas benor ruangnya..Cantik jugak !! Kitasuka kita suka..

Idea Deko Ruang Menjahit
Yang ni sah sah pintu tu boleh tutup buka tutup buka kan ?..Boleh jimat ruang..Agak agak kalau kat rumah Lya buat lagu ni Ok ke tidak..Kena fikir dulu laa nak buat lagu mana.Tapi tengok dua tiga kali dah,berkenan sangat..Dapat jimat ruang yang ada ...


Ok Lya dah kongsikan gambar gambar menarik dekorasi bilik menjahit.Sekali tengok dah tahu si pemilik pastinya seorang yang sangat kreatif dalam susun atur bahan.Ada yang dah dapat idea untuk mendeko bilik jahit masing masing ? ..Apalagi kalau belum dapat idea boleh rujuk gambar gambar kat atas untuk kita sama sama mendeko bilik jahitaan kita.Bila bilik jahit dah cantik,kemas dan berseri baru semangat nak menjahit tu berkobar kobar.Tak gitu !!! .. Apalagi jom cuba ..

Artikel Menarik yang Lain

13 Sahabat Setia

  1. wah.. thank u for sharing.. cantik laa cmemni.. organize!

    ReplyDelete
  2. hehehe..cantik design ni. kena tunjuk dekat wife saya..bilik menjahit dia..uhhhh..leh sesat kalau masuk dengan anak-anak..hahahahaha.. terima kasih atas perkongsian ini.

    ReplyDelete
  3. Cntik2 owhh designya kak...sbr2 satu ari nnt msti lya buat juga mcm gini

    ReplyDelete
  4. LAWANYAAAA...SYIRA NAK BELAJAR JAHIT BAJU LA PULAA...HEHEHE

    ReplyDelete
  5. Yg gambar last tu sangat kreatif. Kalau lah boleh wat kat rumah. Huuu

    ReplyDelete
  6. dapt sebijik mcm nk brenti keje...jd tukg jahit terus..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum lya...yer la cantik2 semuanya...:)

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum...
    Mmmm .... 😍😍😍😍 cntiknye la hai..
    ( berangan jap) ... Hihi

    Slm perkenalan dr kak eila
    byummufayyadh.blogspot

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum kak lya
    ya allah rinduenya ayu kt kak lya...
    heeee best kan kalau ade1 ruang jahit tok kite je..
    ayu bili jahit kat bilik stor..
    so sempit la sikit...

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.