KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

EXCHANGEFEDGROUP


Wednesday, 17 February 2016

Gas Habis !!!

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Pernahkah terjadi pada anda,anda,anda ataupon anda yang tengah baca entri ni..Sedang Syiokkk masak masak kat dapur tetiba jer api dapur padam...Bila dah padam tetiba tu tandanya GAS HABIS LA !! G check tong gas rasa ringan jer..Sah memang gas dah habis..Bila dah conpem gas habis terus cabut kepala sambungan dapur gas dan angkat tong gas yang ringan tu bawak g kat luar.Ringan jer bila dah takde isi kat dalam.Tapi berat jugak sebenarnya.Huhuhuhuhu...


Susah betul kalau gas habis time kita tengah masak..ermm memang laa gas habis masa kita duk guna..kalau tak mana kita tahu gas dah habiss..Makanan yang tak masak kat atas dapur tu jadi tak berapa best bila di tenung tenung.Tambah tambah kalau tengah duk menggoreng ikan ke goreng ayam ke..Habis laa minyak duk meresap..Huhuhu ...Bila angkat nampak laa ketidakcomelan kat situ..Nak buat camne dah dia nak habis time tuuu..Redha je la.

Ok la cakap pasal gas habis ni..Bila dah tau gas habis kena laa beli.Makanya tak reti reti ke..Call kedai runcit terdekat.Brader kedai runcit tu cakap Ok boleh hantar cepat.Alhamdulillah syukurlah brader kedai runcit tu nak hantar.Biasa kalau call gas habis memang kena menunggu la jawapnye..Tapi kali ni mudah pulak kerjanya.Dalam 20 minit dah sampai dah tong gas baru.Tq brader !!.

Yehaaa boleh sambung masak dengan tenang.Mujur laa cepat..Sempat jugak Lya masak sebelum anak anak balik dari sekolah tadi..



4 comments:

  1. Memang geram je bila tengah semangat masak gas habis pulakkk. Haish. Rezeki Kak Lya orang kedai hantar gas awal :)

    ReplyDelete
  2. memg pon...tgh syok tgk minyak letop2..tiba2 api xde,,

    ReplyDelete
  3. Sangat merimaskan kalau gas habis dikala tengah memasak kan..:(

    ReplyDelete
  4. selalu ketuk tong gas... bunyi lain macam je.. tak pun tengok nyalaan api.. kalau dah naik merah tu tanda gas dah nak habis...

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Akif Imtiyaz Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah